- Poruka
- 7.211

Priča o lavu koji je dva dana terorisao stanovnike Eseksa našla se u svim svetskim medijima. “Strašnu zver” lovoila je do zuba naoružana i opremljena policija, a kada je panika konačno prestala, i kada lava nisu uspeli da pronađu, ispostavilo se da je glavni osumnjičeni zapravo mačak Tedi Ber. Tedi Ber jeste veliki, ali je preterivanje porediti ga sa lavom. Međutim upravo je on glavni osumnjičeni koji je naterao lokalne vlasti da na noge dignu vojsku od 30 naoružanih policajaca, dva helikoptera i opremu za termalno praćenje.
Vlasnica “lava” Tedija, Džini Marfi, za vreme panike bila je u Liverpulu i dramu je pratila na TV-u, a tvrdi da je od samog početka sumnjala da bi upravo njen ljubimac mogao biti glavni “krivac”.
- Odmah mi je sinulo. Čim sam čula da je neko video ogromnu narandžastu životinju, znala sam da je reč o Tedu - rekla je Džini novinarima.
- On je Maine Coon, a oni su najveća rasa domaćih mačaka. Uz sve to, ima i gadnu narav, pa redovno napada psa koga imamo. Ljudi često misle da je reč o lisici - dodala je.
Sada se cela Britanija smeje cirkusu koji je nastao oko navodnog lava, ali neki svedoci i dalje ostaju pri svojim pričama i tvrde da je životinja koju su videli bila puno veća od obične mačke, prenosi BBC.