Uroboros-- urobor

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887

Prilozi

• IMG_20201201_215417_677.jpg
    IMG_20201201_215417_677.jpg
    62,1 KB · Pregleda: 10
Ne znam da li ima veze sa njima ali ovo svevidece oko je povezano i sa masonima a njihovih simbola ima svuda pa zato i ne mora 100% da znaci da je sve to korisceno u nekim ritualima ili da ima neku simboliku iako ovo mozda stvarno i ima veze.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: DUH
Na wiki par rečenica, ja bih dublje da zađem.
Evo jedan forumaš je našao nešto interesantno, deo:
Urobor NIJE satanistički simbol, ali sam pojam satanizma je opisan ne kao zlo već kao bunt, što je interesantno:

Prvo, definicija satanizma (ja površno mislih da je "satanizam" odsecanje glave jarcu i neki rituali tipa prodavanje duše itd )ali evo:

Satanizam iz sociološkog aspekta epsko-fantastičnih priča je:

1) Shvatanje ovog sveta kao *Božansku obmanu*, odbijanje ovog sveta i revolucija protiv istog

2) Filozofija da je svako živo bićežrtva koja se prinosi Bogu i da nas Bog sve jede zapravo

3) Magijski rituali odrođivanja od Boga i priključenja Satani ili kojim već demonima zavisno iz koje mitologije ili priče

4) Žrtvovanje stvari iz ovog Sveta demonima i đavolima ili samom sebi ako je veštac ili čarobnjak dovoljno moćan sa ciljem dobijanja benefita i magijske snage od njih

U suštini, ovaj simbol predstavlja POBUNU protiv toga da budemo žrtve, kaže:
"Znači simbolika glave jarca kao Satane je pobuna ŽRTVE protiv Boga ili Bogova, jer sve na ovom svetu je ŽRTVA za Božanski plan po toj filozofiji u stilu "dosta ste vi žrtvovali žrtve, a sada će žrtve da žrtvuju vas" aludirajući na to da su u paganskim ritualima najčešće jarci prinošeni kao žrtve"

Dakle, po filozofiji:
Dakle, po satanističkoj filozofiji ceo svet je obmana i laž i samo služi kao žrtva i valjda hrana za Boga.
Filozofsko pitanje da ako insekt ima ograničenu svest i nije u velikoj meri svestan postojanja većih životinja poput sisara i ljudi koji su svesniji postojanja insekata, ali i sebe...
Da li onda takođe postoji neko Nadbiće, Božanstvo ili više Božanstava koga ni ljudi nisu svesni ali koje je svesno njih i koje im skreće pažnju smrću i koristi ih za ishranu?

Dakle, po filozofiji:
Dakle, po satanističkoj filozofiji ceo svet je obmana i laž i samo služi kao žrtva i valjda hrana za Boga.
По сатанистичком принципу, Бог је лош тип, а Сатана добар, ма колико то немогуће звучало у реалности.
Главни сатанистички принцип је - ради све онако како осећаш у срцу, нека ти то буде једини закон.
"Znači simbolika glave jarca kao Satane je pobuna ŽRTVE protiv Boga ili Bogova, jer sve na ovom svetu je ŽRTVA za Božanski plan po toj filozofiji u stilu "dosta ste vi žrtvovali žrtve, a sada će žrtve da žrtvuju vas" aludirajući na to da su u paganskim ritualima najčešće jarci prinošeni kao žrtve"
Јарци су приношени као жртве још из времена Старог Завета, тј. тада су приношене биљне и животињске жртве Богу.
Пагани и многобошци су били чувени по приношењу људских жртава, на пример по приношењу деце као жртве.

• Podržavam
Ja ovde ne zagovaram satanizam, mene zanima ovaj egipatski simbol večnosti koji se pojavljuje negde kao satanistički.
A "u srcu" sa jedne strane uvek kažem nešto što piše u Bibliji, znači slažem se, ali moj jedini problem sa Bogom je što neću da prihvatim da sam samo obična ovca i to me vodi na bunt, a evo sad čitam šta je BUNT ŽRTVE i sledih se od straha.
Šta ako smo stvarno "samo hrana" ili nešto slično?
Najgore u svemu je što se u Bibliji može naći tako mnogo nelogičnosti a u ovim citatima "onog drugog" se može naći ponešto logično i sve to me plaši u suštini.

Ja ovde ne zagovaram satanizam, mene zanima ovaj egipatski simbol večnosti koji se pojavljuje negde kao satanistički.
A "u srcu" sa jedne strane uvek kažem nešto što piše u Bibliji, znači slažem se, ali moj jedini problem sa Bogom je što neću da prihvatim da sam samo obična ovca i to me vodi na bunt, a evo sad čitam šta je BUNT ŽRTVE i sledih se od straha.
Šta ako smo stvarno "samo hrana" ili nešto slično?
Najgore u svemu je što se u Bibliji može naći tako mnogo nelogičnosti a u ovim citatima "onog drugog" se može naći ponešto logično i sve to me plaši u suštini.
Koliko puta si gledao ``Matrix``? :)

• Haha
Koliko puta si gledao ``Matrix``? :)
Razumljivo pitanje, ako smo "hrana" onda možemo biti i "baterije" :lol:
Šalu na stranu, u Matrixu se ne pominje ovaj simbol, a sama ideja da je sve ustvari screen saver i nekakav simulator mi se (po)javila negde posle srednje škole u parku sa društvom. Doduše, varili smo vutru 🤣 ali Karlos Kastaneda u "Učenju Don Huana" takođe "otvara svest" drogama...
E, tek sad ne znam kako povezati sve ovo.

Karlos Kastaneda "Učenje Don Huana"
@RIA77 u vezi toga kuda te "vodi srce"

Da bi stvari bile jasne, moraš disciplinovano živeti. Samo tada ćeš znati da je bilo koji put samo put, i nema uvrede ni za tebe, ni za druge ako ga napustiš, pod uslovom da ti to tvoje srce nalaže. Ali na tvoju odluku da istraješ na jednom putu ili da ga napustiš, ne sme da utiče ni strah, ni ambicija. Upozoravam te. Razmotri svaki put dobro i razumno. Isprobaj ga koliko god puta misliš da treba. Onda postavi sebi pitanje: ima li taj put srca? Svi su putevi isti: nikuda ne vode. To su putevi koji te vode kroz šumu ili u šumu. Mogu reći da sam u životu prešao duge, duge pute, ali nigde nisam stigao.Pitanje sad ima smisla. Ima li ovaj put srca? Ako ga ima, to je dobar put; ako ga nema, ne valja. Ni jedan, ni drugi put nikuda ne vode, ali jedan ima srca, a drugi nema. Na jednom je putovanje radosno, dokle god se po njemu krećeš, dokle god si sa njim sjedinjen. Drugi put će te naterati da proklinješ svoj život. Jedan ti daje snagu, drugi ti je oduzima…“

Ja у цитатима оног "другог" не видим ништа логично.
Која је логика у анархији, да свако ради шта њему падне на памет, сатанизам каже да је то једини закон који треба да постоји ? Када би свако тако радио, свет би био сто пута гори него што је сада.
Никоме не пада на памет - а шта ако нас срце вара, и шта ако је осећај који осећамо да треба да радимо на овај или онај начин погрешан ? Откуд је врхунски закон неки лабави осећај од кога сатанизам прави закон.
Иначе, да ли си прочитала Библију ?

• Podržavam
U alhemiji se uroboros pojavljuje kao simbol večnog vraćanja, odnosno kao alhemijski znak večnosti. Zmija koja guta svoj rep je slika ponavljanja, slika ciklusa, neprolaznosti ali i svih onih nedeljivih procesa u samoj alhemijskoj praksi. Uroboros je, stoga, korišćen kao šema odnosno koncept ponovnog rađanja i regeneracije. Najvažnije od svega, ovaj simbol šalje poruku: “jedno je sve” što je verovatno jedna od najsavršenijih filozofskih maksima koja podseća da su životni ciklusi neminovnost.

Концепт поновног рађања је стари концепт, који је постојао још од јелинске философије, где је круг представљао савршенство и где се све врти у круг (годишња доба, календар итд).

• Podržavam
Gde je glava jarca u uroborosu?

296388-242ef1bf76c097bb443f3ebe2ba35356.jpg

Stara više od 3000 godina,zmija li zmaj koji jede svoj rep, ima nekoliko značenja.
- simbol za beskonačnost
-stvaranje od uništenja
- kombinacija suprotnosti, dana i noći...itd.
-večni povratak
-redosled umiranja i rađanja
- istina i znanje u jednom telu, preduslov je da umre
- jing-jang ...

Simbol i danas postoji , ali pošto je zmija simbol satane ili đavola, on je promenjen.

Skrivase iza "mudre"
ES46KOY7PFBGZGXOQ5DNGZ5MVE.jpg

buda-9-najlepsih-osobina-koje-covek-moze-da-ima-da-li-neke-prepoznajete-kod-sebe.jpg

blogger-image-846375351.jpg

Back