UPOREDO UČENJE RUSKOG I ENGLESKOG

Jozefina K.

Početnik
Poruka
35
Već izvesno vreme učim ruski jezik, trenutni nivo znanja tog jezika mi je na nekom (nižem) srednjem nivou (A2-B1), a planiram da krenem na kurs engleskog, koji sam ranije sporadično učila. Radila sam test u jednoj privatnoj školi i utvrđen mi je FCE nivo znanja iliti B2 (viši srednji). Šta mislite, da li se preporučuje i da li je pametno učiti istovremeno ova dva jezika?

Već izvesno vreme učim ruski jezik, trenutni nivo znanja tog jezika mi je na nekom (nižem) srednjem nivou (A2-B1), a planiram da krenem na kurs engleskog, koji sam ranije sporadično učila. Radila sam test u jednoj privatnoj školi i utvrđen mi je FCE nivo znanja iliti B2 (viši srednji). Šta mislite, da li se preporučuje i da li je pametno učiti istovremeno ova dva jezika?

Moze, zasto da ne :) Mada, preporucuje se da se uporedi uce jezici iz iste grupe jezika, zbog slicnosti, ali istovremeno jezik se uci i na razlikama.

Svakako su u pitanju dva gramaticki jako razlicita jezika a i u izgovoru takodje. Nemoj da odustanes ako osetis izvesnu blokadu ili ako u jednom kracem periodu das blagu prednost jednom od tih jezika :)
To je sasvim normalno :)

Mozes, odnosno najbolje bi bilo da to ucenje pretvoris i malo u zabavu :) uzmi neki rokovnik i pocni da pravis svoj recnik, dvojezicni, rusko-engleski :)
Mozes to da ucinis na vise nacina - po temama - boje, kuhinja, garderoba, svakodnevene aktivnosti, glagoli kretanja (za koje znas u ruskom da imaju izvesne zackoljice :) ) ili jednostavno lista svega sto volis :) pa onda lista onog sto ne volis, lista onog sto bi menjala u svom okruzenju itd...

Ima sjajnih animacija i na netu za ucenje za decu :) cisto...ono - da se ne zasitis, da malo izmenis rpistup, dinamiku :)

Gramatiku takodje mozes tabelarno da prikazujes i da ucis, sa jedne strane ono sto ima u ruskom, sa druge da li toga ima u engleskom, ako ga ima u kom je obliku itd...

Da ne davim sada previse :)

Back