anakin:
ne, brate.....ti si iz seoske skole dosao u kafic pa si se sreo sa vecim ocekivanjima.....ne pripisuj to drustvu.....u Beogradu nikad nije bilo posela, kafici su nam svima normalna pojava, placanje pica u njima takodje....
ja ne vidim neki porast zahteva.....vidim samo da te drma nostalgija za rodnim pasnjakom pa ti je kriv grad.....a izvini....ali je tako.....
Prestao sam otprilike pre dva i po meseca da ukazujem na tvoj egocentričan pristup pogledima u temama.
Ovde nije uopšte bitno dali sam ja došao U Beograd iz sela ili iz grada, bar ne za ovo što ti kažem.
Zatim da bi pojačala svoju pretpostavku ti ignorišeš navedeni Taš (ili neznaš šta je to , jer i Beograd je veliki , pa je za nekoga i Taš daleko,ali nebih rekao) i fiksiraš stanje koje čak nije ni tvoje, ZA CEO BEOGRAD .
Kafići su bili oduvek u modi (ovo oduvek je recimo od 1965) i nije moj post namenjen Beogradu i ugrožavanju TVOJE POSEBNOSTI I NADMENOSTI .
Nemožeš da pobegneš od cinizma i argumenata tipa popišaj se na autora.
-----------------------------------------------
Moja reakcija ovde je zbog teze koju sam izneo,a ti svojim rečima potvrdila kao slučaj Gospodina Goluže.
Pored cinizma i onog tvog karakterističnog nadmenog , frustraciju zbog dodjoša u Beogradu (koja nije opravdana u smislu da ti isti dodjoši ne pretvaraju Beč u Požarevac, ali Beograd im ide od ruke) moraš lečiti osnivanjem novog DDD klana (da dodjoše deremo).
Samo navodim da nekad i priprosti seljani imaju bolja rešenja od BEOGRADJANA.
Jeli ovo snobizam?
A trenutno sam ja Beogradjanin, doduše da te utešim ne rodjeni , niti ću ikada biti jer nisam odrastao na drskijoj štajgi kakva je Beogradska (sve ostalo je isto samo je ta drskost karakteristična)
Inače što se mojih tvrdjenja tiče , imam manja očekivanja od kafića baš zbog toga što sam uvek paralelno imao kućne sedeljke / žurke , a u Beogradu se to produžilo na DJ, dok je bilo u modi. Mnogo sam se nagledao tuge i takvih na svoj fazon opičenih koje ne vide ništa osim što su ponele te većeri od kuće. A šteta, neke od njih , pri tom ne ubrajam tebe , mada i ti kad te zgazi vagon posle stojiš kad čuješ pisak lokomotive, su to skupo platile.
A sada, sad su razlike u opštem obrazovanju veće izmedju Beograda i provincije, razlike u obrazovanju zavisno od slučaja do slučaja, tako da svako mesto ima svojih prednosti i mana. Eto , ja sam živeo i na planini, i na selu , i u varošici, i u gradu , i u Beogradu i verovatno si ti iskusnija u uočavanju razlika medju ovim subkulturama.....
Za novu 2006 ti poželi da živiš u umetničkom Parizu ili modnom Njujorku, jer i oni imaju svoje Anakin....