Upozorenje korisnicima Telenora

• Začetnik teme Začetnik teme dukin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dukin

Početnik
Poruka
31
Svim koji koriste usluge ove kompanije jedno upozorenje.
Ako ste kupili HTC telefon koji sada prodaju pod relativno povoljnim uslovima i odete u roaming OBAVEZNO SE DISKONEKTUJTE SA BILO KOJE MOBILNE MREZE.
Sama cinjenica da imate otvorenu liniju ucinice DA VAM OVA KOMPANIJE NAPLATI STRAVICNE CENE ZA INTERNET KOJI NISTE NI KORISTILI.

Moje iskustvo je sledece.
Proveo sam vikedn u Zagrebu i nekoliko sati u Sloveniji bez da sam koristio internet cak ni Wi FI mreze nisam koristio.
Pa ipak na povratku u Srbiju sam zatekao racun od 130 evra koji cu morati platiti za interent koji nisam ni koristio.:per::rtfm:

Kada vas vec prevare ljubazni operateri vam objasne kako je eto to nepovoljno i zasto niste nas kontaktirali niste ovo niste ono.....

Zamislite ste bi uradili da sam otisao do Italije a bila je to realna mogucnost?
Naravno zalbe toj kompaniji ne pomazu....
Ni RATEL takodje ostaje vam da budete svesni ovog bezobrazluka i postarate se da i vas ne prevare.

STO SE MENE TICE ISPOSTOVACU SVOJ UGOVOR DO KRAJA MADA NIKADA VISE NECU KORISTITI ROAMING OVOG OPERATERA ALI NI JA NITI IKO IZ MOJE PORODICE NITI MOJA FIRMA VISE NIKADA NECE KORISTITI USLUGE TELENORA!

Stvar principa vise nego besa zbog novca. Ovako bezocno i podmuklo me jos niko od provajdera nije prevario.
Osteje nada da ce gubiti korisnike jednog po jednog mene i moju porodicu jesu a sa nama i nekoliko hiljada evra koje smo im godisnje placali....
Nadam se da ce ovo uraditi mnogi korisnici ove kompanije....

Za to je kriv telefon a ne operater pošto su svi ovi današnji smartfonovi stravično zavisni od interneta i dokle ti nemožeš to direktno da vidiš on je verovatno u pozadini skidao neke update-ove ,prognozu ... Imaš verovatno opciju u telefonu koja se zove data roaming ili nešto slično i treba da je isključiš da ti se nebi telefon konektovao na internet dokle si u romingu ,operateri su samo krivi za to što im je roming internet neverovatno skup ali na tebi je da paziš ,nemoj misliti da branim telenor ali tako ti je.

To je zato što nisi znao da na Android telefonima trebaš da isključiš data services kada si u Roamingu, ja to radim kada sam i u zemlji jer uvek imam wifi, na poslu, u gradu, kući.
DakleM Data services - disabled iliti OFF i nemaš da brineš,
u suprotnom ne moraš ni koristiti internet, neke pozadinske aplikacije će koristiti pa će ti stići račun u svakom sl. ali 130 eur je nemoguće "zakačiti" na taj način.

Pa nemoguce je hoces da ti kopiram moj racun. Svaki Internet koji se naplacuje naplacuje se tako sto ja skinem odredjene podatke sa njega. To sto je on skinuo dva tri obavestenja da sam dobio mail svakako ne mogu tarifirati tom cifrom.
Nije moguce da bez da si pogledao niti jedan mail, sa iskljucenom sinhronizacijom sto znaci da mi skype nije bio aktivan, niti fb, niti gmail dakle samo je telefon pronasao mrezu i oni su to tarifirali samu povezanost telefona na mrezu.
Cak i da nisam edukovan u koriscenu toga telefona prodavac je bio duzan da mi da osnovne informacije o tome a da ne govorim o operaterima call centra......
Eto sta je Telernor kada dodje u Srbiju i koje standarde usluge ima....

Videcu kada pogledam specifikaciju internet racuna kada ga dobijem. Niko sa tom ekipom lopova tesko da moze izaci na kraj, ma samo znam da kada su tako bezobzirni gubice korisnike. Ja cu im platiti tih 130 evra ali ni moja porodica ni firma nikada vise nece koristiti usluge te mreze.
A predlazem i vama da ih napustite i svakom svom prijatelju cu ubuduce savetovati isto!

Možeš ti da pređeš na bilo koju mrežu ali ako ne isključiš data services i dalje će ti dolaziti 150E računa.

Nece sigurno imao sam iskustva u romingu sa mts i njihovo tarifiranje je bilo korektno. Za drzanje otvorene linije ne moze ti niko tarifirati te svote. A najbolji deo ovoga sto si napisao je vrlo jednostavan MOGU DA PREDJEM NA BILO KOJU MREZU!
I hocu ne brini!

Za to je kriv telefon a ne operater pošto su svi ovi današnji smartfonovi stravično zavisni od interneta i dokle ti nemožeš to direktno da vidiš on je verovatno u pozadini skidao neke update-ove ,prognozu ... Imaš verovatno opciju u telefonu koja se zove data roaming ili nešto slično i treba da je isključiš da ti se nebi telefon konektovao na internet dokle si u romingu ,operateri su samo krivi za to što im je roming internet neverovatno skup ali na tebi je da paziš ,nemoj misliti da branim telenor ali tako ti je.

Ovako nesto su i njihovi operateri objasnjavali. Samo ostaje cinjenica da se ne moze tarifirati nista drugo nego prenos podataka. Prenos podataka pocinje onoga trenutka ne kada se konektujes na mrezu ili kada ti je telefon registruje vec onoga trenutka kada pocnes skidati podatke sa mreze.
Jako me zanima koje sam ja to podatke skinuo kada nisam otvorio niti jedan sajt stranicu niti bilo koji servis za preveru e mail poste.
A koje je to podatke mogao pozadinski skidati kada je sinhronizacija svega bila iskljucena.

U svakom slucaju nisam ekspert za informatiku i ne moram biti ali cu se raspitati sa advokatima i sudskim vestacima.

Ostaje jedna cinjenica koju ne mozete svojim komentarima osporiti, ma koliko vam Telenor bio draga kompanija a to je da je veoma neobicno drsko i bezobrazno naplacivati i otimati pare od ljudi bez da ste im ucinili bilo kakvu uslugu.

Poredjenja radi dve noci u hotelu u Zagrebu u hotelu Jarun sam platio 100 eu, a internet koji nisam niti koristio 130 eu.
Kako god pogledate to je Telenor i nadam se da ce bar neko procitati ovo i izbeci njihovoj semi za otimanje novca neduznih gradjana.

Ja se sa teleta skidam zbog drugog razloga - prepaid internet (to je onaj USB stick).

2 GB - 2 meseca - 1290 din (stara cena)
1 GB - 1 mesec - 900 din (nova cena)

Ostalo mi je još 200 MB na tom računu i kad to potrošim - ne znam šta ću, al kod teleta neću.
Imam i njihovu 063 karticu koju ne koristim - nju ću upoznati sa macolom.

Bio sam danas kod sbba - ja hoću internet, a oni bi da mi uvale i kablovski TV
koji me ne interesuje i za to da mi uzimaju 900 din + 1500 din za sam net = 2400 din.

Tako da sad razmišljam o ADSLu između telekoma i beotela.

@Dukin

Kao sto su ti ljudi rekli sam si kriv, sam pao sam se ubio. Si cuo da se programi nekad kace na net i da vuku neke apdejtove i slicno? Si cuo da se to skupo naplacuje u romingu? Nisi? E sad znas. Na advokate nemoj dzabe bacati pare, jer ces na kraju morati i advokata da platis i taj racun. Mogao si pre odlaska u inostranstvo (inozemstvo xD) da nazoves operatera i da se raspitas sta i kako da radis u romingu, ili da ne radis, i da se raspitas o cenama istih, kao i o iskljucivanju internet servisa na telefonu.

Ne volim telenor, ali tebi je neznanje nabilo racun od 130 oera!

BTW. Ako si nakacen na neku drugu mrezu se ne naplacuje, tako da nemoj da se brukas. Primljen poziv ti se naplacuje, kao naravno i odlazni poziv i sms po visoj tarifi nego u mrezi O.o
Ne razumem vas ljudi uzmete dobar telefon a nemate tri ciste O.o isti posao bi radila i nokia 1100 xD

Poslednja izmena:
@Dukin

Kao sto su ti ljudi rekli sam si kriv, sam pao sam se ubio. Si cuo da se programi nekad kace na net i da vuku neke apdejtove i slicno? Si cuo da se to skupo naplacuje u romingu? Nisi? E sad znas. Na advokate nemoj dzabe bacati pare, jer ces na kraju morati i advokata da platis i taj racun. Mogao si pre odlaska u inostranstvo (inozemstvo xD) da nazoves operatera i da se raspitas sta i kako da radis u romingu, ili da ne radis, i da se raspitas o cenama istih, kao i o iskljucivanju internet servisa na telefonu.

Ne volim telenor, ali tebi je neznanje nabilo racun od 130 oera!

BTW. Ako si nakacen na neku drugu mrezu se ne naplacuje, tako da nemoj da se brukas. Primljen poziv ti se naplacuje, kao naravno i odlazni poziv i sms po visoj tarifi nego u mrezi O.o
Ne razumem vas ljudi uzmete dobar telefon a nemate tri ciste O.o isti posao bi radila i nokia 1100 xD

Pa samo da ti nesto kazem ne brini ti za moju solventnost ( nadam se da si cuo sta ta rec znaci da se ne brukas ), e ako jesi onda ok. Ti nikada neces ni biti u prilici da vidis neki slican telefon osim na reklamama tvoje omiljene mreze.
Ovo je upozorenje korisnicima znaci ljudima koji su u ugovoru sa ovom kompanijom ne vama sveznalicama koji sve znate o racunarima i telefonima sem da ste ih ikada drzali u svojim rukama kao svoje vlasnistvo.

Znam naravno da se se njima tesko moze izaci na kraj na sudu ali to i nije poente ovoga, jedan po jedan nezadovoljni korisnik i osetice to. Vec sam rekao moja porodica vise nece biti na toj mrezi, moja firma takodje a moj hobi umesto ribolova bice da bar jednog korisnika Telenora odgovorim da to bude.....

:lol:
Dobro je kad samo ti imas 5000 din da uzmes HTC, pa kukas zbog racuna od 130 oera za sta si sam kriv xD
Nikad ne bi uzeo postpaid kad hocu telefon odem i qpim da se ne ogranicavam na jednu mrezu!
Koristio sam postpaid davnih dana kad mob nije bio toliko u upotrebi, video sa kim imam posla i nikad vise. Tada je to bio mobtel danasnji telenor. Tada nije bio potreban roming da bi nabili racun, radilo se po sistemu ofrlje!

Па то је одувек било, ништа чудно. А да те неко од њих обавести по питању тога нема шансе.
А интересантан је ос на тим телефонима аутоматски је сетован да користи провајдерова сетовања и увек је укључен.

Иначе ови пакети клик 123, мисли лепше види даље, осети моћ задовољства, причај причај, имате пријатеље итд. је чисто мазање очију као када одеш у банку и тражиш без каматни кредит а на крају се неким чудним случајем догоди да је скочила страна валута и да морају цене опет да се формирају, молим? :lol:
Хехехе: "имате пријатеље - ако имате паре". :)

Po tom sistemu ofrlje se i danas radi. Doik sam bio na mts mrezi uvek sam imao tacne i precizne podatke njihovih operatera o cenama usluga u roaming u. Nije problem platiti cenu ali je prilicno bizarno da naplacuju nesto sto nije bilo ni korisceno.
Zaista nisam pretpostavio da te pozadinske aplikacije mogu nabiti toliki racun.
Uz iskljucenu sinhronizaciju svih aplikacija dakle bez azuriranja fb, gmail, vremenskih prognoza..... nije ih mogao azurirati jer su bile iskljucene jedino je bila ukljucena mobilna mreza, i to su tarifirali. Zato kazem da je to nesto najbezocnije sto sam do sada doziveo od provajdera ili opreratera.

Uz katastofalan rad call centra.

Ustvari nisam znao da prvih mesec dana na ukljucuju roming do prvog placenog racuna ne znam zasto i koja im je to pa fora ali je tako. Tako ja odem u Makedoniju i nemam nikakvu konekciju osim WI FI mreza u hotelima i restoranima.
To me izvuklo...
Vratim se kuci i zacudjena operaterka kaze da moram platiti 4 000 dinara radi aktivacije.... I to uradim na ziro racun njihovg coveka u njihovoj ispostavi platim to pet dana pre putovanja i na dan putovanja proverim nisu jos ukljucili.... Pa mi daju mail coveka koji to kao radi.... pa na kraju intervenise covek iz poslovnice pa dva sata pred put mi ga nekako ukljuce....

Takvih problema na mts ipak nije bilo....

Da i operaterka mi je uvalila neki paket za razgovor iz rominga 20 minuta i 20 sms poruka za dve hiljade dinara..... Naravno cenu interneta nije pominjala.... Pa ih branite koliko hocete. A da sam produzio put u Italiju na dva dana platio bih njihov nekorisceni internet par stotina evra ladno.....

:lol:
Dobro je kad samo ti imas 5000 din da uzmes HTC, pa kukas zbog racuna od 130 oera za sta si sam kriv xD
Nikad ne bi uzeo postpaid kad hocu telefon odem i qpim da se ne ogranicavam na jednu mrezu!
Koristio sam postpaid davnih dana kad mob nije bio toliko u upotrebi, video sa kim imam posla i nikad vise. Tada je to bio mobtel danasnji telenor. Tada nije bio potreban roming da bi nabili racun, radilo se po sistemu ofrlje!

Da ali je telefoniranje prilicno neprakticno iz inostranstva na takav nacin. Kada pozivas nekog u zemlji ispred njegovog imena ukucas neke sifre i sve je to prilicno zamorno.....

Da ali je telefoniranje prilicno neprakticno iz inostranstva na takav nacin. Kada pozivas nekog u zemlji ispred njegovog imena ukucas neke sifre i sve je to prilicno zamorno.....

Sve u svemu jeftinije je kupiti karticu tamo gde se nalazis nego se akati sa nasim moblinim operaterima. Kada kupis telefon on je otkljucan za sve mreze, za razliku kada uzmes na ugovor, onda da bi koristio karticu nekog drugog operatera moras da dekodiras telefon, dodatni trosak. Opet bolja varijanta za postpejd je kupiti telefon i uzeti postpejd bez ugovorne obaveze. Pa kad ti se ne svidjaju cao, a ovako si vezan ugovorm godinu ili dve, zavisi od paketa telefona i slicno, a ovako mozes da im pozelis laku noc kad ti vise ne odgovaraju!

INTERESANTNO....ali ...NE I NEOBIČNO..;).

To rade svi ...MOBILNI OPERATERI....i MTS...i VIP

Ima fora i sa ...REKLAMNIM SMS PORUKAMA...;).

Ako slučajno ...ODGOVORITE ...NA NEKU OD ...TIH PORUKA....AUTOMATSKI STE SE PREPLATILI...A...TO SE PLAĆA..:sad2:.

Ako ste ...ODGOVORILI KRAJEM MESECA...TEK IDUĆEG MESECA ...će te primetiti...DA SU VAM ZAVRNULI UŠI..:sad2:.

Ne znam sad za te svemirske telefone, ali ja na svojoj Nokiji imam log gde imam odeljak packet data, gde je ubeleženo koju sam količinu podataka preneo, kao i spisak za 30 dana unazad poziva sa mog telefona, dolazne pozive, sms-ove i data konekcije.. Čeprkaj po tom tvom telefonu, verovatno ima nešto slično, pa vidi koliko je konekcija ostvario i koliko je podataka skinuo sa mreže dok si bio u roamingu..

Vrlo je moguće da si se sam zajebao, a da ti Telenor ništa kriv nije

Back