Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.Cela tema je puna gluposti, pa necu preterano da se mesam, ali ovo je potpuno netacno.
Cemu i kome ovo sluzi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.Cela tema je puna gluposti, pa necu preterano da se mesam, ali ovo je potpuno netacno.
O, Boze...
Dakle, moras da naucis razliku izmedju DOVOLJNO i NEOPHODNO.
Da, glukoza se razgradjuje i u tom procesu nastaje ATP. Ali, da li ATP nastaje samo u tom procesu? NE!! Ne znam kako ovo dovoljno da naglasim da bi doslo do tvog mozga. Recimo, beta oksidacija masnih kiselina. Za nju ti ne treba glukoza, a potpunom oksidacijom se dobija vise ATP-a nego za istu kolicinu glukoze.
Najvise volim kad se nadje tako neko priucen putem interneta ili slikovnica za laike, a bez svesti o svom neznanju, uz to i bezobrazan, pa me onda jos sarkasticno nazove "strucnjakom" ne shvatajuci pritom koliko ispada glup.
Energiju dobijamo od ugljenih hidrata, masti i proteina...hoces da kazes da nam uh ne trebaju i da treba da jedemo samo masti ili samo proteine jer su kalorije iz masti kvalitetnije od onih iz uh ... zaboravio si da kazes po kojoj ceni i zasto. Dakle vecina celija u nasem organizmu koristi glukozu, celije mozga i nervne celije iskljucivo mada koliko vidim neki zagovornici paleo i slicnih dijeta imaju drugacije informacije...zdrav covek nema razloga da izbegava uh
Svake godine se pojavi po neka cudotvorna dijeta a njeni zagovornici pisu kilometarske komentare i knjige da bi objasnili kako je bas to ono sto organizmu treba...jos jednom - osnovni izvor energije za ljude su uh a ne masti i ne proteni a ti se ne kocoperi i ne deli etikete ljudima koje i ne poznajes
Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.
Cemu i kome ovo sluzi?
samo jos ovo - jogini i tibetanci koji se hrane skoro pa iskljucivo sa uh zive i do 100 godina a eskimi dok im se ishrana bazirala iskljucivo na mastima i proteinima imali su zivotni vek oko 20 g. .... ne trebaju forumski mudraci da mi objasnjavaju sta treba da jedem
Da ti forum ne sluzi kao besplatna psihoterapija shvatio bi da se "nema atp bez glukoze" odnosilo na nervne celije ...mogao si to da zakljucis iz recenice koja sledi ...napisano na brzinu i mozda ne dovoljno jasno ali ovo je forum i ne pada mi na pamet da pisem eseje
Ti si bre gori od ovih sto love gramaticke greske...samo nastavi da sebi tako dizes cenu daleko ces dogurati
Ja bih ovaj topik ( da sam neka vlast ovde) i zabravila.
Cemu i kome ovo sluzi?
reputaciju imas.
Raspravljaju se o babama i zabama. A ja sta pitam nikom nista. Zarobite ovu temu, a valjda ce biti neka emisija *******mu *****am ****em pa cemo onda ***** da vidimo u ******inu ocete se prepucavati a jacu konacno kada bude ta emisija da saznam sta me interesuje o seceru!!!!!!!!!
To je glavno o seceru sto niko ne zna, jel?
Zanima me na koji nacin deluje secer na organizam nepovoljno i povoljno, koje su mu prednosti a kakve i koje mane mane?
Da li secer goji ili susi? Hvala.
reputaciju imas.
Raspravljaju se o babama i zabama. A ja sta pitam nikom nista. Zarobite ovu temu, a valjda ce biti neka emisija *******mu *****am ****em pa cemo onda ***** da vidimo u ******inu ocete se prepucavati a jacu konacno kada bude ta emisija da saznam sta me interesuje o seceru!!!!!!!!!
Koje su normalne vrednosti? secera u krvi, glikemije a koje glukoze?
To je glavno o seceru sto niko ne zna, jel?
Aman sta si ga napao - 90% nase hrane trebalo bi da nas snabdeva glukozom, 4-5% aminokiselinama, 3-4% mineralima, 1% masnim kiselinama i ispod 1% vitaminima. Mozak upotrebljava samo jedno gorivo - secer u formi glukoze i nista osim glukoze. Najbolji je secer iz voca zato sto se u telu pretvara u glukozu brze nego bilo koji drugi ugljeni hidrat
organizam je prilagodljiv izvuce on glukozu i iz proteina ali to ti je kao vadjenje nafte iz skriljaca strada okruzenje![]()