Uređenje malog stana

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.460
Život u malom stanu ima svojih problema, ali to ne znači da mali stan ne može biti udoban dom.
Sposobnost da isti komad nameštaja iskoristite za više namena,da bude ugodan oku i udoban
cilj je kojem teže vlasnici malih stanova. Kako ga ostvariti?

Neka vam prostor bude multifunkcionalan. Trpezarijski sto trebao bi vam služiti i kao radni sto
za laptop kada ne jedete, a i kao radna površina kada se bavite hobijima. Kauč u dnevnom
boravku možete iskoristiti za spavanje, a dnevni boravak pretvoriti tokom noći u spavaću sobu.
mali-stan-f.jpg

Koristite skrivena skladišta. Skriveni prostor ispod kreveta može postati skladište za vansezonsku
odeću i sl. Koristite svetlost i svetle boje. Da bi vaš stan izgledao veći postavite više lampi.
Izbegavajte korišćenje previše boja. Kroz celi stan neka vam se provlače slične boje, tako ćete dobiti
utisak jedne velike celine, ali i odvojenih funkcionalnih prostorija.

Kupujte lep nameštaj. To što živite u malom stanu ne znači da i stil treba biti minimalan.
Dobra stvar toga što imate mali stan je to što vam ne treba previše nameštaja, pa one
komade koje vam trebaju kupite lepe. Nemojte zaboraviti ni zidove. Ukrasite ih umetničkim
delima i bojama.
Kako-iskoristiti-prostor-u-malom-stanu_3.jpg

Rešite se svega što ne koristite često i gotovo svakodnevno, jer tako ćete osloboditi prostor
za ono što vam je nužno.
Kako-iskoristiti-prostor-u-malom-stanu_5.jpg

ima dosta ljudi koje privlači industrijski dizajn i osećaju se jako prijatno u takvom ambijentu. Lično, ne volim metal i beton u životnom prostoru. Više volim toplinu drveta.
volim ja i industrijski stil kad je lepo iskombinovano
a ove saksije iznad plazme su plac za saksijom ljubicica na tv-u koja stoji preko miljea koji pokriva petinu ekrana
kic tamo, kic ovde
ove saksije ovakve sa ovom zicanom konstrukcijom su super u okviru kuhinjskog dela..pa u svakoj posebna zacinska biljka npr
a ovako kombinovana ne lici ni sta

a ove saksije iznad plazme su plac za saksijom ljubicica na tv-u koja stoji preko miljea koji pokriva petinu ekrana
kic tamo, kic ovde
ove saksije ovakve sa ovom zicanom konstrukcijom su super u okviru kuhinjskog dela..pa u svakoj posebna zacinska biljka npr
slažem se da je glupo stavljati saksije iznad elektronike

kic tamo, kic ovde
To je samo jedna varijanta.Skineš saksije staviš na kuhinjski prozor i u redu.
Mislim da je odabrao ovu žicu zbog svetlosti upravo iz kuhinje.

Šta misliš kako bih ja podstakla diskusiju na temi kad bi sve bilo savršeno? :aha:

78f74553d9b7eaebe2b6bcb8854f6127_L.jpg

U modernom enterijeru doma dnevna soba, trpezarija i kuhinja sve češće čine jednu celinu.
U velikim prostorima to predstavlja zanimljivo estetsko rešenje, a u manjim postaje i potreba.
Ako se napravi promišljeno odvajanje prostora na osnovu potreba svake oblasti stvara se
lepo opremljen i veoma funkcionalni životni prostor.
Podelite prostor na sobe prema nameni i onda stvorite vizuelnu podelu između svake od njih.
Ostavite malo otvorenog prostora između njih kao prolaz ili "hodnik".

Back