Uredjenje vidjanja sa decom

drineks

Početnik
Poruka
10
Poštovani,

Sa suprugom sam u fazi razvoda i uredili smo u privremenoj meri vidjanje sa decom sudskim putem. Sve je precizno napisano, ja sa njom još ne želim komunikaciju telefonom, niti sms porukama zato što je na moje pitanje kako su deca i zašto mi ih ne daje da ih vidjam(ranija prepiska) otišla u sup i prijavila da je uzmemiravam.
Moje pitanje je šta i kome da se obratim kada po sudskom papiru ona ne bude na adresi u vreme kada treba da mi da, ili da preuzme decu? Već mi se to desilo nedavno, ja sam otišao kući sa decom kod nje da ih vratim, niko nije otvarao,a ona je počela da dobacije kad je došla kasnije po njih kako ih nisam vratio i da će me prijaviti. Kako da se ogradim od ovoga za ubuduće, ko je nadležan kad se ovako nešto desi da reaguje i sankcioniše njeno ponašanje. Hvala unapred

Poštovani,

Sa suprugom sam u fazi razvoda i uredili smo u privremenoj meri vidjanje sa decom sudskim putem. Sve je precizno napisano, ja sa njom još ne želim komunikaciju telefonom, niti sms porukama zato što je na moje pitanje kako su deca i zašto mi ih ne daje da ih vidjam(ranija prepiska) otišla u sup i prijavila da je uzmemiravam.
Moje pitanje je šta i kome da se obratim kada po sudskom papiru ona ne bude na adresi u vreme kada treba da mi da, ili da preuzme decu? Već mi se to desilo nedavno, ja sam otišao kući sa decom kod nje da ih vratim, niko nije otvarao,a ona je počela da dobacije kad je došla kasnije po njih kako ih nisam vratio i da će me prijaviti. Kako da se ogradim od ovoga za ubuduće, ko je nadležan kad se ovako nešto desi da reaguje i sankcioniše njeno ponašanje. Hvala unapred
Zašto se ponašaš kao plašljiva srna? To su tvoja djeca i imaš prava da ih viđaš. Poruke nek prijavi, pitao si za djecu. Pitaj pristojno i mirno, pa ako ne odgovori ti nju prijavi.

Poštovani,

Dok se ti ponašaš odgovorno, smireno i primereno, može da te prijavljuje koliko hoće.
Sve oko vidjanja dece bi trebalo da uredjuje centar za socijalni rad, tamo i prijavljuješ ukoliko nešto nije kako trez.

Ne znam kolika su deca, bitno je samo da se ne svetite jedno drugom preko njih.
Sve te manipulacije decom, kojima su supružnici u zavadi spremni sa se služe, su više nego tužne i izuzetno štetne za decu.
Vas dvoje niste uspeli zajedno ali dajte šansu deci koja su zajednička, nemojte im život pretvoriti u pakao.
Oni su bitni
Srećno.

Tako je. Ja samo hocću da se ovo sudsko poštuje(što ona ne čini) ko je adresa da se to prijavi. Poruke sam slao vezano isključivo za decu i dobio mesec dana zabranu(bez razloga) već oni to kao rade radi bezbednosti i zaštite, pa samo sebi otežam situaciju u potpunosti. Još je on okitila naravno to sve da bi bilo ubedljivije.

Tako je. Ja samo hocću da se ovo sudsko poštuje(što ona ne čini) ko je adresa da se to prijavi. Poruke sam slao vezano isključivo za decu i dobio mesec dana zabranu(bez razloga) već oni to kao rade radi bezbednosti i zaštite, pa samo sebi otežam situaciju u potpunosti. Još je on okitila naravno to sve da bi bilo ubedljivije.
Pa valjda prijavljuješ tamo gdje su ti odredili da djecu viđaš na kapaljku :( Sud?

Uredjeno je vidjanje i dobijam i više nego što drugi dobijaju. Nemam taj problem, greške nisam pravio. Jedino što sam svoje obaveze prilagodio tom modulu, a nje nema kad ih treba preuzeti. Evo sutra ne idem na posao, sve sam pomerio. Sreća gazda je razuman. Deca su mala

Poštovani,

Надам се да си у могућности да узмеш адвоката да он пише институцијама којима то треба радити. Ако ниси, обавезно иди у надлежни Центар за социјални рад и пријави. Веома је важно пријавити, да ти не би паковала она неке лажне пријаве, попут ове што си описао за СМС.

Шта год одудара од онога што је суд прописао пријави Центру за социјални рад јер ће то моћи да буде доказ у неком будућем суђењу (мада се искрено надам да до тога неће доћи). То што деца живе са бившом супругом не даје право да она самоиницијативно одлучује када отац може да их виђа. Али то је нешто што многе жене итекако користе. На жалост, увек највише трпе деца.

Мој ти је искрени савет, никакви директни разговори, а још мање СМС или неке друге поруке и писани трагови. Само стрпљење и коњски живци. Ако имаш адвоката поред себе, када год се догоди нешто што није у складу са одлуком суда, нека он реагује коме треба. Ако не, као што сам ти рекао, Центар за социјални рад. И срећно теби и деци.

Uredjeno je vidjanje i dobijam i više nego što drugi dobijaju. Nemam taj problem, greške nisam pravio. Jedino što sam svoje obaveze prilagodio tom modulu, a nje nema kad ih treba preuzeti. Evo sutra ne idem na posao, sve sam pomerio. Sreća gazda je razuman. Deca su mala
sud i socijalne sluzbe

a njoj kazi da ne dozvoljava da deca ispastaju zato sto ona tebe mrzi, da su deci oba roditelja bitna

Svaka ti cast kako si ostao pribran,naslusao sam se prica da su ljudi na dlaku od hronike,kucke im traze sve vecu alimentaciju koju koriste na svojim jebacima,mozda da nadjes boljeg advokata i da se nesto smisleno unese u sporazum da deca ne bi ispastala

Majka koja opstruiše viđenje oca sa decom i sebi pravi problem i kompromituje odluku Suda kojom su njoj deca poverena. Tako da ne treba da se igra sa tim,ugroziće svoj sadašnji status vršioca roditeljskog prava. Nemam šta da dodam,već su ti ljudi ovde rekli. Obavesti centar,a pravo mesto za nepoštovanje sudske presude je Sud.
Mene samo zanima zašto imaš privremene mere zabrane prilaska ?

Poštovani,

Нажалост, злоупотреба је све више.
И уместо да се ствари одвијају у корист деце, одвијају се у корист болесне идеје а деца највише испаштају.
Брк се смеје онима који су викали ”Вук, вук!” када вука није било а они које заиста нападне сада немају подршку. Што је и био циљ.
Институције су језиве. И може сада неко да се напандрчи, дође и брани своје колеге, али стање на терену показује другачије. Од покварењака часни људи не могу да раде како им савест налаже.
Једино што могу да ти кажем, као мајка која није била у лакој ситуацији: стрпљен- спашен. Знам да није лако, да је потребно много нерава и самоконтроле, али увек, увек размишљај о деци. Колико ти бринеш за њих толико ће баш та брига за њих и тебе спасити непромишљених поступака. Деца су паметна и зрелија него што слутимо. Временом ће она бирати сама. До тада памет у главу.

Back