Urednost

Naš kum je najurednij i najorganizovaniji čovek koga znam... i nakon svih ovih godina ne razumem kako su dragi i on bili cimeri godinama. Kod njega svaka stvar ne samo da ima mesto, nego je uvek na mestu. Knjige su poređane sa leve na desno po formatu, broju strana i boji korica od svetlijih ka tamnijim. Sve je simetrično. Deca keks jedu isključivi iznad tanjirića, mrvljenje ne dolazi u obzir. Dozvoljeno je igranje samo sa po jednom igračkom, kada se ona vrati na mesto moguće je uzeti sledeću. U pola dana i pola noći zna gde se šta nalazi i tu ne mislim samo na važne stvari nego na uredno sortirane listiće i papiriće.
Kod njih je sve uvek sređeno. Više puta sam pomislila kako bih volela da sama mogu tako da se organizujem, ali... ne znam kako i zašto meni "apsolutni red" u mom prostoru izaziva teskobu i neprijatnost...

Važno mi je, naravno, ali, odkad sam odlučila da sa njim živim, nije mi više važno, jer to je prosto misaona imenica...:dash: Doduše, bolje pakuje stvari od mene, ali samo svoje. A posao smo podelili tako da ja sve radim. On samo ponekad sprema večeru, uglavnom kad mi dođu drugarice, da crknu od ljubomore...

nemoj da kukash, sama si ga birala...sad trpi!

Naš kum je najurednij i najorganizovaniji čovek koga znam... i nakon svih ovih godina ne razumem kako su dragi i on bili cimeri godinama. Kod njega svaka stvar ne samo da ima mesto, nego je uvek na mestu. Knjige su poređane sa leve na desno po formatu, broju strana i boji korica od svetlijih ka tamnijim. Sve je simetrično. Deca keks jedu isključivi iznad tanjirića, mrvljenje ne dolazi u obzir. Dozvoljeno je igranje samo sa po jednom igračkom, kada se ona vrati na mesto moguće je uzeti sledeću. U pola dana i pola noći zna gde se šta nalazi i tu ne mislim samo na važne stvari nego na uredno sortirane listiće i papiriće.
Kod njih je sve uvek sređeno. Više puta sam pomislila kako bih volela da sama mogu tako da se organizujem, ali... ne znam kako i zašto meni "apsolutni red" u mom prostoru izaziva teskobu i neprijatnost...

meni ovo zvuchi preterano...
ok red, ok disciplina, ok biti uredan i pedantan,
al ovo je opsesivno!
mora da je neki inzhenjer ili slichno...da ne kazhem nemac! :lol:

nemoj da kukash, sama si ga birala...sad trpi!

meni ovo zvuchi preterano...
ok red, ok disciplina, ok biti uredan i pedantan,
al ovo je opsesivno!
mora da je neki inzhenjer ili slichno...da ne kazhem nemac! :lol:

Vojno lice ;)
Meni je uvek fscinantno koliko isto okruženje ima potpuno različito dejstvo na pojedince. Dragi i on su odrasli zajedno, zajedno se i školovali, kum je školski tip vojnog lica, po udžbeniku....na dragog se nije primilo... na obostranu sreću

mi smo kako bih rekla sasvim prosecni po tom pitanju
ni previse pedantni, ali nismo neuredni
kod nas nema haosa, ali nikad nije ni sve u savrsenom apotekarskom redu
nego onako
poneka suvisna stvar na stolu, ponesto prasine koja se ipak obrise na vreme, sve u svemu - normalno smo uredni oboje i oko toga se oboje slazemo
cak se slazemo i oko toga sta je to zadovoljavajuci nivo urednosti

mislim da tu osobe treba da funkcionisu na istoj talasnoj duzini jer zvocanje druge strane moze potpunop da ubije u pojam

volimo da nam pre svega bude udobno i da se oseca toplina i domaca atmosfera a to zahteva urednost i vodjenje racuna na jedna zdrav nacin

Nisam bolesno pedantan ali ne volim ni kada je zapusteno. Recimo krevet skoro nikad ne namestam posle spavanja ali ne volim gomilu prljavog posudja, zapusteno kupatilo...

Back