Upomooć!!!

Materina maza

Zainteresovan član
Poruka
117
Jao....pomagajte ljudi,stvarno ne znam šta da radim!!!....ne znam koju srednju da upišem!Odličan sam djak,ne volim da učim,mrzim nemački i tehničko,nemam omiljen predmet...Šta mi preporučujtete?Samo znam da neću nijednu gimnaziju....

Jao....pomagajte ljudi,stvarno ne znam šta da radim!!!....ne znam koju srednju da upišem!Odličan sam djak,ne volim da učim,mrzim nemački i tehničko,nemam omiljen predmet...Šta mi preporučujtete?Samo znam da neću nijednu gimnaziju....

Nisam bas siguran da gimnazije imaju tehnicko :) Ako neces da ucis onda upisi neku trogodisnju skolu, mada svako moze da zavrsi gimnaziju bez ucenja.....

Ma,šta će mi gimnazija...,da se mučim džabe i učim više nego što treba i neke gluposti.....a posle nema posla....

Pa gimnazija i jeste najvece zlo, nazalost ja sam je zavrsio. Ako hoces da nakon sto zavrsis srednje obrazovanje na ulicu izadje totalno nespremna onda je gimnazija za tebe, al ako hoces da znas nesto da radis onda upises neku strucnu skolu.

Sad ću ti reći jednu moju pretpostavku....Kada pitaš neku osobu,koja je,na primer,završila srednju ekonomsku,da li da tu školu upišeš,ona će ti uvek reći ''nemoj,teška je.Bolje upiši gimnaziju''Svi tako kažu za školu koju su oni završili....Niko ti neće reći ''idi u tu školu,dobra je''.Upiši školu koju ti želiš,nešto što ti ide,leži,što učiš lako i bez problema..Ne slušaj roditelje,rođake,prijatelje...poslušaj SEBE...

Naravno sa ekomomskom srednjom ćeš raditi u struci. LOL Sa srednjom možeš da budeš fizički radnik ili neka šupa koju će svi da je*u u mozak. Bez fakulteta si nula.

e pa onda nek upise neku fruzersku/masersku/kozmeticku skolu ili ste vec...
a mozda da proba i da ne upisuje srednju, posto srednja nije obavezna, a on ne voli da uci, ne ide mu nista i tako to... da se ne mrcvari dzabe...

nemoj da lažeš da si odličan đak i da te baš ništa ne zanima :eek:
Išao sam ja u srednju školu sa nekima koji u četvrtoj godini nisu imali pojma koji fakultet da upišu jer ih ništa ne interesuje naročito, a prosek oko 4.50 jer su sposobni da nauče gradivo i pokažu znanje.
Provodiš slobodno vreme u druženju u kafiću, slušaš muziku sa drugaricama i nikad ne dolaziš u situaciju da pokušaš da se baviš nečim pa da kažeš wow, ovo je baš super i ide mi.
Zato mislim da bi trebalo voditi decu na field trips po raznim zanimanjima da dobiju ideju kako se šta radi

razumem šta želiš da kažeš, ali po mom skromnom mišljenju ti učenici koji su odlični a ništa ih u životu ne zanima su samo ispunili normu.
normu za odličnu ocenu koja je delo profesora... znaju onoliko koliko profesor misli da treba da se zna. nekada je to sasvim dovoljno, ali često je
nedovoljno jer se nije steklo nikakvo znanje. ako želiš da nazoveš sebe iole obrazovanim mora da kopaš i rintaš sam, bez roditelja i profesora za vratom.

ja sam u gimnaziji i kod mene je pola odeljenja u bunilu - ne znaju šta da studiraju, pa se evo sada nalaze u situaciji da su im mama i tata rekli da je najbolje da upišu Medicinu,
a oni nit' znaju hemiju, nit' bilogiju jer nisu to učili dovoljno - profesor je malo šta tražio da se zna za dobru ocenu - životni ćorsokak.

nisu mi jasni ti ljudi koji jure samo dobre ocene i prosek, pa posle im je neko drugi kriv :confused:

ove mlađe (osnovce) mogu da razumem, ali ove starije ni u ludilu ne kapiram...

Back