Upitan opstanak bele rase

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
``Tocak mercedesa nije tocak istorije...``A tako je i u civilizacijskim tokovima...
Danas je najdekadentija rasa upravo bela rasa,gde nestadose ``prave`` civilizacijske vrednosti zapada.Upitno je da li su ikada i bile prave...
Kultura,nauka,religija,filozofija,matematika sve je nastalo na istoku,za to vreme na zapadu je bila prasuma i poludivljacka plemena....

Pa recimo i u Africi imamo dosta civilizacija i to dosta razvijenih za svoje vreme pre dolaska belih kolonzatora, recimo carstvo Nok u zapadnoj Africi, pa Nomoli gde su pronadjene one stare rezbarije i figure u obliku reptila stare izmedju 12 i 18 hiljada godina na teritoriji danasnjeg Siera Leonea, pa recimo kraljevstvo Mali cija je prestonica bila maltene sva u zlatu, pa Songajsko carstvo, pa kraljevstvo Zimbabve, pa Nubija, Abisinija, itd, to su sve civilizacije koje su imale svoju kulturu, umetnost, identitet, imali su svoje plemstvo, bavili su se trgovinom,naukom, negde su cak izvodjene i nekakve rane hirurske intervencije nad ljudima , itd.

Pa recimo Maje, Asteci i Inke su imali isto veoma razvijene civilizacije , velike i razvijene gradove, itd, sad da ne pominjemo Kinu, Kambodzu,Vijetnam, itd.

Mislim totalne je budalastina i nebuloza da su samo beli narodi imali civilizacije i samo oni bili sposobni da izgrade kulturu i organizovano drustvo , ta teza o superiornosti Evropljana je oborena jos u 19. veku.

Inace te rasisticke gluposti i te neke idiotske teorije su za neuk svet i za iskompleksirane ljude, jer jedan pojedinac koji zna da ne vredi mnogo, da nije nesto obrazovan, da nije nista napravio u zivotu, koji ne zeli da radi na sebi i da se uzdize duhovno i intelektualno (zasta je ipak potrebna neka zrtva i odricanje) , koji je slabo talentovan za bilo sta, koji verovatno ni kod devojaka nesto nije omiljen, koji zna da nema ni neke ljudske i moralne vrednosti , mislim takvima je najlakse prodati pricu o " superiornosti" , o "posebnosti" i ubediti ih da samim tim sto su bele puti, odredjene nacionalne pripadnosti ili sta vec da su automatski i na startu "vredniji" i "ispred" drugih, pa recimo imamo tu nekog klosara, neartikulisanog pijanog navijaca bez zuba, koji ono smrdi na kilometar i po ceo dan cirka pivo ispred trafike koji je ono nula u svakom pogledu ali je ubedjen da zato sto je beo ili "beo" da je automatski "vredniji" i "bolji" od nekog drugog ciji pigment sadrzi vise melanina, pa ce taj da pise posle svakakve gluposti po internetu ili recimo ako vidi nekog crnca ili Arapina na ulici gledace ga sa nekom dozom prezira , predrasuda bez obzira sto je taj neko mozda obrazovan, islifovan, proputovao ceo svet, uspesan u onome cime se bavi, itd i svetlosnim godinama ispred njega u svakom pogledu.

Jednostavno rasizam je bolest i stanje uma koje treba leciti (isto kao i razne druge oblike mentalnih oboljenja koje treba leciti pocevsi od depresije, anksioznosti, raznih fobija pa do onih najtezih mentalnih poremecaja kao sizofrenija i slicno).

Inace te rasisticke gluposti i te neke idiotske teorije su za neuk svet i za iskompleksirane ljude, jer jedan pojedinac koji zna da ne vredi mnogo, da nije nesto obrazovan, da nije nista napravio u zivotu, koji ne zeli da radi na sebi i da se uzdize duhovno i intelektualno (zasta je ipak potrebna neka zrtva i odricanje) , koji je slabo talentovan za bilo sta, koji verovatno ni kod devojaka nesto nije omiljen, koji zna da nema ni neke ljudske i moralne vrednosti , mislim takvima je najlakse prodati pricu o " superiornosti" , o "posebnosti" i ubediti ih da samim tim sto su bele puti, odredjene nacionalne pripadnosti ili sta vec da su automatski i na startu "vredniji" i "ispred" drugih, pa recimo imamo tu nekog klosara, neartikulisanog pijanog navijaca bez zuba, koji ono smrdi na kilometar i po ceo dan cirka pivo ispred trafike koji je ono nula u svakom pogledu ali je ubedjen da zato sto je beo ili "beo" da je automatski "vredniji" i "bolji" od nekog drugog ciji pigment sadrzi vise melanina, pa ce taj da pise posle svakakve gluposti po internetu ili recimo ako vidi nekog crnca ili Arapina na ulici gledace ga sa nekom dozom prezira , predrasuda bez obzira sto je taj neko mozda obrazovan, islifovan, proputovao ceo svet, uspesan u onome cime se bavi, itd.

Овим је све речено.

Pa recimo i u Africi imamo dosta civilizacija i to dosta razvijenih za svoje vreme pre dolaska belih kolonzatora, recimo carstvo Nok u zapadnoj Africi, pa Nomoli gde su pronadjene one stare rezbarije i figure u obliku reptila stare izmedju 12 i 18 hiljada godina na teritoriji danasnjeg Siera Leonea, pa recimo kraljevstvo Mali cija je prestonica bila maltene sva u zlatu, pa Songajsko carstvo, pa kraljevstvo Zimbabve, pa Nubija, Abisinija, itd, to su sve civilizacije koje su imale svoju kulturu, umetnost, identitet, imali su svoje plemstvo, bavili su se trgovinom,naukom, negde su cak izvodjene i nekakve rane hirurske intervencije nad ljudima , itd.

Pa recimo Maje, Asteci i Inke su imali isto veoma razvijene civilizacije , velike i razvijene gradove, itd, sad da ne pominjemo Kinu, Kambodzu,Vijetnam, itd.

Mislim totalne je budalastina i nebuloza da su samo beli narodi imali civilizacije i samo oni bili sposobni da izgrade kulturu i organizovano drustvo , ta teza o superiornosti Evropljana je oborena jos u 19. veku.

Inace te rasisticke gluposti i te neke idiotske teorije su za neuk svet i za iskompleksirane ljude, jer jedan pojedinac koji zna da ne vredi mnogo, da nije nesto obrazovan, da nije nista napravio u zivotu, koji ne zeli da radi na sebi i da se uzdize duhovno i intelektualno (zasta je ipak potrebna neka zrtva i odricanje) , koji je slabo talentovan za bilo sta, koji verovatno ni kod devojaka nesto nije omiljen, koji zna da nema ni neke ljudske i moralne vrednosti , mislim takvima je najlakse prodati pricu o " superiornosti" , o "posebnosti" i ubediti ih da samim tim sto su bele puti, odredjene nacionalne pripadnosti ili sta vec da su automatski i na startu "vredniji" i "ispred" drugih, pa recimo imamo tu nekog klosara, neartikulisanog pijanog navijaca bez zuba, koji ono smrdi na kilometar i po ceo dan cirka pivo ispred trafike koji je ono nula u svakom pogledu ali je ubedjen da zato sto je beo ili "beo" da je automatski "vredniji" i "bolji" od nekog drugog ciji pigment sadrzi vise melanina, pa ce taj da pise posle svakakve gluposti po internetu ili recimo ako vidi nekog crnca ili Arapina na ulici gledace ga sa nekom dozom prezira , predrasuda bez obzira sto je taj neko mozda obrazovan, islifovan, proputovao ceo svet, uspesan u onome cime se bavi, itd i svetlosnim godinama ispred njega u svakom pogledu.

Jednostavno rasizam je bolest i stanje uma koje treba leciti (isto kao i razne druge oblike mentalnih oboljenja koje treba leciti pocevsi od depresije, anksioznosti, raznih fobija pa do onih najtezih mentalnih poremecaja kao sizofrenija i slicno).

Pevat cec druhu pesnu kada te bufu genocidisali.

Masis poentu price. A poenta je da se priblizava kraj bele rase.

Evropa postajd Afrika 2.

Slažem se donekle sa postavljačem teme da je upitan opstanak bijele rase. Pa bijelci u prosjeku imaju manje djece od drugih rasa, to je valjda svakome jasno. Nedavno sam naišao na podatak da je u SAD-u rođeno više "obojene" nego bijele djece. Ali, ako govoriš da je bijela rasa ugrožena onda si rasist. A ako govoriš da je npr. bengalski tigar ugrožen i da treba spriječiti da se hibridizira sa ostalim podvrstama tigrova kako bi se sačuvala njegova genetska čistoća e onda si napredan i ekološki osviješten. Zanimljivi dvostruki standardi. Inače, nisam rasist i ne smatram druge rase više ili manje superiornima, samo mislim da bi bilo šteta da bilo koja od tih rasa potpuno nestane, jer bi to bio gubitak biološke raznolikosti.

A ovo što autor teme piše o ugroženosti domaćeg stanovništva u zapadnoeuropskim gradovima mislim da je za to u prvom redu kriva vjera tih dotepemaca a ne njihova rasna pripadnost. Kamo sreće da nam umjesto tih islamista dolaze imigranti iz Južne i Srednje Amerike, koji su kršćani.

Цела та прича о супериорности ми се гади. Обично су они који инсистирају на тој причи најгори људи.

Meni se gade ubice, silovatelji, itd... A tebi onaj ko naziva stvari pravim imenom. Kako drugacije nazvati sukob civilizacija u kojoj jedna koristi luk i strelu a druga barut nego nadmoc jedne naspram druge... E to govori kakav sam ja a kakav si ti.

Ovde nije rec o najstarijim nego o najnaprednijim civilizacijama... A rasisti ste vi koji se hvalite da vam se gadi bela rasa.

Meni se gade ubice, silovatelji, itd... A tebi onaj ko naziva stvari pravim imenom. Kako drugacije nazvati sukob civilizacija u kojoj jedna koristi luk i strelu a druga barut nego nadmoc jedne naspram druge... E to govori kakav sam ja a kakav si ti.
Искрено, ти си толико задојен милитарним национализмом да је то тужно. А да не причамо да овим коментаром оправдаваш геноцид америчких имиграната над домороцима.

Искрено, ти си толико задојен милитарним национализмом да је то тужно. А да не причамо да овим коментаром оправдаваш геноцид америчких имиграната над домороцима.

Rece mi lik koji je mrtav ladan napisao na politici ok, moze Marinika, dobro je sto je nacionalna manjina.... Toliko si zastranio u levo-liberalne ideje da ti nema spasa

Rece mi lik koji je mrtav ladan napisao na politici ok, moze Marinika, dobro je sto je nacionalna manjina.... Toliko si zastranio u levo-liberalne ideje da ti nema spasa
Не зато што је национална мањина него зато што ми је симпа. А добро би било и за имиџ земље ;) Али вратимо се теми, је л белци имају право да убијају индијанце јер имају моћније оружје? Је л су Јапанци имали право да врше злочине на Кинезима јер су развијали оружје док су се Кинези бавили конфучијанским принципима који су против ратовања?

Iskreno, nisam verovao da idalje postoje likovi koji percipiraju nacionalizam kao nesto negativno, ali eto tu je ovaj forum da me podseti...
A puna su vam usta rasizma dok u isto vreme pricate kako je bela rasa pocinila najveca zlodela, jel to nije prebacivanje kolektivne krivice i mrznja

A rasisti ste vi koji se hvalite da vam se gadi bela rasa.
Prvo da te razočaram,ne postoji "bela rasa" .Evropljani spadaju u kavkazoidnu rasa kod koje bolja kože može da bude i svetla i jako,jakooo tamna...Indici su isto kavkazoidna rasa,i arapi,i ti strašni migranti isto.Vidiš boja kože ne zavisi od rase nego od toga gde živiš,to je adaptacija na sunčevo zračenje.
Zanimljivo da rasiste i ne znaju ni šta je rasa stvarno...Mislim naravno,rasistre ne bi bili rasiste kad bi imali volje da nešto nauče,najlakše je da se uperi prstom u nekog ko je par nijansi tamniji i da ubeđuje sebe da je bolji nekako samo zato što ima veće šanse da dobije rak kože.
I kad ljudi kažu da im se gadi ta glupost oko "bele rase" je zato što je "bela rasa" nacistička izmišljotina koja ne postoji stvarno.

Da kazemo da je tako....
Da li to znaci da danas Ameri,Rusi i ostale vojne sile imaju prava da napadnu jednu Srbiju ili bilo koju drzavu?

Slažem se donekle sa postavljačem teme da je upitan opstanak bijele rase. Pa bijelci u prosjeku imaju manje djece od drugih rasa, to je valjda svakome jasno. Nedavno sam naišao na podatak da je u SAD-u rođeno više "obojene" nego bijele djece. Ali, ako govoriš da je bijela rasa ugrožena onda si rasist. A ako govoriš da je npr. bengalski tigar ugrožen i da treba spriječiti da se hibridizira sa ostalim podvrstama tigrova kako bi se sačuvala njegova genetska čistoća e onda si napredan i ekološki osviješten. Zanimljivi dvostruki standardi. Inače, nisam rasist i ne smatram druge rase više ili manje superiornima, samo mislim da bi bilo šteta da bilo koja od tih rasa potpuno nestane, jer bi to bio gubitak biološke raznolikosti.

A ovo što autor teme piše o ugroženosti domaćeg stanovništva u zapadnoeuropskim gradovima mislim da je za to u prvom redu kriva vjera tih dotepemaca a ne njihova rasna pripadnost. Kamo sreće da nam umjesto tih islamista dolaze imigranti iz Južne i Srednje Amerike, koji su kršćani.

Ni ti latinosi nisu razliciti od drugih obojenih. U SAD su glavi rasturaci narkotika i najvise nasilja upravo imas medu latinosima.
Najnasilnije zemlje na svetu su dole u Juznoj Americi. Procitaj nesto o tome

https://www.businessinsider.com/lat...ds-most-violent-region-crime-2019-9?r=US&IR=T

Ni ti latinosi nisu razliciti od drugih obojenih. U SAD su glavi rasturaci narkotika i najvise nasilja upravo imas medu latinosima.
Najnasilnije zemlje na svetu su dole u Juznoj Americi. Procitaj nesto o tome

https://www.businessinsider.com/lat...ds-most-violent-region-crime-2019-9?r=US&IR=T
To što ima nasilja u nekoj zemlji ne znači da je narod koji tamo živi nasilniji,nego da im nešto ne štima u zemlji,vidiš nasilje obično ide sa nemaštinom i sa zakonima koji nisu dovoljno strogi...Vrati se malo u prošlost pa se seti kako je bilo kod nas devedesetih.
A to sa narko-bandama u SAD-u je samo prividno,imaš tamo mnogo raznih narko-bandi kao i svugde derugde,i one vrbuju ljude koji žive u nepovoljnim uslovima jer znaju da oni nemaju drugih opcija..niko se u takav život ne upušta zato što je lepo i zabavno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back