Uredjivanje njegovog društva

Banjski_Švaler

Ističe se
Banovan
Poruka
2.885
Posle upoznavanja i prvih seksualnih razbibriga, veza počinje da dobija na ozbiljnosti. Ona ispituje vaše stavove i emocije. Obično se igra sa naučenim o vama i gleda da nadje do koje granice, u ime ljubavi, možete da idete. Njena porodica i njeno društvo su svetinja u koju ne treba čačkati ali obrnuto ne funkcioniše pogotovo ako je iz imovinskog interesa ili nekog ličnog. Donekle se to da opravdati jer je to njihovo biološko "oblikovanje gnezda" a na vama i vašoj zrelosti (iskustvu i-ili spremnosti) je da prihvatite, odbijete, modifikujete u obostranom interesu.

Jedna od prvih njenih klasifikacija su vaši prijatelji. Vrlo su oprezne sa vašim prijateljima koji su trenutno sami. Iako se vi plašite konkurencije pa je ne upoznajete sa njima odmah (bolji ili željni ili i jedno i drugo) dok ne počnete da smatrate da vam je privržena one to gledaju drugačije. Plaše se momačkog i neobaveznog života vaših usamljenih prijatelja i smatraju da će vas povući nazad u momački život i avanture sa drugim devojakama-ženama.

Da li napuštate takve svoje prijatelje zbog nje?

Da li si razmislio koliko si vremena provodio sa prijateljima pre veze a koliko im sada posvećuješ vremena?
Metoda odvlačenja je češće indirektna - uzurpacija tvog vremena u ime jubavi.
Tako ona bez problema ode kod svojih prijateljica a ti nemaš pojma kako da se javiš ortaku sa kojim se nisi čuo biće dosta vremena...

Poslednja izmena:
Da li si razmislio koliko si vremena provodio sa prijateljima pre veze a koliko im sada posvećuješ vremena?
Metoda odvlačenja je češće indirektna - uzurpacija tvog vremena u ime jubavi.
Tako ona bez problema ode kod svojih prijateljica a ti nemaš pojma kako da se javiš ortaku sa kojim se nisi čuo biće dosta vremena...

Ja trenutno nisam u vezi!:):cool:

A sad sam shvatio pitanje... A bilo je, naravno, i to da sam se mnogo retko vidjao sa prijateljima, da bih bio sa devojkom... Prvo je to bilo jer sam bio zaljubljen do usiju (a i prva veza, pa ono, neiskustvo), drugo kasnije je ona to trazila... E posle kad sam shvatio sta sam ja ustvari radio, tj. sta radim, pokusavao sam da se otrgnem od toga... I uspevao sam, ali sporo, i tu je bilo mnogo problema (ljubomore sa njene strane), mene sve to gusilo, sve sam je manje i manje voleo, postao ravnodusan prema vezi, i kraj...

P.S. Iako sam se jedno vreme retko vidjao sa njima, cuo sam se sa njima skoro svaki 2 dan... Naravno, sa onim najboljim ortacima!:)

pa meni ne bi nista slicno palo na pamet, yebote dodje mi ko incest skoro, a do sada hvala bogu nisam bila u situaciji da mi se sa mojim prijateljicama bilo sta slicno desi jer sve imamo vrlo jasan stav po tom pitanju :confused: ne mogu da gledam nekog drugaricinog bivseg ko kandidata za bilo sta :neutral:

Posle upoznavanja i prvih seksualnih razbibriga, veza počinje da dobija na ozbiljnosti. Ona ispituje vaše stavove i emocije. Obično se igra sa naučenim o vama i gleda da nadje do koje granice, u ime ljubavi, možete da idete. Njena porodica i njeno društvo su svetinja u koju ne treba čačkati ali obrnuto ne funkcioniše pogotovo ako je iz imovinskog interesa ili nekog ličnog. Donekle se to da opravdati jer je to njihovo biološko "oblikovanje gnezda" a na vama i vašoj zrelosti (iskustvu i-ili spremnosti) je da prihvatite, odbijete, modifikujete u obostranom interesu.

Jedna od prvih njenih klasifikacija su vaši prijatelji. Vrlo su oprezne sa vašim prijateljima koji su trenutno sami. Iako se vi plašite konkurencije pa je ne upoznajete sa njima odmah (bolji ili željni ili i jedno i drugo) dok ne počnete da smatrate da vam je privržena one to gledaju drugačije. Plaše se momačkog i neobaveznog života vaših usamljenih prijatelja i smatraju da će vas povući nazad u momački život i avanture sa drugim devojakama-ženama.

Da li je to samo zenska odlika??? Mslm... moje iskustvo govori drukcije.

Verovatno je u sustini pitanje neke posesivnosti, licne nesigurnosti, "poverenja"...

Ne napustam prijatelje zbog njega.

a sto?
ako oni balave za mojom zenom to samo znaci da mi je zena dobra machka, sto je lep kompliment. ovi nedoyebani naravno nisu u igri, oni bi balavili i na mrtvu babu

Što si paćenik. Ako će momački život da ga "odvuče" široko mu polje. Imam i ja devojački :aha:

Nikad mi neće biti jasno otliko insistiranje dečaka na tome da su devojčice željne dugih veza i braka. Željni su ih oni koji su zaljubljeni, i tu pol ne igra ulogu. Ali stvarno bolje po vas da se okanete te maštarije, stvarno, ali stvarno nijedna zaista ne želi da vas uhvati za kravatu i odvuče u pećinu zaborava da budete samo njeni jer ste presvetli, veliki i vredni.
Ustvari, možda jedna. Ili dve. Ali svakako ne zato što je žena nego zato što vas eventualno voli.

Najsmešniji ste kad se vi zatreskate pa onda poblentavite, poljubomorišete i odma' bi se ženili samo pokušaji da se to suptilno saopšti drugarima koji će vas (zbog iste prethodno opisane predrasude) razapeti na krst ako samo nanjuše papuču, najčešće propadaju dugo vremena, onda ona ode.

Ne zato što "nije dobila to što je tražila" nego zato što je dobila ono što nije tražila, odgovor na pitanje: vredi li ovo, ovli li me, ma da li me makar samo zabavlja..??

u kojoj si ti to sapunici odrastao, sunca ti? :lol:

ona da se sastaje s drugaricama a ja da nemam vremena za svoje drugare...ma nema od toga nista!
kad me god pozove,ja odmah da dodjem..ni od toga nema nista!
da joj se javljam 10x dnevno..svaki dan...stalno..ni od toga nema nista!
ako joj nesto ne odgovara..ili se dogovorimo da u grad idemo na jedno mesto,ici cemo tamo,a npr da u pola puta promeni misljenje i pocne da se duri,zavrsice u kuci.
dogovorimo se nas dvoje da budemo sami negde,a ona prisljamci svoju drugaricu....od toga nema nista...
npr.ja njoj ne smem reci nijednu ruznu rec za drugarice,a ona meni da pljuje po drugarima...najebace..

itd itd itd

Poslednja izmena:
Jedna od prvih njenih klasifikacija su vaši prijatelji. Vrlo su oprezne sa vašim prijateljima koji su trenutno sami.Plaše se momačkog i neobaveznog života vaših usamljenih prijatelja i smatraju da će vas povući nazad u momački život i avanture sa drugim devojakama-ženama.

hm.. Prvo, imala sam slicnih problema u vezi... Odnosno briga. Tada sam imala 17god, on 25 i jaaako mi je smetao deo drustva mog dragog, bila sam nesigurna jer sam klinka i kontala sam da cu ga smoriti i da ce naci stariju blabla. Drugar mu je svaler, uvek neke kombinacije, non stop ''drugarice'' itd. I normalno kad god izadju zajedno, ja znam da su sa njima bar 3 promiskuitetne.
E onda sam malo porasla i sve je krenulo drugacije.. Sad se manje druzi sa tim deckom :super: (ali to vise nije zbog svaleracije, vec zbog drugih karakteristika tog momka, u prevodu - nije dobar prijatelj, no o tome mozda drugom prilikom).. ...

I to kao ''ja bih ostavio devojku'' njanja to pricaju samo oni koji ne vole devojku ili nisu dovoljno zaljubljeni.
Kada ti je stalo do nekog, onda na sve nacine pokusavas da sredis njen odnos prema tom decku i svoj. Iako to zahteva odricanja od strane muskaraca, ljubav je to.

+ ima odlicna fora koju moj decko i dalje primenjuje na meni, i i dalje pali kod mene, provalio me skroz...
Tera me da na svom primeru sve naucim.
Ako ja njemu kakim za nekog druga, on meni kaki za neku drugaricu.
Ako sam ja ljubomorna kad on izadje, on mene celu noc smara porukama. itd

I tako sam se ja naucila toleranciji, a i malo sam odrasla, veza nam je ojacala, stabilizovala se, vise nema mesta strepnje..

I nadam se uskoroj udaji, msm 4 god smo zajedno :hvala:

Back