Urednost

euridika

Ističe se
Poruka
2.608
Da li vam je i koliko važno da vam dečko-partner bude uredan, ne u smislu održavanja lične higijene već pakovanja, čišćenja, vraćanja stvari na mesto, eventualne podele kućnih poslova?

pu prvi...
svako od nas ima neki svoj "kreativni haos" ali je dobro da ne zhivi na smetlishtu,
vec da vodi rachuna o svojim stvarima i prostoru u kome zhivi...

Volim podelu poslova. Mi smo se nekako lepo slozili, ja sam fanatik za higijenu kad su u pitanju kupatilo i kuhinja, on bas i ne obraca paznju na to. Al zato ne trpi odecu na sve strane i prasinu dok sam ja ta koja cim dodje s posla poskida sve sa sebe i pobaca po stanu jer me mrzi da vracam u ormar a prasinu primetim tek kad mi proradi astma.
Tako da cistimo jedno za drugim i malo gundjamo ali je u biti povoljno po oboje.
Dakle bitno je. Nisam sigurna da bi mi prijao neko ko je stroga pedanterija ali dovoljno je pospremiti za sobom i da ne bude svinja koja samo prlja a od mene ocekuje da idem i cistim jer to nije njegov posao...

Ne znam... meni je određena doza nereda prihvatljiva, čak i poželjna.... Sa te strane je neophodno da moj dragi bude u određenoj meri otporan na nered... ne bi mi odgovaralo da samo sređuje nešto po kući,čistka, briska, niti da mi džvanjka ako ne ostavim nešto na mesto...
Ovako mi je ok, ni jedno od nas nije baš ludo za sređivanjem, stvari sređujemo onda kad količina nereda zasmeta jednom od nas, za velika sređivanja platimo pomoć...e samo u kuhinju niko sem mene ne ulazi, tu mi smeta da mi se bilo ko mota.

Poslednja izmena:
Ne... ali priznajem da mi je tip sklon pravljenju zajedničkog nereda neuporedivo privlačniji od lika iz priče koji pakuje pantalone na liniju...

- - - - - - - - - -

Uostalom u dragog sam se i zaljubila zato što je tako... opušten... to ni vojna škola nije mogla da promeni...

Ja kad odem kod moje Slut a vrta kazem: BB let's Crash this place!!! woo hooooo ! :zaljubljena: :rotf: Ionda leti perje i gadjamo se stvarima dok je s-kidam i bacam njene stvari okolo uzmem je i kresem dok se krevet ne slomi :heart: a ona vristi: razbija mene tako kao moju sobu plsssssss ! :besna: ohhh this mess make me cummmmmm :zper:

Posle moramo u shoping po nove stvari :aha: sve polupamo od zestine i strasti :rumenko:

Znam par koji se rastao, jer je zena bila bolesno uredna....
i onda kada muz dodje s posla- ona non-stop brise i cisti, i ukljuci usisivac, a njega to nervira.

I nisu uspeli da nadju zajednicki jezik - razveli su se :(

Dakle, postoje osobe koje bolesno mrze nered i prasinu .njih se treba kloniti, osim ako i sami niste takvi ^^

ja sam satkana od haosa, tesim se pridevom "kreativni"
on sredi ja napravim lom za jedan dan :zkez:
nesto tu ne stima sa ulogama :lol:
da se razumemo ne u higijenskom smislu nego u kako bi to fino nazlava prostornom planiranju, razbacane knjige, kutijice, flasice, papiri i dr stvari po stolovima, coskovima, policama i sl....
sto se haosa u higijenskom smislu tice to vala ne volim da ne valja :nono2:
pa sam ja jurisnik na bakterije a on na razbacane papirice

Da li vam je i koliko važno da vam dečko-partner bude uredan, ne u smislu održavanja lične higijene već pakovanja, čišćenja, vraćanja stvari na mesto, eventualne podele kućnih poslova?

Važno mi je, naravno, ali, odkad sam odlučila da sa njim živim, nije mi više važno, jer to je prosto misaona imenica...:dash: Doduše, bolje pakuje stvari od mene, ali samo svoje. A posao smo podelili tako da ja sve radim. On samo ponekad sprema večeru, uglavnom kad mi dođu drugarice, da crknu od ljubomore...

Važno mi je, naravno, ali, odkad sam odlučila da sa njim živim, nije mi više važno, jer to je prosto misaona imenica...:dash: Doduše, bolje pakuje stvari od mene, ali samo svoje. A posao smo podelili tako da ja sve radim. On samo ponekad sprema večeru, uglavnom kad mi dođu drugarice, da crknu od ljubomore...

hahaha utrosih uludo repku malo pre,racunaj da je bila za ovo :lol:

podela poslova u smislu kad ja ne mogu da uskoci on
ovako i onako bih ja to radila
sve ostalo mi nije bitno
i da zivim sama za sobom moram da idem, sto bi mi bio problem da idem i za njim

Neke stvari smetaju ako zivite zajedno. Ne insistiram na podeli kucnih poslova, nije mi problem da to obavljam sama. Ja kuvanje i spremanje stana dozivljavam kao nesto usputno, a svakodnevno, kao sto perem zube, nekako se podrazumeva.
Ali ne bi mi prijalo razmazeno ponasanje, razbacivanje... Ne treba da pomaze, ali ni da odmaze- kanta je za smece, korpa za nosen ves, sudopera za prljave sudove... da odlozi na predvidjena mesta, toliko moze.

Iz prakticnih razloga mi je vazno. Ukoliko samo jedan sredjuje neminovno se javlja osecaj magarenceta pa je bolje ujednaciti stvari tako da se pred partnera stavljaju neka ocekivanja.
Jednostavno, nije fer plej da jedan skapava od rada dok drugi lezi a nije ni resenje da se zivi u brlogu.
Uz odvajanje petnaest minuta dnevno oboje mogu da imaju prelep zivotni prostor...cemu onda komplikovanje?

Da, važno je,nemam vremena da idem za njim.
Neka ništa ne dira,čistim ja, samo neka ne pravi lom i neka skloni za sobom ak oveć nešto napravi.
Kad dođem sa posla ne želim da me zatekne lom.

Zaboravih , nikad mi sami ne možemo da utičemo na to,to nosi od kuće, zajedno sa vaspitanjem

Poslednja izmena:

Back