Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
nije mi bas jasno kakve veze ova tema ima sa konkretnim pdf
al meso skoro i da ne jedem (par puta mesecno mozda) tako da je moj doprinos nenadan i mislim sasvim dovoljan
naravno da ima veze. un tvrde (mojim recima):
1. na proizvodnju mesa se trosi mnogo vode, fosilnih goriva i druge vrste energije
2. industrija mesa je jedan od NAJVECIH zagadjivaca! ne samo zbog fosilnih goriva.
3. da bi se proizveo kilogram mesa, propada mnoooogo kilograma zitarica. un tvrde da se hrana, koja bi inace mogla da se koristi za ljudsku ishranu se daje zivotinjama. a zivotinje to kroz meso ne mogu da vrate. kazu da ne postoji proizvodnja mesa, ne bi bilo gladi u svetu (bilo bi dovoljno za sve), a hrana bi bila mnooooogo jeftinija.
znaci, ako srbi manje proizvode mesa bice jeftinija cena hrane.
Pre par meseci,naucnici su optuzivali krave da mnogo prde,dok prezivaju i da time ispustaju vise
stetnih gasova nego kompletna americka industrija???????!!!!!!!!!
Sta ti je americki lobi u nedostatku argumenata,optuzuju krave.
to je tacno.
gledao sam naucnu emisiju gde australijanci priznaju da su medju najvecim zagadjivacima na svetu zbog njihovih krava. kazu da mnogo prde. a i pisku i kaku. pokrenuli su studije kako to da smanje.