Uplašeni SAVREMENI MUŠKARAC

ne, brate.....ti si iz seoske skole dosao u kafic pa si se sreo sa vecim ocekivanjima.....ne pripisuj to drustvu.....u Beogradu nikad nije bilo posela, kafici su nam svima normalna pojava, placanje pica u njima takodje....
ja ne vidim neki porast zahteva.....vidim samo da te drma nostalgija za rodnim pasnjakom pa ti je kriv grad.....a izvini....ali je tako.....

Tuzni_patak:
vd:
onaj ko želi da pati uvek će sa lakoćom naći povod za to .
naravno da novac nije osnovno merilo vrednosti ... ali nije ni mana .
naše okruženje je malko surovije i po prirodi stvari na ceni su jaki muškarci .
u svakom pogledu .

Da , ali ovde je novac bitan i u drugom smislu.
Ne samo kao garancija dobrog života, potencija (u smislu prosperitetno) , već i osnovno za komunikaciju...
Kako , nekadašnje seoske škole , domove kulture , sodare , seoske igranke i taš su zamenili kafići i diskoteke koje baš nisu jevtine za običnu raju....I tako imamo smanjen broj izlazaka, smanjenu komunikaciju , veća očekivanja kad se izlazi , a još nerazvijenu alternativu zbog povećanog kriminala i društvene patologije. Tako sa jedne strane imamo smanjeno druženje i zbog novca i zbog rastuće patologije , a značaj novca u tome sve više raste kroz značaj koji nekada nije postojao (osim kao prestiž)...
Strah od društva SVAKODNEVNO ne može dobro da se odrazi na spontanost i psihu budućih velikih i malih ljudi....

Ja sam još i dobar , kakve srećem po Beogradu....
U unutrašnjosti je iako više kukaju ipak bolje , manji je uticaj keša na društvenost.
Što bi rekli zli jezici , naročito u Kragujevcu....

HAUG!!!
Ova ti se pozlatila! Tacno: kratak rok, malo para, apetiti veliki i ... eto, velike groteske, sve preuvelicano i iskrivljeno kao u ogledalu ili umu nekog psihoticara. Ali, nazalost, to je tekuca psihologija, devijantna u svojoj imanentnosti, i kao takva, verovatno "savremena" jer je tu i sada (a preti da ce se razviti do apsurda), ali ne sluti na dobro. I ne slazem se da je ovako u gradu oduvek bilo. Oduvek sam tu, gledam, slusam, vidim i cujem, ali da se nacudim ne mogu. Sukob zelja i mogucnosti ubi ono malo spontanosti, pa je na kraju "the best make-up is no make-up at all!" tj. svi misle da imate najbolju masku onda kad ste najprirodniji, samo svoji, bez straha od svojih strahova...

firespirit:
vaga55:
firespirit:
vaga55:
:roll: Čiji je proizvod savremeni muškarac :?: dali je on van zemaljac :?: ko je sve uticao i doprineo da on bude savremen a stidan muškarac :?: možda mnogi nisu na faksu imali pedagogiju :?: na kraju pogledajte našu stvarnost 8)

Ti si prsla. Pukla. Mozak ti je u raspadu. Laza Lazarevic treba da proveri da li im fali neko od bolesnika.
"firespirit",verovatno tvoja saznanja iz spirita su isklučiva...drugačija ne mogu ni biti.Napad je najbolja odbrana, a agreivnost u komunikaciji je odlika " savremenih". Da bi se razlikovao od drugih morao si da naučiš da vređaš. Treba imati svoju individualnost, ali ovo se podvodi pod verbalni delikt.Tebe i Tvoj nervni sistem ne bi mogao sastaviti ni jedan operativni tim sa Avale :roll:

Nisi vredna ni da se svadjam sa tobom. Ko se jos svadja sa pacijentima. Smorila si sve na ovoj temi a to jos uvek ne vidis. Jadni oni u tvom neposrednom okruzenju.
i ovaj član bi mogao Milojko da nauči pravila igre: ne sme da vređa i cela poruka mu je boldirana :?: to ponekad promakne :arrow:

anakin:
ne, brate.....ti si iz seoske skole dosao u kafic pa si se sreo sa vecim ocekivanjima.....ne pripisuj to drustvu.....u Beogradu nikad nije bilo posela, kafici su nam svima normalna pojava, placanje pica u njima takodje....
ja ne vidim neki porast zahteva.....
vidim samo da te drma nostalgija za rodnim pasnjakom pa ti je kriv grad.....a izvini....ali je tako.....

Prestao sam otprilike pre dva i po meseca da ukazujem na tvoj egocentričan pristup pogledima u temama.
Ovde nije uopšte bitno dali sam ja došao U Beograd iz sela ili iz grada, bar ne za ovo što ti kažem.
Zatim da bi pojačala svoju pretpostavku ti ignorišeš navedeni Taš (ili neznaš šta je to , jer i Beograd je veliki , pa je za nekoga i Taš daleko,ali nebih rekao) i fiksiraš stanje koje čak nije ni tvoje, ZA CEO BEOGRAD .
Kafići su bili oduvek u modi (ovo oduvek je recimo od 1965) i nije moj post namenjen Beogradu i ugrožavanju TVOJE POSEBNOSTI I NADMENOSTI .
Nemožeš da pobegneš od cinizma i argumenata tipa popišaj se na autora.
-----------------------------------------------
Moja reakcija ovde je zbog teze koju sam izneo,a ti svojim rečima potvrdila kao slučaj Gospodina Goluže.
Pored cinizma i onog tvog karakterističnog nadmenog , frustraciju zbog dodjoša u Beogradu (koja nije opravdana u smislu da ti isti dodjoši ne pretvaraju Beč u Požarevac, ali Beograd im ide od ruke) moraš lečiti osnivanjem novog DDD klana (da dodjoše deremo).
Samo navodim da nekad i priprosti seljani imaju bolja rešenja od BEOGRADJANA.
Jeli ovo snobizam?
A trenutno sam ja Beogradjanin, doduše da te utešim ne rodjeni , niti ću ikada biti jer nisam odrastao na drskijoj štajgi kakva je Beogradska (sve ostalo je isto samo je ta drskost karakteristična)
Inače što se mojih tvrdjenja tiče , imam manja očekivanja od kafića baš zbog toga što sam uvek paralelno imao kućne sedeljke / žurke , a u Beogradu se to produžilo na DJ, dok je bilo u modi. Mnogo sam se nagledao tuge i takvih na svoj fazon opičenih koje ne vide ništa osim što su ponele te većeri od kuće. A šteta, neke od njih , pri tom ne ubrajam tebe , mada i ti kad te zgazi vagon posle stojiš kad čuješ pisak lokomotive, su to skupo platile.

A sada, sad su razlike u opštem obrazovanju veće izmedju Beograda i provincije, razlike u obrazovanju zavisno od slučaja do slučaja, tako da svako mesto ima svojih prednosti i mana. Eto , ja sam živeo i na planini, i na selu , i u varošici, i u gradu , i u Beogradu i verovatno si ti iskusnija u uočavanju razlika medju ovim subkulturama.....

Za novu 2006 ti poželi da živiš u umetničkom Parizu ili modnom Njujorku, jer i oni imaju svoje Anakin....

Patak se naljutio, hihihihihihiiiii.......

ma eto ti BGD, ja sam se iselila odatle.....ono sto ne kapiras je da ja ovde ne ucim kubance da igraju kolo.....niti se ljutim na kulturu u kojoj ne nalazim ono na sta sam navikla (u tvom slucaju posela...u mom kafici....i Tas....)....pogotovo sto ne radim je da negativno pristupam vrednostima koje ne razumem pa jos da generalizujem tipa "opsti porast zahteva"....pa da iz svega toga izvucem teoriju po kojoj su mi svi krivi....sto treba da dam pare za izlazak, na primer...nije nego.....

vaga55:
firespirit:
Nisi vredna ni da se svadjam sa tobom. Ko se jos svadja sa pacijentima. Smorila si sve na ovoj temi a to jos uvek ne vidis. Jadni oni u tvom neposrednom okruzenju.
i ovaj član bi mogao Milojko da nauči pravila igre: ne sme da vređa i cela poruka mu je boldirana :?: to ponekad promakne :arrow:

A ti si prava osoba da razumno mozes da odredis bilo sta? Doduse, sa jednim mogu da se slozim sa tobom, ovaj Patak zaista sve vise lici na gay momka. Gledanje Sexa i grada, spanskih serija i previse filozofiranja kad su devojke u pitanju navodi coveka upravo na tu pomisao.
A i svadja se kao zena.

anakin:
Patak se naljutio, hihihihihihiiiii.......

ma eto ti BGD, ja sam se iselila odatle.....ono sto ne kapiras je da ja ovde ne ucim kubance da igraju kolo.....niti se ljutim na kulturu u kojoj ne nalazim ono na sta sam navikla (u tvom slucaju posela...u mom kafici....i Tas....)....pogotovo sto ne radim je da negativno pristupam vrednostima koje ne razumem pa jos da generalizujem tipa "opsti porast zahteva"....pa da iz svega toga izvucem teoriju po kojoj su mi svi krivi....sto treba da dam pare za izlazak, na primer...nije nego.....

Zapitaj se zašto se Požarevac prima u Beogradu , a ne u Beču....Ili zašto u Kubi , Kubanci ne slušaju Cecu (ups, Ceca je sad i zakon, Lela, Murtinela i .... su aktuelne).
A ono što sam rekao ne da ne dopire do tebe, nego si sretanjem zatočenica iz unutrašnjosti formirala sliku koja ti itekako odgovara , a to je da si ti premija za njih....Ali nije bitno dali su kafići u pitanju ili ne.
Bitno je da omladini i uopšte ljudima treba prostora gde će da formiraju svoj identitet medju svojima i socijalizuju se bez presija i ogromnih očekivanja....
-----------------------------------
A da bi još pojasnio šta znače očekivanja:
Kad pravimo svako ili skoro svako veće sedeljke (koje nastaju tako što neko navrati slučajno i uz muzikicu , koju imam, pozovemo i parno (M-Ž) društvo , onda kad izadješ negde , nemaš potrebu da izlazak obavezno uspe, da žurka bude haos, jednostavno ako ti se ne svidja atmosfera ili ti sve koze nisu na broju , samo odemo. Biće sutra , dana za megdana....

A kad su žurke jednom u tri meseca, onda se javlja pritisak kao kod nove godine...Da sve bude kako treba, da se super društvo skupi....itd....I gde je tu spontanost.
-------------------------------------------
Insert iz iskustva sa žurki, kad pravim ispraćaje u vojsku , naravno da se očekuju i narodna kola, ali kola više neznaju da igraju.
I šta se desi, krenu turski ples, migolje tela, i NIKAKO NE SMEŠ DA PUSTIŠ VIŠE OD JEDNOG KOLA UZASTOPCE. Kakav splet, to ni pod tačkom razno. Zašto? Zato što jako smešno izgleda kad i na drugo kolo (svako kolo je oko 2 min) uvija telo i ponavlja iste pokrete....Takodje ni šotu....
A opet dosade ti sa zahtevima, kad im ne puštaš...
Zato mi je Luis i "Opa" drago , jer diže , al nije kolo....

firespirit:
vaga55:
firespirit:

A ti si prava osoba da razumno mozes da odredis bilo sta? Doduse, sa jednim mogu da se slozim sa tobom, ovaj Patak zaista sve vise lici na gay momka. Gledanje Sexa i grada, spanskih serija i previse filozofiranja kad su devojke u pitanju navodi coveka upravo na tu pomisao.
A i svadja se kao zena.
ja se ni u čemu ne mogu složiti sa tobom :twisted: pa ni oko identiteta "Tužni_patak", jer nisi kompententan da rasuđuješ :?: njegov koeficijent inteligencije je iznad proseka, a tvoj je minoran, pa ti se čini da u svemu ovome ima samo filozofiranja :twisted: očigledno da ti je ovde dosadno, jer te smaraju svi koji su nešto više inteligentniji od tebe :lol: ovde niko nikoga nije vezao za banderu :arrow: pokušaj da napipaš izlaz, pa idi malo da prošetaš dok se ne pojavi neka tema koja zadovoljava tvoja interesovanja :shock: bez veze...ovde nema surovog SEXA :wink:

Tuzni_patak:
Bitno je da omladini i uopšte ljudima treba prostora gde će da formiraju svoj identitet medju svojima i socijalizuju se bez presija i ogromnih očekivanja

ok, odustajem.....procitaj ponovo sta si gore napisao.....
samo mi reci da li je fer ako vec nisi medju svojima i osecas presing i ocekivanja velikog grada da taj isti grad i drustvo proglasavas bolesnim i ko zna kakvim? tvoja je slabost u pitanju, a ne neka greska i losa pojava u drustvu...
ljudi hrle u velike gradove nemajuci pojma sta ih tamo ceka.....i to je sve u redu i za razumeti....to nije lako.....ali da pljujes po BGDu samo sto sam ne uspevas da se izboris sa njim, neces....pogotovo sto sedis u njemu.....je l te neko tera na to?
svaki veliki grad nosi presije....puno ljudi na jednom mestu....konkurencija je mnogo veca nego u nekoj varosici.....ali valjda se boris za neke bolje uslove koje u varosici neces dobiti, ma kako ti tamo bilo udobno i bez presinga....
sve to naravno ako hoces...nista u zivotu nije obavezno....a sad ti sam reci iskreno sta te toliko yebe u Beogradu pa si toliko ljut na njega....

U Beogradu je lakše da se izboriš, jer su ti dozvoljena i čista i prljava sredstva.
Baš zbog toga je i izraženija negativna selekcija u Beogradu , i samo kroz povratne sprege i tokove novca se vraća ta negativna selekcija u provinciju.

U Beogradu ti je idealno za malogradjanski pristup svim stvarima, "kao niko te nezna", "svi su u rukavicama",svi tolerantni, svi kulturno distancirani.

U takvim uslovima tolerancija samo pospešuje kič, perverzije i deformisanost obrazovanijih.

Ono što vadi Beograd da ostane koliko toliko Veliki Beograd su dve krajnosti :
-stare poznate porodice sa ogromnim vezama i lukave i snalažljive
-elokventni i obrazovani , dovoljno jaki provincijalci kojima je i Beograd mali , pa drže do svog dostojanstva i integriteta i onda kad je teško...

A to ako misliš da najbrojnija populacija Beograda prestavlja kvalitet Beograda, predstavlja kvalitet u onom smislu da "mora se" , "parola snadji se" , " ma ko te pita" predstavljaju vitalnu snagu jednog društva (uzgred ta vitalnost bi održavala negativnu selekciju kako slobinu tako i ostale i hiljadu godina da dok ne prigusti ne reaguje provincija) .
Upravo ta snalažljivost je kreirala talas sponzoruša , prvo u BG , posle preko Pink-a rašireno u unutrašnjost.

Ipak ovakav način nepravedno sakati one koji nisu spremni da žrtvuju svoju emotivnu komponentu radi ekonomskog dobitka.

A šta meni smeta u BG. Smeta mi ogromna buka, nekultura gomile (recimo namerno zapljuskivanje autom na ulici), i izolovanost onih koji su Beogradjani , ali nespremnih da budu "partijski podobni" svakom vremenu.
--------------------------------------------
Zamisli Beograd,a da neodgovara Beogradjanima :?:
--------------------------------------------
P.S.Nekada je postojala velika prednost Beograda, a to je da je Beograd bio pun velikih prevaranata i mangupa, a sada je pun drskih i bezobraznih (i glupih , opozit od inteligentnih) prevaranata i copina.

ma hajde.....sad cemo malo o idili provincije...mislim stvarno.....
snalazenje ne znaci momentalno necasna sredstva i sponzorisanje.....cini mi se da su bas tu kategoriju razmisljanja uneli ljudi koji su jako uplaseni za svoj opstanak u gradu....ne vraca im se kuci a ne snalaze se najbolje.....nikog ne znaju recimo....ali ako si jak (a valjda je tema nekakav savremen muskarac) neces sebi dozvoliti ni necasna sredstva ni svaljivanje krivice na druge....
i ako je tamo toliko lepo odakle si dosao zasto trpis sva ta sranya da bi ostao?

Back