Upis u srednju skolu !

gost 199422

Ističe se
Poruka
2.230
Evo.. ja sam stigao do te yebene prekretnice u mom zivotu ! :lol:

e sad.. hteo bih da upisem neku srednju skolu naravno... ali nikako da se odlucim gde cu i kakvu skolu... ://

Najvise bih voleo da nadjem neku sa informatickim smerom... i to u Nisu... Jel ima nesto tako.. ?
nama jos u skoli nisu narucili konkurs , ja ne znam kad ce.. smucili su mi se... pa dok ne stigne ja reko da se raspitam malo...
Ako nema u Nisu , jel ima negde u okolini neka dobra informaticka skola ?? :think:

ma, moja bivsa najbolja drugarica sa kojom ni dan danas ne govorim (niti planiram) je pravila spisak za konkurs i ja sam dala novac a ona me nije upisala... u njemu dobijas liste zelja koje popunjavas kada dobijes rezultate sa prijemnog i sifre i nazive svih srednjih skola i smerova u Srbiji... ali kao sto rekoh, snadje se covek i bez toga... liste sam kupila u knjizari a konkurs sam pozajmila od drugarice...
bez obzira na to koliko poena imate stavite kao prvu zelju ono sto hocete... ja sam imala 90 poena a za farmaceute su trazili 94, medjutim zbog slabo uradjenog prijemnog kriterijum su smanjili na 88 i eto mene kao buduceg farmaceuta :)
meni je prijemni bio veoma stresan, vezbala sam svaki dan- ceo dan i nisam ga bas bajno uradila bas zbog treme, zato samo opusteno. Puno strece vam zelim i pitajte sve sto vam nije jasno :)

Evo.. ja sam stigao do te yebene prekretnice u mom zivotu ! :lol:

e sad.. hteo bih da upisem neku srednju skolu naravno... ali nikako da se odlucim gde cu i kakvu skolu... ://

Najvise bih voleo da nadjem neku sa informatickim smerom... i to u Nisu... Jel ima nesto tako.. ?
nama jos u skoli nisu narucili konkurs , ja ne znam kad ce.. smucili su mi se... pa dok ne stigne ja reko da se raspitam malo...
Ako nema u Nisu , jel ima negde u okolini neka dobra informaticka skola ?? :think:

Ovo je vise za pdf skola ako mene pitas ali videcemo kakav je odziv pa cemo da vidimo sta dalje sa temom . U medjuvremenu mogu da kazem sledece, Borina gimnazija (Gimnazija "Bora Stankovic") ima informaticki smer za koji nisam cuo ama bas nista . Ni pozitivno ni negativno, jednostavno nula . Sto ne znaci ni da je dobar ali ne znaci i da je potpuni promasaj . Jednostavno o njemu se ne govori mnogo . Medjutim, razumem da te zanima informatika ali to je jedina skola za koju mogu da kazem da ima nesto povoljnije za racunare . Ostale skola (Nikola Tesla) je strucna skola i jednostavno ako sebe vidis kao akademskog gradjanina ovu skolu ne bih preporucio . Dakle, savetujem neku gimnaziju . Valja napomenuti da se programom za prirodno matematicki smer propisuje veoma aktivna nastava po pitanju informatike , hocu reci da koji god matematicki smer upises neces se pokajati, taman onoliko informatike koliko ti treba da vidis sta ces i kako ces u zivotu . Dobro je za one koji ne znaju sta ce da upisu jer ih matematicki smer stavlja na iskusenje i tera da se non stop pitaju "da li je ovo za mene" . Razmisli kako ces i sta ces , u Nisu si uvek dobrodosao . Ako ti treba jos neki savet po pitanju gimnazija u Nisu pitaj ;)

ma ja informatiku razbijam.. sva sira i uza porodica radi sa racunarima.. jedni programeri , jedni sklapaju racunare... sve i svasta.. pored njih sam naucio mnogooo toga.. znam sam da slopim komp. i da instaliram sistem , sve programe , radim perfektno u Photoshopu... bas mi super ide..
jedini VELIKI problem je sto mi matematika mnooogo lose ide... sve petice i koja cetvorka a samo ta matematika i fizika 1,2... katasrtofa ! ://
zato mi je tesko da upisem neki matematicki smer , jer i ne znam dobro matematiku... trudim se da se popravim .. ali ne ide bas najb0olje

e , da.. ja imam konkurs samo za proslu godinu.. jutros sam uzeo.. i gledam.. za Boru stankovica nema informaticki smer.. samo matematicki , dristveno-jezicki i eng.
ako ste mislili na matematicki onda OK...

Moja sestra je 95god. prosle godine je upisala Sremca... Borina skola je u istoj zgradi samo druga smena.. tako da bi bilo super ako ima taj informaticki smer...

A ima Svetozar Markovic , koja je pre bila u Borinoj skoli.. ona ima informaticki smer.. ali je sad preseljena na neku drugu lokaciju... tako sam procitao negde...

ma ja informatiku razbijam.. sva sira i uza porodica radi sa racunarima.. jedni programeri , jedni sklapaju racunare... sve i svasta.. pored njih sam naucio mnogooo toga.. znam sam da slopim komp. i da instaliram sistem , sve programe , radim perfektno u Photoshopu... bas mi super ide..
jedini VELIKI problem je sto mi matematika mnooogo lose ide... sve petice i koja cetvorka a samo ta matematika i fizika 1,2... katasrtofa ! ://
zato mi je tesko da upisem neki matematicki smer , jer i ne znam dobro matematiku... trudim se da se popravim .. ali ne ide bas najb0olje

pa sta mislis, na informatici nemas matematiku (fakultet, srednja skola nebitno) . Moras da znas da je matematika preduslov da se bavis programiranjem . Ja nisam programer i ne mogu da ti govoritm o tome podobnije, ali programiranje koje sam ja okusio je zahtevalo samo tako matematike i matematicke logike :think:

Baci pogled i razmisli dobro (http://www.pmf.ni.ac.rs/pmf/studije/matematika/akad_osn/inf2008.php)

P.S Zelim da napomenem da u vecini niskih gimnazija kao profesori matematike rade izvanredni strunjacki i da ako upises sa mislju da zelis da radis matematiku dobro i da je naucis, mozes doci i sa nulom od znanja i da ces uspeti sto se matematike tice . Naravno, sve to uz uslov da od samog pocetka radis kako na casu tako i samostalno . Toliko od mene za sada ...

e , da.. ja imam konkurs samo za proslu godinu.. jutros sam uzeo.. i gledam.. za Boru stankovica nema informaticki smer.. samo matematicki , dristveno-jezicki i eng.
ako ste mislili na matematicki onda OK...

Moja sestra je 95god. prosle godine je upisala Sremca... Borina skola je u istoj zgradi samo druga smena.. tako da bi bilo super ako ima taj informaticki smer...

A ima Svetozar Markovic , koja je pre bila u Borinoj skoli.. ona ima informaticki smer.. ali je sad preseljena na neku drugu lokaciju... tako sam procitao negde...

Gimnazija Svetozar Markovic nema informaticki smer . Ona ima prirodno matematicki, drustveno jezicki, bilingvalno jezicko odeljenje za francuski jezik, specijalno odeljenje za fiziku, specijalno odeljenje za matematiku . Borina gimnazija bi trebalo da ima informaticki smer koliko mene secanje sluzi .

OMG !!!
koji sam ja debil.. ne umem ni konkurs da citam -.-

ok , upravu ste.. :D

;)

kazem i ja, svetozar nema , bora ima ;) Govoreno u globalu, sremac je za jezicare i zato ga izbegavaj , 9. maj nema pojma, dakle za ono sto tebi treba biraj Boru ili Grobarsku . Na tebi je da odlucis . Ali pre nego bilo sta odaberes razmisli dobro da li si spreman da se odreknes ponekad izlazaka vikendom zarad ucenja, da li si spreman da radis i van onoga u skoli . Na kraju krajeva, bilo bi i dosadno kada bi u srednjoj skoli ucio sve sto znas , coveku treba da bude cilj da bude bolji, da se usavrsava . A i jedna i druga gimnazija bi to mogle da ti pruze . Naravno i ja imam svog favorita ali cu njega ostaviti za sebe :tajna:

A kakva jeta grobarska ?
KOJI TI JE FAVORIT ? :lol:

pa ono, krajnje je fina :)
super cool razumne profe (koliko toliko), buljuk izvanrednih strucnjaka iz oblasti prirodnih nauka, matematike i informatike, saradnja sa niskim univerzitetom (tj njihovim profesorima), dobili novi sprat sa svojom salom(za drzanje priredba) ,novim ucionicama i kabinetima za informatiku . Ako te zanima kako je opremljena, mogu reci da je jako dobro opremljena . Maltene svaka ucionica ima tv i dvd , bele table sa markerima . Klupe su u vecini ucionica nove . Ljudi su poslednjih godina nesto gori nego pre ali su i dalje normalni . Materijalno isticanje medju ljudima je stvarno svedeno na minimum . Imaju veoma veoma veliku basticu ispred skole u kojoj profe sada kada je leto drze cas :heart: Ma sve je cakum pakum .

:lol:

Elektrotehničar multimedija ili nešto slično?:think:

Ako ti matematika i fizika ne idu,ne upisuj pod tačkom razno elektrotehničku ili tehničku patićeš se kao Isus Hrist...

Joki to što ti znaš da sklopiš komp i da radiš u psu nema veze sa informatikom... O programiranju da ne pričam... Moj ti je savet da ne upisuješ taj smer ako ga upisuješ samo zato što misliš da ga znaš, pa lepo da prodješ, jer te praktične stvari te niko i ne pita... Nećeš ti tu visiti za kompom po ceo dan već ćeš morati da sediš i da radiš zadatke!!! Mada i ako se zajebeš nije strašno, 4 godine ćeš dangubiti posle i ovako možeš da upišeš šta hoćeš..

Back