UPIS U SREDNJE

Zanima me zna li neko koliko je bodova potrebno za upis u Prvu beogradsku gimnaziju, i u Petu beogradsku gimnaziju (po smerovima).

To se ne može znati jer se ove godine radi sasvim drugačiji prijemni nego ranije. Možda bude mnogo lakši, možda mnogo teži.

U svakom slučaju na spisku želja ima mnogo mesta (20?), i ništa ne košta da se te dve škole napišu na prvo i drugo mesto na listi želja.

Zanima me zna li neko koliko je bodova potrebno za upis u Prvu beogradsku gimnaziju, i u Petu beogradsku gimnaziju (po smerovima).

Bodovi za upis variraju. Ono što vi zovete ''potrebnim bodovima'' su bodovi poslednje rangiranog učenika na listi primljenih u toj škole prošle godine.
Za obe gimnazije ti je odokativno potrebno oko 90 poena. Društveni smer je nešto jači po tom pitanju ( ali samo po tom pitanju :lol: ), mada ne mora da znači.

Ove godine je za prvu prirodno trebalo oko 81 poen,a za drustveni ako se ne varam 87-88,tako nesto...Ne verujem da ce ove godine opet trebati tako malo,obicno za prirodni treba malo manje od 90,a za drustveni malo vise.Za petu prirodni je uvek malo vise od 80,a za drustveni oko 90.Ali posto vi radite drugacije prijemni,ne znam koliko ce ovo vaziti za vas...

Back