Upoređivanje Excel dokumenta

Pozdrav svima. Treba mi pomoć. Imam 2 excel dokumenta koje treba da uporedim. Treba da mi pokaže svaku razliku. Kako to da uradim? Hvala unapred

Recimo da imaš jednu kolonu u svakom fajlu (za koju pretpostavljaš da je ista ali je treba proveriti), u jednom od fajlova odradiš VLOOKUP podatke iz drugog fajla zatim odradiš IF da ti prikaže razlike.

Poslednja izmena:
Nisam razumela. Imam parove od po 2 sheeta na svakom sheetu 13 kolona i 50 redova. Treba da pronađem svaku ćeliju koja nije ista kao u paru.
Ako baš nisam objasnila najbolje možda će razlog zbog kog to radim razjasniti bolje. Dve osobe su radile unos istih podataka, tako da imam 2x35 fajlova koji bi trebalo da budu isti. Dupli unos je rađen da bi se osigurala tačnost podataka. Sad treba da pronađem mesta gde se uneta vrednost ne poklapa kako bih samo te ćelije proverila u originalnom izvoru (izveštaj). Velika je količina podataka (oko 250 sheetova) da bih sve proveravala a mala je verovatnoća da su obe osobe pogrešile na istom mestu.

Teško da mogu sliku da stvorim ali po onome kako si opisala pretpostavljam da imaš jedinstvene opise u redovima i kolonama.
Ukoliko su to neki brojevi (grubo i brzo) rešenje je suma celog lista ili ukoliko je nešto složenije trebala bi da prebaciš svaki list u PIVOT tabelu pa da osmisliš brz način kako da proveriš svaki list.
Čak i da posle izvučenih pivot tabela primeniš na neku zajedničku VLOOKUP bazu ne bi bilo loše, odnosno ujediniš sve pivot tabele u jedan list i primeniš funkciju IF.

Teško da mogu sliku da stvorim ali po onome kako si opisala pretpostavljam da imaš jedinstvene opise u redovima i kolonama.
Ukoliko su to neki brojevi (grubo i brzo) rešenje je suma celog lista ili ukoliko je nešto složenije trebala bi da prebaciš svaki list u PIVOT tabelu pa da osmisliš brz način kako da proveriš svaki list.
Čak i da posle izvučenih pivot tabela primeniš na neku zajedničku VLOOKUP bazu ne bi bilo loše, odnosno ujediniš sve pivot tabele u jedan list i primeniš funkciju IF.

Hvala na trudu da mi objasniš.:eek: To je ipak previše komplikovano za mene i moje skromno poznavanje ovog programa.
Pronašla sam 2 brza rešenja.
Provera online http://www.cloudyexcel.com/
Program Synkronizer.10.0.319

Oba rade dobro. Progam je naravno brži od online provere. Iste rezultate su pokazali.

Back