Upravljanje vozilom čija je registracija istekla (više od 60 dana)

Marko_smt

Aktivan član
Poruka
1.083
U pitanju je motocikl, zadnja registracija 2019.
Poseduje tablicu i nalepnicu.
Motor se vodi na ćalu, imam ovlašćenje ali mi je cimanje da radim prevod i registraciju zarad jedne vožnje mesečno.
Lepo je vreme i provozao bih ga malo do vikendice.
Uredno posedujem A kategoriju, položio sam po starom zakonu i nemam ograničenja.
Zna li neko kolika je kazna ako me zaustave?
Na nekom sajtu piše da je kazna 2 boda, 6-20.000 din i bez zabrane ali nije naglašeno koliko je prošlo od isteka registracije. To mi je malo nerealno u svakom slučaju.
Novčana kazna i bodovi nisu problem, najviše me interesuje zabrana, koliko vremenski i da li ide samo na kategoriju sa kojom je napravljen prekršaj ili na sve kategorije.

Ako te zaustave kaži da IDEŠ NA TEHNIČKI PREGLED
pre registracije. U ako stvarno uradiš pregled nemogu ti ništa.
Samo pazi da ne budeš učesnik u nekom čukanju, jer ćeš biti kriv za sve,
PS: Davno je bio takav slučaj kada je policajac zaustavio i kaznio
advokata koji ga je tužio i dobio spor na sudu.
Ta priča neće proći jer bih se provozao predveče a tad nijedan tehnički ne radi.
Ne bih da se izvlačim, samo me interesuju kazne, zabrana najviše.

Na nekom sajtu piše da je kazna 2 boda, 6-20.000 din i bez zabrane ali nije naglašeno koliko je prošlo od isteka registracije. To mi je malo nerealno u svakom slučaju.
Novčana kazna i bodovi nisu problem, najviše me interesuje zabrana, koliko vremenski i da li ide samo na kategoriju sa kojom je napravljen prekršaj ili na sve kategorije.
Kazna je ta koliko ti piše, s tim da se dosta povećava ukoliko vozilom bude izazvana saobraćajna nezgoda. Takođe u tom slučaju ukoliko si kriv moraš platiti i kompletnu štetu drugom vozaču. Inače se ne izriče zabrana za to, a i inače da znaš da ukoliko zbog bilo čega ti bude izrečena važi samo za kategoriju vozila kojim si upravljao.
Što se tiče visine kazne potpuno je nebitno koliko je prošlo od momenta isteka registracije. To vreme je jedino bitno zato što ako je prošlo više od mesec dana moraju ići i nove registarske tablice.

Kazna je ta koliko ti piše, s tim da se dosta povećava ukoliko vozilom bude izazvana saobraćajna nezgoda. Takođe u tom slučaju ukoliko si kriv moraš platiti i kompletnu štetu drugom vozaču. Inače se ne izriče zabrana za to, a i inače da znaš da ukoliko zbog bilo čega ti bude izrečena važi samo za kategoriju vozila kojim si upravljao.
Što se tiče visine kazne potpuno je nebitno koliko je prošlo od momenta isteka registracije. To vreme je jedino bitno zato što ako je prošlo više od mesec dana moraju ići i nove registarske tablice.
E to me interesuje.
Bitno mi je da mi ostane B kategorija.
Za čukanje se ne opterećujem, vozim pažljivo ali sam svestan šta može da se desi.
Ukoliko se dobija zabrana, to određuje sudija. Ukoliko se ne dobija da li postoji mogućnost plaćanja u roku od 8 dana ili sve ide preko poziva na sud?

E to me interesuje.
Bitno mi je da mi ostane B kategorija.
Za čukanje se ne opterećujem, vozim pažljivo ali sam svestan šta može da se desi.
Ukoliko se dobija zabrana, to određuje sudija. Ukoliko se ne dobija da li postoji mogućnost plaćanja u roku od 8 dana ili sve ide preko poziva na sud?
Po ovome što piše nema zabrane, a trebalo bi da ta kazna ide u red onih za koje možeš platiti u roku od 8 dana.

Reci mi samo da li si pitao pošto je registracija za taj motor?
Nije stvar u ceni registracije, kupljen je nov 2006. i svake godine uredno registrovan.
Stvar je u tome što sam ja tad bio maloletan pa je registrovan na matorog, imam ovlašćenje ali i fiktivnu adresu, nemam gde da se prijavim jer se kuća i stan vode na ćalu a on nije tu, bez njega ništa.
Da bih ga registrovao moram da pravim kupoprodajni ugovor na kevu ili rođaku, overe kod notara, vraćanje tablica i sve ostale peripetije.
Plus je sva dokumentacija na beogradskoj opštini jer smo tamo prijavljeni a ja živim u okolini Bogatića.
Sve sam to prošao kad sam prevodio auto i ne bih ponovo.

Znam, ali samo 2 kazne sigurno prebacuju registraciju.
Prebacuju.
Videću da li još uvek postoji mogućnost da se stare tablice vrate na novoj opštini gde se registruje vozilo. Moglo je kad sam prevodio auto ali izgleda samo zbog pandemije.
Kad bi mogao ugovor o kupoprodaji da se pošalje poštom u poresku u Beograd sutra bih ga registrovao.
Raspitaću se ovih dana.

Back