Pretvorila se u staru zenu....
Vama treba malo pojasniti iz ugla roditelja kako to izgleda, jer niste osetili to..
Roditelji postoje koji su autokrate, oni poseduju sve vase i vas , i ako hoce da vas ubiju , imaju tu slobodu da vas ubiju...tako u sebi razmisljaju...iako ne bukvalno tako , ali je blizu..
Ne treba gresiti pa misliti da je daleko od toga..
Postoje koji su svojecasni , tj nesto oni gledaju svoj osecaj casti iako to cesto bude budalastina da im se svi z\bog toga smeju, nema veze to je cast za njih, to je ono , njihov licni , personalni moral..ono sto ja imam u teorijama sto srbi ne kapiraju...
To im postaje vrlo bitno a to vuce korene iz raznih stvari , mnogo iz detinjstva, nesto iz nekih nisu traume ali kao traume..vazni dogadjaji...i onda to pravi ako nisu genijalci splacine u njihovoj glavi...
Npr moze se desiti cesto , to sam video na dedinju , da se ljudi po cenu smrti plase zatvora ili proliva....to im je kao cast koja je ugrozena , a ne dehidratacija ako ne piju vodu po pet dana da bi kao sprecili proliv....a to se radi drugacije, ali njima ne padne na pamet....
Travar , covek zna da napravi caj za proliv i ne pada mu na pamet , sestre ga nasilu teraju , nece da mu kace infuziju , ima neki problem sa venama...napravi mu se problem koji se posle dugo resava 14 dana...vec se desavalo...
I ja slucajno slusam to i igram se kao sa narodom sto se igram, debilcica, ja sam kao debil a ne oni i onda provaljujem logiku naroda....
I ispipam dve stvari , jedno je da bi pristao da uzme sumece tablete, a ima sumecih na dedinju u aparatu....i da nema nabavice mu neko...i predlozim mu slucajno da napravi caj protiv toga....proliva...a covek zna i sto je najbolje veruje u uspeh tog caja...
I tako se resava problem sa starim osobama...
Nikako da racunas da su razumne......
Retko ko je takav...nekad su bile dve babe u mom komsiluku , pa su ostavile dubok utisak na mene, ali sam video i krah njihov...jednu je ubila pogibija unuka...to je stravicno koliko brzo, 2 godine naravno ne od srca nego ubilo totalno....a drugu je ubila nevera..ona je bila stvarni vernik i ubilo ju je to sto je narod u socijalizmu cak i kad su bili ateisti bio vise po bozijim zakonima nego kad je sloba poceo svoj antikomunizam i religiozno budjenje Srba...
I tako je do danas....
ne racuna se na zdravorazumske starce i bake...
Znaci pregleda se da li je kabl grejalice preko kabla grejalice, da ne pravi petlju , tako nastaju pozari kod starijih,
pregleda se sta drze po krevetima, uvek imaju nesto ...neki samo danju neki i nocu..
Pratis inacenja i strahove...