rado, sve su to korisni saveti i logicni, svako iole pametan zna da bi tako moglo da se ustedi... ali svi smo mi razliciti, ja bih tako volela da znam da stedim, ali jednostavno ne znam! pare lete od mene, uvek se nadje neka rupa... ako vidim komad garderobe, ili neku stvar koja bi obradovala nekog ko mi je drag, ja ne mogu da odolim, dakle novac ode ne planirano. meso kupujem na vece kolicine, pa stavljam u zamrzivac, povrce kupujem sveze, ali skuplje... slatkise,npr. cokoladu ne mogu da kupim onu od 30centi kad mi nije ukusna kao ona on 80centi. salama ima da se kupi 100g za 60centi, ali je bljutava, a ona od 1,8e je savrseno ukusna. ne, na hrani nikako ne mogu da stedim! ovde kod nas nema jeftine struje, mislim samo da je vikendom neka niza tarifa, tako da masinu ukljucjem najcesce subotom. tel sam blokirala pozive na mob, ali zato srbiju zovem cesto, sta cu, kad ni rodbina ni prijatelji ne mogu nas da zovu... protivnik sam kredita. sad kad imamo dete, i muz i ja smo blokirali u banci dozvoljeni minus! znaci, nema sile da smo u minusu. i jedina stvar koje se pridrzavam, tj. stedim je deciji dodatak. to ne diram, to ide na konto deteta... i kasicu koja ona ima svoju sto je dobijala novac od nekoga, e to ponekad ´´pozajmimo´´, ali vratim uvek... planiram da i to stavim na konto i da orocim, kad vec ja nemam zalihe, neka ima ona... a sad stize i druga beba, pa cu i drugoj tako...