Upozorenje - Telekom

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Nedavno se jednoj osobi iz mog okruzenja desio jedan sluchaj sa Telekomom,
i zelela bi sve da upozorim, kako bi mogli na vreme da se zastitite:

Osoba je imala preko 1000 din. kredite na 064 kartici,
i odjednom je primetila da joj je preko noci skinuta veca suma novca,iako nije koristila usluge.

Sledeceg jutra je odmah otisla u Telekomovu filijalu da se zali,
i tu su joj rekli da je moguce da se telefon preko noci sam prikljucio na internet - "posto je to cesto sluchaj sa Android telefonima" ,
i da moze da napise zalbu, koju ce oni razmotriti i jos jednom proveriti.

Odogovor na zalbu nije dobila, vec je ponovo isla da pita sta je sa tim sluchajem,
i rekli su da se zaista to desilo - telefon je preko noci bio na internetu ,i potrosio 655 din. kredita.

Osoba mi je rekla da se to vec jednom ranije desilo, samo nije bila tako sigurna,pa nije isla da se zali ....
ali sada po drugi put joj je bilo jasno da nesto tu nije u redu.

Ako imate Telekom broj,nemojte uplacivati vece cifre na racun,
bolje 200 po 200 din,
da vam se ne bi desio isti sluchaj... :hvala:

moj sin je bio kod njih na post pejdu....i posle letovanja u susednoj drzavi,telefon mu je bio blokiran..kad je otisao u poslovnicu telekoma da vidi o cemu se radi,takodje je bila ta `fora` da je bio na internetu,i potrosio 12 hiljada dinara.
kad se nismo slogirali:rtfm:i isto,pisao zalbu,ali oni su `u pravu`..platili smo,i vratio se na pripejd,i uplacuje uvek po 200din....ali je fantasticno kako kod njih kredit brzo iscuri...poceli smo retko da koristimo telekom...imamo i vip,i meni se cini da su bolji

12 000 dinara ???

Katastrofa .... bas mi je zao.

Covek se bas oseca nekako izigranim- prave te ludim ^^

A nemas kome da se zalis :(

- - - - - - - - - -

A ovo se u inostranstvu ne bi moglo desiti..

Na pr. da ti dodje s da se zalis, i uspostavi se da ti se zaista internet nehotice ukljucio i trosio kredit...
a ti im kazes da je to bio nesrecan slucaj, da ti nikad nisi na internetu u to vreme...

Oni bi ti vratili kredit ^^ Tako se na zapadu razmislja :)

12 000 dinara ???

Katastrofa .... bas mi je zao.

Covek se bas oseca nekako izigranim- prave te ludim ^^

A nemas kome da se zalis :(

- - - - - - - - - -

A ovo se u inostranstvu ne bi moglo desiti..

Na pr. da ti dodje s da se zalis, i uspostavi se da ti se zaista internet nehotice ukljucio i trosio kredit...
a ti im kazes da je to bio nesrecan slucaj, da ti nikad nisi na internetu u to vreme...

Oni bi ti vratili kredit ^^ Tako se na zapadu razmislja :)

Ali kad ne svoj telefon instaliras program koji se sam apdejtuje onda bi ti rekli isto sto i ovi ovde.

Ali kad ne svoj telefon instaliras program koji se sam apdejtuje onda bi ti rekli isto sto i ovi ovde.

Ja sam imala neka iskustava..ne bas ovakva,
ali mislim davkada bi ti rekao da je telefon to sam uradio - jos ako znaju da je to cest slucaj sa Androidima da se tako sami konektuju...
iako bi covek video da nikad nisi na internetuu to vreme...

poverovali bi , napisao bi da je to nesrecan slucaj na papiru ,i na osnovu toga bi ti bio vracen kredit.

i odjednom je primetila da joj je preko noci skinuta veca suma novca,iako nije koristila usluge.

i tu su joj rekli da je moguce da se telefon preko noci sam prikljucio na internet - "posto je to cesto sluchaj sa Android telefonima" ,

Odogovor na zalbu nije dobila, vec je ponovo isla da pita sta je sa tim sluchajem,
i rekli su da se zaista to desilo - telefon je preko noci bio na internetu ,i potrosio 655 din. kredita.

Osoba mi je rekla da se to vec jednom ranije desilo, samo nije bila tako sigurna,pa nije isla da se zali ....

bolje 200 po 200 din,

To su skinuli za pomoc za poplave...Kako ga nije sramota,trebao je da ponudi da mu skinu sve sa racuna...

Nigde nisi navela da li joj je data bio isključen ili ne, tako da me sve ovo navodi da zaključim da je vlasnik fenser koji je kupio telefon koji ne zna da koristi.
Ako imaš noviju verziju androida, otiđu settings pa na data usage i tamo imaš statistiku upotrebe podataka.
Operateri su g0vna kod nas, ali takođe znam x slučajeva gde je čista korisnikova greška i ničija druga.

Nigde nisi navela da li joj je data bio isključen ili ne, tako da me sve ovo navodi da zaključim da je vlasnik fenser koji je kupio telefon koji ne zna da koristi.
Ako imaš noviju verziju androida, otiđu settings pa na data usage i tamo imaš statistiku upotrebe podataka.
Operateri su g0vna kod nas, ali takođe znam x slučajeva gde je čista korisnikova greška i ničija druga.

Ne znam da li je osoba pogledala u Data,
mozda i jeste...

Sem toga,ovde imamo samo na temi jos dve osobe,koje imaju identican sluchaj.

Kao što rekoh znam i ja dosta slučajeva, dokle im nisam pokazao u čemu je problem, i onda su shvatili da je bilo do njih :)
Mada ništa me ne bi začudilo kad su naši operateri u pitanju.

Pa evo ,mogu da pitam da li je osoba proverila i podatke u svom telefonu....
i ko zna da li bi to uvazili - jer ti podaci mogu i da se izbrisu ,zar ne?

U svakom slucaju - nije pametno imati vise kredita uplaceno, nego sto ti je neophodno.

bolje 200 po 200 din,

чудо како баш најпаметнији увек наебу.

bolje 200 po 200 din,

Isto se desilo meni,ali sa Vip-om..."sam se prikljucio na internet,preko noci"..jos malo,pa ce Android moci i da ide da pi*sa...iskljucila broj i to je to..

Vip pre 3-4 godine android telefon,moje ćere račun oko 10.000, dozvollili su nam da platimo u 3 rate. Uključena opcija za automatsko ažuriranje podataka .. Od kad smo tu opciju isključili, nismo imali problema tj ogroman račun zbog interneta.

khm...a koji ce android telefon covjeku koji ga ne zna koristiti?
missim, sto se meni ne...desi da mi telefon radi iza ledja pa se samoinicijativno prikljucuje na internet...
dobro nije zvao milana tarota ili igro neke glupe nagradne igre, imali su srece...:sad2:
:rotf:

...svim postpejd korisnicima u Telekomu lepo naglase da kad idu u inostranstvo treba da odjave internet pre nego izadju iz zemlje,
bas zbog visokih racuna, moze i od kuce ne mora bas da se ode...i problem resen...
...ne razumem kako moze telefon sam da "ode" na internet, u krajnjem slucaju postoji opcija na telefonu da se internet iskljuci pa
ko sumnja u svoj telefon treba da ga iskljuci nocu...ne vidim racunicu u uplacivanju po nekoliko puta mesecno po 200 dinara..ali
dobro svako zna sta mu je jeftinije...

генијалко,
довољно је да подесиш да се апарат храни само преко бежичног приступа.
и да подесиш обавештење и ограничавач потрошње за 3г.

Ok,
ali se onda treba setiti da se uskljuci internet svaki put pred spavanje...

...meni nije jasno, ako si postpejd imas pristup netu, neke odredjene MB-te..a ustvari imas neogranicen net jer kad potrosis taj koji ti daju
u paketu, posle je malo usporen..ja svoj ni ne potrosim jer imam wifi u stanu...ali kako je moguce da napravite tako veliki racun?
...ako ides u inostranstvo odjavis net dok se ne vratis i to je to...nemas problem...meni je racun od kad sam uzela telefon isti,
ne trosim preko onoga sto paket nuci i to je to...

Back