Upotreba Secera

O, Boze... :roll:

Dakle, moras da naucis razliku izmedju DOVOLJNO i NEOPHODNO.

Da, glukoza se razgradjuje i u tom procesu nastaje ATP. Ali, da li ATP nastaje samo u tom procesu? NE!! Ne znam kako ovo dovoljno da naglasim da bi doslo do tvog mozga. Recimo, beta oksidacija masnih kiselina. Za nju ti ne treba glukoza, a potpunom oksidacijom se dobija vise ATP-a nego za istu kolicinu glukoze.

Najvise volim kad se nadje tako neko priucen putem interneta ili slikovnica za laike, a bez svesti o svom neznanju, uz to i bezobrazan, pa me onda jos sarkasticno nazove "strucnjakom" ne shvatajuci pritom koliko ispada glup.

Energiju dobijamo od ugljenih hidrata, masti i proteina...hoces da kazes da nam uh ne trebaju i da treba da jedemo samo masti ili samo proteine jer su kalorije iz masti kvalitetnije od onih iz uh ... zaboravio si da kazes po kojoj ceni i zasto. Dakle vecina celija u nasem organizmu koristi glukozu, celije mozga i nervne celije iskljucivo mada koliko vidim neki zagovornici paleo i slicnih dijeta imaju drugacije informacije...zdrav covek nema razloga da izbegava uh

Svake godine se pojavi po neka cudotvorna dijeta a njeni zagovornici pisu kilometarske komentare i knjige da bi objasnili kako je bas to ono sto organizmu treba...jos jednom - osnovni izvor energije za ljude su uh a ne masti i ne proteni a ti se ne kocoperi i ne deli etikete ljudima koje i ne poznajes

samo jos ovo - jogini i tibetanci koji se hrane skoro pa iskljucivo sa uh zive i do 100 godina a eskimi dok im se ishrana bazirala iskljucivo na mastima i proteinima imali su zivotni vek oko 20 g. .... ne trebaju forumski mudraci da mi objasnjavaju sta treba da jedem

Poslednja izmena:
Energiju dobijamo od ugljenih hidrata, masti i proteina...hoces da kazes da nam uh ne trebaju i da treba da jedemo samo masti ili samo proteine jer su kalorije iz masti kvalitetnije od onih iz uh ... zaboravio si da kazes po kojoj ceni i zasto. Dakle vecina celija u nasem organizmu koristi glukozu, celije mozga i nervne celije iskljucivo mada koliko vidim neki zagovornici paleo i slicnih dijeta imaju drugacije informacije...zdrav covek nema razloga da izbegava uh

Svake godine se pojavi po neka cudotvorna dijeta a njeni zagovornici pisu kilometarske komentare i knjige da bi objasnili kako je bas to ono sto organizmu treba...jos jednom - osnovni izvor energije za ljude su uh a ne masti i ne proteni a ti se ne kocoperi i ne deli etikete ljudima koje i ne poznajes

ne moram da te poznajem da bih video koliko veze nemas za zivotom. napisala si da nema atp-a bez glukoze. ja sam ti rekao da to nije tacno, i pokazao ti zasto to nije tacno. sad mozes da pises sta god ti padne na pamet, ali i dalje ono nece biti tacno. ZA ATP NIJE NEOPHODNA GLUKOZA.

problem sa ljudima koji ne unose ugljene hidrate nema toliko veze sa energijom koliko sa nekim drugim biohemijskim procesima koji se desavaju zbog toga sto ne unose ugljene hidrate, ali to je previse komplikovana prica za ovu temu.

Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.
Cemu i kome ovo sluzi?

ne znam. toliko dezinformacija, toliko diletanata ubedjenih da su znalci.

Poslednja izmena:
samo jos ovo - jogini i tibetanci koji se hrane skoro pa iskljucivo sa uh zive i do 100 godina a eskimi dok im se ishrana bazirala iskljucivo na mastima i proteinima imali su zivotni vek oko 20 g. .... ne trebaju forumski mudraci da mi objasnjavaju sta treba da jedem

ovde bih ti samo skrenuo paznju na jednu logicku gresku u zakljucivanju. za jedne si gledala koliko dostizu ekstremi u zivotnom veku ("zive i do 100 godina"), a kod drugih si gledala prosecan zivotni vek. Shvatas li zasto je ovo pogresno poredjenje?

Jos jednom kazem, cela tema je glupa i ne branim ni jedan od navedenih stavova, samo sam ti skrenuo paznju na netacne stvari koje si rekla.

Da ti forum ne sluzi kao besplatna psihoterapija shvatio bi da se "nema atp bez glukoze" odnosilo na nervne celije ...mogao si to da zakljucis iz recenice koja sledi ...napisano na brzinu i mozda ne dovoljno jasno ali ovo je forum i ne pada mi na pamet da pisem eseje

Da ti forum ne sluzi kao besplatna psihoterapija shvatio bi da se "nema atp bez glukoze" odnosilo na nervne celije ...mogao si to da zakljucis iz recenice koja sledi ...napisano na brzinu i mozda ne dovoljno jasno ali ovo je forum i ne pada mi na pamet da pisem eseje

pa ako nisi u stanju da napises dve recenice koje su dovoljno jasne, onda mozda treba da razmislis da li je pametno da ih uopste i napises :)

svaki put kad te neko uhvati u gluposti (sto je prilicno cesto), kazes kako ti "ne pada na pamet da pises eseje" ili ti "ne pada na pamet da trazis dokaze za svoje tvrdnje" ili neku trecu "ne pada mi na pamet" frazu

Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.
Cemu i kome ovo sluzi?

reputaciju imas.
Raspravljaju se o babama i zabama. A ja sta pitam nikom nista. Zarobite ovu temu, a valjda ce biti neka emisija *******mu *****am ****em pa cemo onda ***** da vidimo u ******inu ocete se prepucavati a jacu konacno kada bude ta emisija da saznam sta me interesuje o seceru!!!!!!!!!

reputaciju imas.
Raspravljaju se o babama i zabama. A ja sta pitam nikom nista. Zarobite ovu temu, a valjda ce biti neka emisija *******mu *****am ****em pa cemo onda ***** da vidimo u ******inu ocete se prepucavati a jacu konacno kada bude ta emisija da saznam sta me interesuje o seceru!!!!!!!!!

Pa bukvalno u prvom komentaru ispod tvog na otvaranju teme imas Kojin odgovor na svoje pitanje.

To je glavno o seceru sto niko ne zna, jel?

Ono sto niko ne zna, niko ne moze ni da ti kaze, zar ne?

Tvoj uvodni post glasi:

Zanima me na koji nacin deluje secer na organizam nepovoljno i povoljno, koje su mu prednosti a kakve i koje mane mane?
Da li secer goji ili susi? Hvala.

I dobio si odgovore na ta pitanja u sledecem komentaru, odmah ispod tvog.

reputaciju imas.

Mislim da je problem sto niste dovoljno PRECIZNO postavili pocetno pitanje tj. niste objasnili sta je za vas taj *SECER* o kome pitate. Pojam *secer* za razne ljude predstavlja RAZLICITE stvari i zato svako ovde pise o necemu sto za njega predstavlja *secer*. Za vecinu ljudi to je *ona bela stvar u kristal zrncima ili u kockama koje stavljaju u kafu, caj i sl. da bi ih zasladili* - taj *secer* se zove saharoza ali za neke druge (npr. bildere) tu se pojavljuju jos neki *seceri* - dekstroza, maltodekstrin... a za neke trece ljude (npr. dijabeticare) bitan je isto neki *secer* koji se zove fruktoza ... a cak i u nekom subkulturnim grupama koristi se cesto rec *secer* mada oni pod tim podrazumevaju nesto njima vrlo interesantno, pogodite sta je to iz npr. ovih stihova *Bijelog dugmeta* -*Malo slatkog secera za vene*. Pa jos postoje i maltoza, laktoza, skrob i razni drugi *seceri*. Znaci, da ste tacno napisali o KOM seceru zelite odgovor verovatno bismo izbegli ove beskonacne rasprave. A inace i sam jezik, konstrukcije recenica koje koristite je , meni bar, vrlo cudan i *egzotican*. Npr. ovo je vasa poruka- *Kakvo je nepovoljno dejstvo nekonzumiranja secera? i rafinisanoog secera.
U odbosu na to gde ne unosim niti grama secera, cokolada, kafa, kolaci, torte, slatkisi itd itd
* Smisao OVAKVIH recenica:, i pored najbolje volje, ne uspevam da dokucim . Cak povremeno mislim da namerno sklapate ovakve cudne konstrukte i da nas zavitlavate.:whistling:

Nemoj vise uzimati secer i bice sve u redu i moci ces da " dokucis" sve :hahaha: hahaha salim se

jednostavno me zanima uticaj secera na coveka, znaci kada bi se snimilia neka emisija povodom toga , tu bi rekli, kakav organizam postaje posle obustave secera ( naravno rafinisanog) i sta da li organizam " napreduje" tako da se izrazim, povoljne posledice toga i nepovoljne (mada znam da nema nepovoljnih), imuni sistem, nervni sistem, misicni sistem, mozak, itd itd, e to mene zanima. I vrste secera ali isto na takav nacin.

Posto verujem da je to vrlo dugacak odgovor i da ne mozete da odgovorite bar da necete bas zbog toga, cekacu tu emisiju da je snime kada tada, eto. Bar pokusajte da odgovorite.... Poz :)

To je glavno o seceru sto niko ne zna, jel?

Usao sam u caku manipulacijama u vezi secerne bolesti u kojima neki optuzuju tipove secera za probleme, deleci ih na dobre i lose i tu se prica zavrsava. Necu ovde iznositi, koga zanima a ima mozak i koristi ga, moze sam ako posveti nekoliko dana za proucavanje otkriti istinu u kom grmu lezi zec, to jest, gde je koren problema a gde posledica, u ovom slucaju posledica je secer. Ali mora se biti upoznat sa anatomijom i funkcijom organa, zlezda itd.

Aman sta si ga napao - 90% nase hrane trebalo bi da nas snabdeva glukozom, 4-5% aminokiselinama, 3-4% mineralima, 1% masnim kiselinama i ispod 1% vitaminima. Mozak upotrebljava samo jedno gorivo - secer u formi glukoze i nista osim glukoze. Najbolji je secer iz voca zato sto se u telu pretvara u glukozu brze nego bilo koji drugi ugljeni hidrat

Znači ako hoćeš da neko ostane bez mozga i da poblesavi, ne daš mu glukozu.

Prilozi

• D-glucose-chain-2D-Fischer.jpg
    D-glucose-chain-2D-Fischer.jpg
    29,9 KB · Pregleda: 0
Poslednja izmena:

Back