Upustvo za 5.1 zvucnike - povezivanje

Dachulence

Početnik
Poruka
13
Molio bih nekoga ako zna da mi objasni, kako se povezuju 5.1 zvucnici. kupio sam skoro Genius sw 6000 sistem i povezao kompjuter sa njim samo putem jednog kabla koji ima sa jedne strane dzek 3,5mm i njega sa naravno ubo u zvucnu kartu a drugi kraj sa dva cincha ubo u aux1 na wooferu. to me malo zbunjuje taj deo zato sto je taj aux 1 u nekom ajd da kazem izdvojenom delu na wooferu na kome pise 2ch sistems, a ima jos jedan poseban deo malo nize na kom pise 5.1 soround sistem. Meni sistem radi na nacin nakoji sam malo pre opisao povezivanje, samo nisam bas zadovoljan jacinom zvuka, Genius SW 6000 izbacuje 200W RMS, a kad je na maksimumu moze komotno da se razgovara samo je potrebno malo povisiti glas. eto ako neko nest zna sto ja ne znam nek mi napise samo hvala.

zar nisi dobio uputstvo za povezivanje zvucnika?
ti zvucnici bi trebali da razvaljuju,ja imam od 30W RMS pa znaju da zagluve kad se puste u sobi

Probaj kombinaciju AUX1 (belo-crveno) ako ne pomogne prebaci na AUX2 ,i proveri volume dugme na zvucnicima,u windowsu ,i u programu preko koga pustas muziku
na daljinskom isto imas prebacivanje na aux1 pa proveri i to

475_vzadek.jpg

Poslednja izmena:
MA mani se tih auxa to je samo za uređaje koji ne podržavaju 5.1 zvuk tipa mp3 pleyer ,televizor ... i preko toga je dosta slabije ,kompjuter povezuješ preko tog dela gde piše 5.1 surround treba da si dobio sa zvučnicima onaj set od 6 činč kablova i onaj set od 3 adapter kabla koji pretvaraju 2 činča u jedan 3.5mm priključak svaki kabal povežeš sa odgovarajućim ulazom (na kraju svakog kabla piše u koji ulaz ide) povežeš ta tri 3.5mm izlaza sa odgovarajućim ulazom u tvom kompu ,podesiš driver od zvučne na 5.1 i to je to.

hvala za sliku gore, ali to sam uspesno odradio, nego onaj deo me muci sa povezivanjem woofera sa kompom. Bio sam povezao na onaj gornji deo na slici sto ise 2.1ch input sa dva chincha u aux1 i sa jednim 3.5mm u zvucnu kartu i kad ga pustim dodaske uz malko samo nadvikivanje u normalnoj dnevnoj sobi i dalje moze da se prica ( a ne bi trebalo da moze). Nego mislim da trebam da spojim one donje kablove gde pise 5.1 input, sa svih 6 chincheva i imam kablove i imam upustvo ali izgleda da mi moja integrisana zvucna nije odgovarajuca, ona ima samo tri ulaza, onaj roze, zeleni i cini mi se plavi, nisam siguran tacno za zadnji. Predtpostavljam da ona ne odgovara 5.1 sistemu. Imam takodje jos jednu karticu sa 4 ulaza na ulazima pise RAER, LINE, MIC, SPK i ima onaj siroki za jousitc na kome pise game, njena oznaka je e3dx cmi8738. Da li je mozda ona odgovarajuca? Mada cu ja i da probam u medjuvremenu ali eto ko zna vise od mene nek pise. Hvala unapred.

U tome je problem, ja nemam karticu sa toliko ulaza, a vec sam probao na ona tri osnovna i nece da radi. Gotovo sigurno je do kartice. Nista drugo mi ne ostaje vec sutra do radnje i da kupim neku 5.1 zvucnu kartu pa da probam onda. U svakom slucaju hvala na trudu...

Jesi li ti podešavao u drajverima na 5.1? Aj reci koji ti je model ploče da ne kupuješ zvučnu ako ova već podržava :)

Svaka cast coveku, resio je svoj problem, nije jurio vrh tona sta to sve moze da pruzi, nego mu je dovoljno ono sa cim se snasao i on je zadovoljan. Ljudi, pa ja imam recimo JVC 5x100W, 2x Mission(bookshelf) i 3xPioneer sateliti. Do sad sam koristio Creative X-Fi Xtreme Music PCI karticu ali od kad sam instalirao win 7 i dodao na 2 jos 2 Gb memorije, dolazi do nekih konfliktnih situacija i kartica samo iritira sa prekidima zvuka, distorzijama i nema trika da se to nasteluje. Nisam jedini, video sam jos ovakvih tema i tad sam i saznao u cemu je problem. Cim bi izvadio 2Gb, ona bih se vratila u normalu, i uvek sam slusao muziku preko digitalije, sto je i sad slucaj, na svu srecu moja kartica zvucna na maticnoj ima izlaz, i za koaksijal, i za opticki izlaz, tako da sad zvuk teram preko optickog izlaza u JVC a/v, sto je najsimpaticnije, najvise od ovih divnih predmeta su pokloni od dragih prijatelja jer znaju koliko volim muziku, nije najjj hi - fi ali sto se kaze "poklonu se u zube ne gleda" a ja i nemam neki istancan sluh tako da, ja sam izuzetno zadovoljan, pogotovo sa ovim Mission engleskim zvucnicima, koji kad se slusa muzika rade samo u stereo modu. Eto, da ne otvaram novu temu, ako neko zna resenje kako uposliti Creative X-Fi Xtreme Music, bio bih mu zhvalan, ako to danas nesto znaci uopste, pozz svima dobronamernima ;)

@laks
Ne razumem ovo: "...na svu srecu moja kartica zvucna na maticnoj ima izlaz, i za koaksijal, i za opticki izlaz, tako da sad zvuk teram preko optickog izlaza u JVC a/v...", ta kartica nema na sebi nikakav digitalni izlaz, bez posebne dodatne kartice, jesi na nju mislio, tj. imas i nju, jel? :neutral:
Sto se tice tog problema koji ti se javlja. Idi u device mngr i nadji svoju zvucnu u spisku, otvori properties i pod tabom general vidi da li kaze nesto u device status (to kad ubodes memoriju). Da li mozda pominje neki IRQ konflikt? Ako ne, pogledaj pre ubadanja memorije, pod tabom resources koji su adresni rasponi (memory range) i da li ce se oni promeniti (na neke mnogo vece), kad utaknes memorijski modul.

Back