Upravnik zgrade

gospodjica14

Poznat
Poruka
7.429
Ima li neko to? Pročitah ovu vest i potpuno me zgranula

Na društvenim mrežama se prethodno pojavila fotografija obaveštenja koje je upućeno stanarima, nije poznato koje zgrade, niti u kom gradu se to desilo.

U dopisu je navedeno da će upravnik kontrolisati ko boravi u zgradi, kao i da će to raditi zbog “sve većeg ulaska u gradu nepoznatih lica“.

Takođe, naveo je i da će “strogo kontrolisati broj članova“, kao i da su stanari “dužni da otvore svoja vrata od stana kada on pozvoni ili pokuca“.

“Nema šta da komentarišete ako u vašem stanu nađem nekoga ko nije prijavljen. Sledi prijava Komunalnoj policiji i kazna propisana kućnim redom. Posete su dozvoljene tokom dana, ali noću nema zadržavanja i spavanja ilegalno. Pazite – za sve postoje kazne“, navodi se u obaveštenju.

Poverenik je na svom profilu na Tviteru sve to prokomentarisao rečima “Ozbiljno ili naučna fantastika?“

“Upravnik je inače prošao 'program obuke' u kom nije bilo ni reči o zaštiti privatnosti. Neko lepo' procenio – nema potrebe?“, napisao je Rodoljub Šabić.

Novi Zakon o stanovanju i održavanju zgrada usvojen je krajem prošle godine, a odredbama je previđeno da svaka zgrada ima svog upravnika, kao i da u slučaju da se stanari ne dogovore dobiju profesionalnog, licenciranog upravnika.

Možda tema nije za ovaj pdf, po navici uglavom postavljam na ženama :)

Ne razumem šta ovo znači, ako mi dođu roditelji iz Niša da ih šaljem u hotel? Da ne idem dalje u detalje tipa momak/devojka. Ako ovo prođe, onda mi nismo normalni svi zajedno, i ja prodajem stan, selim se negde u bestragiju, ili će taj upravnik da odleži par meseci na neuro-hirurškom, ali da neki levak odlučuje ko će da prespava u mom rođenom stanu, o Bože me sačuvaj!

To znaci da ako se tvoji gosti udome kod tebe, a ne prijavis ih, svi stanari placaju njihov trosak...a to vec ne bi bilo fer, zar ne...mozes samo da se odselis u neku sumu, jer skoro svaka zgrada ima svog upravnika (ili ce ga dobiti), zajednicki budzet iz kojeg se vrse popravke i sl...

- - - - - - - - - -

Super stvar....+ za sve..

kod nas opštinarka opeješila račun zgrade tako da smo u minusu par iljada evra
kako je to moguće da budeš u minusu nemam pojma Bog i opština znaju

tako da se Upravnik zgrade neće leba najesti kod nas :lol:

isteko mandat odavno, pre koju godinu, pečat se ne vraća :lol:

- - - - - - - - - -

mi novosadjani smo nepreejebivi

imate li vi slučaj sa negativnim računom zgrade ko mi u Beogradu? :lol:

Ovde postoji mnogo glup zakon- freehold i leasehold zemljiste. Na primer kupis stan/kucu ali nisi vlasnik zemljista. Imas ugovor na 99 godina i ako ne produzis pre isteka, 50% tvog stana pripada vlasniku zemljista. Ne postoji zakonska regulativa koliko moze da kosta zakup zemljista. Moze da odvali cenu kako mu ce cefne.

A na temu, deluje mi kao sala.

To znaci da ako se tvoji gosti udome kod tebe, a ne prijavis ih, svi stanari placaju njihov trosak...a to vec ne bi bilo fer, zar ne...mozes samo da se odselis u neku sumu, jer skoro svaka zgrada ima svog upravnika (ili ce ga dobiti), zajednicki budzet iz kojeg se vrse popravke i sl...

- - - - - - - - - -

Super stvar....+ za sve..

U mojoj zgradi postoji skupština stanara i predsednik. Svi plaćamo mesečno održavanje zgrade. Ja uredno plaćam komunalije, znači zajedničku struju, vodu i sve ostalo što moji gosti "potroše". Privatna svojina je nepovrediva kategorija po ustavu i NIKO na ovom belom svetu meni neće određivati ko će spavati u MOM STANU niti sam u obavezi da bilo kome prijavljujem ko kod mene spava, to je moja privatna stvar. Al' aj nek proba.

A na temu, deluje mi kao sala.

Stvarno se nadam da jeste, inače će biti nastradalih upravnika na sve strane.

Poslednja izmena:
“Nema šta da komentarišete ako u vašem stanu nađem nekoga ko nije prijavljen. Sledi prijava Komunalnoj policiji i kazna propisana kućnim redom. Posete su dozvoljene tokom dana, ali noću nema zadržavanja i spavanja ilegalno. Pazite – za sve postoje kazne“, navodi se u obaveštenju
Ovo ko srecno vreme kad sam ziveo u studentskom domu, ehhhh.:lol:

Back