uplifting...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
teo sam metnem na ljisu, al pošto nema veze sljisom, sigurno bi zaključali odma...
misim i ovde imate temu o poletanju, al nemate temu o uzletanju...misim nije isto...letenje i uzdizanje iz bedaka uz pomoć muzike...
znači ne ono što zviždite dok pravite kiflice ili se tuširate, nego šta pustite kad ste u bedaku, pemesu, nebitno neko hard off raspoloženje, a da vas ta pesma vrati međ žive...

znam da će propadne al aj da probam...:/

Poslednja izmena:
Pa nece valjda da ti propadne tema, ako si na to mislio...
Ali, mislim da ima jedna slicna tema... ma nije bitno.
Kad sam u bedaku, ja pustim Balasevica.
Iako su mu pesme tuzne, ipak me nekako (ne znam ni ja sama kako), izvuce sa dna.
Volim da cujem i ``Gorko slatku simfoniju`` The Verve-a, ta pesma me dize... Road to Hell Krisa Ree, sve od REM-a... Massive Atacka... Posebno ``Live with me``, e iako je takva kakva je, valjda vidim da moze i gore da me snadje, pa se saberem...

slusam radio ko sve babe, taman sam u toku sa onim sto se sada slusa. odvrnem nesto energicno, pozitivno i to automatski utice na mene pa u onaj pravi bedak i ne upadam. preventivno delovanje a muzika sama po sebi moze da se menja, kriterijum je samo da li generise pozitivno raspolozenje a stanica koju slusam je tako i koncipirana.
sad ide primera radi ide the time od black eyed peas, pa scream and shout dok razmisljam sta cu da pustim klincima pred kraj casa jer i njima treba tih 5 opustajucih minuta da preseku dug dan u kojem svi nesto traze od njih. nista specijalno pametno i muzicki izuzetno, komercijalna muzika.
ranije sam u specijalne svrhe pustala bee gees, gloriju gejnor i tako to ali sam u nekom momentu zakljucila da je bolje za mene da ne dodjem do momenta kad njih treba da pustim :lol:

radiohead sad nestho ?????
psuytala sam tu pesmu dva tri dana
moze evo sad i erika
ne znam menja se... mozda malo amorfna muzika
npr smeta mi onda nesto malo tipa dj. balasevic koga gotivim inace volim i te takve sentimentalne odjednom su mi zasmetale... a ima raspolozenja kad to volim, mislim znamo svi da je to romansirano al volimo ponekad valjda
ne volim ni da pisem o tome
mozda i onaj afrikanac al nisam dalje... inace volela sam dens mozda i mogu da psutim ali nije mi prvi izbor... a ni treshtavce nesto sad ne pustam... verovatno nisu ni mene imali u vidu za odgovor
ne volim o tome ali sam slaba pa sam polekla
moze mozda nik kejv... mada dosta njih imaju tekst ne vredi inace
da, uglavnom su stranci?

Poslednja izmena:
da i meni dosade...al ih izbacim sa plejliste, pa posle godinu dve ko malopre što bilo iskopam je slučajno opet...i opet mi deluje sveža ko prvog dana...znaš...kad je zaboraviš pa je nađeš obraduješ se...:)

Za pms - duhovnu pravoslavnu muziku...ostalo ne pomaze... :)
za jaku depru moze i "Rise up" Yves LaRock ili "Adrenaline" Bush i tako...
Za blazu nervozu moze i bilo koja domaca ili strana pop-rock muzika, reggae...

da i meni dosade...al ih izbacim sa plejliste, pa posle godinu dve ko malopre što bilo iskopam je slučajno opet...i opet mi deluje sveža ko prvog dana...znaš...kad je zaboraviš pa je nađeš obraduješ se...:)

Nije isto, kasnije se uveze neka nostalgija u to sve. Nema onu svjezinu vec vise djeluje kao evociranje starih osjecaja.

..a shto bih bezala iz bedaka..? :)
..ja se i kroz njega provezem sa muzikom koja ga ilustruje,
neodbedacheni bedaci su zlo..

..pms nemam :rumenko: osim libida koji podivlja, pa me sve pesme provociraju na akciju, na shta nemam primedbi.. :mrgreen:

..najteza sam sebi i drugima dok se neshto kuva, a ja josh ne razaznajem shta je u pitanju.. :think:
..tad slusham tool.. :cool:

teo sam metnem na ljisu, al pošto nema veze sljisom, sigurno bi zaključali odma...
misim i ovde imate temu o poletanju, al nemate temu o uzletanju...misim nije isto...letenje i uzdizanje iz bedaka uz pomoć muzike...
znači ne ono što zviždite dok pravite kiflice ili se tuširate, nego šta pustite kad ste u bedaku, pemesu, nebitno neko hard off raspoloženje, a da vas ta pesma vrati međ žive...

znam da će propadne al aj da probam...:/
Meni tada treba jos veci bedak. Da me dokrajci. Onako, skroz...Obicno neraspolozenje u toku dana odlazem (pred drugima sam kao ok), dok ne ostanem sama. A onda moram da se istrosim, da se totalno iscrpim kako bih nastavila dalje. (Ako ostanem na pola, dodje nekako kao seks bez orgazma.:lol:)
A tada... Azra. Corba. Balasevic. Vaya Con Dios. Luz Casal.
Ili citam poeziju. Samo u tom raspolozenju moze da me dotakne na pravi nacin. Kada su moja i patetika pesnika na istoj razini.

Posle nesto bas veselo, sto asocira na leto, more,... Moze salsa:)

...Slusam razlicite zanrove, medju kojima i one koji obicno kod okoline izazivaju nevericu...:lol:...U slucaju potrebe za energetskim boosting-om, uglavnom je izbor tkzv. elektronska muzika, dok emotivni zahteva delikatnji pristup i zavisi od razlicitih okolnosti...Cesto su finese u pitanju; neretko prelazim sa zanra na zanr, kako se raspolozenje menja u pozitivnom pravcu...

bwe za ove su i bekstrit bojsi bili muskarcine :)))))))))) ne pratim helou em ti vi, te nisam upoznata sa trendovima i novitetima u savremenoj muzickoj industriji, star sips vr mejd tu flaj i tako to :sad2:

a cekaj ti slusas samo muske izvođače koji se muškarčine?

ako ćeš iskreno, nisam ni pogledala spot do kraja nit znam ko su (očigledno) klinci...

acno en mogu da vjerujem na koji dio se vi nakačište...bem ti:eek:

Back