Upis na DIF i alergijska astma

Andrija1928

Početnik
Poruka
26
Kao sto rekoh u naslovu zanima me DIF..bavim se nesmetano sportom i nikakvih problema nemam sa disanjem i slicno..ali kad sam bio mali doktori su mi rekli da imam alergjsku astmu tj. da kad dodjem u konatakt sa polenom,ambrozijom i slicno mogu imati problem sa bronhijama tj. disanjem. E sad jedna od stvari za koje DIF zahteva je da nemas upravo astmu...da li je neko prosao slicnu situaciju ili zna nesto vise o ovim stvarima? Hvala

Kao sto rekoh u naslovu zanima me DIF..bavim se nesmetano sportom i nikakvih problema nemam sa disanjem i slicno..ali kad sam bio mali doktori su mi rekli da imam alergjsku astmu tj. da kad dodjem u konatakt sa polenom,ambrozijom i slicno mogu imati problem sa bronhijama tj. disanjem. E sad jedna od stvari za koje DIF zahteva je da nemas upravo astmu...da li je neko prosao slicnu situaciju ili zna nesto vise o ovim stvarima? Hvala

Samo jedi domacu zdravu hranu (pa cak i ako si alergican),fizicka aktivnost i brzo ce proci. A dok si u fazi 'lecenja' mozes koristit lipov med.
Coveku nije u prirodu da bude alergican na zdravu hranu ili polen...A ambrozija je nesto drugo,svako je alergican na ambroziju to je veoma otrovna biljka...

Samo jedi domacu zdravu hranu (pa cak i ako si alergican),fizicka aktivnost i brzo ce proci. A dok si u fazi 'lecenja' mozes koristit lipov med.
Coveku nije u prirodu da bude alergican na zdravu hranu ili polen...A ambrozija je nesto drugo,svako je alergican na ambroziju to je veoma otrovna biljka...
Da hvala, ali mene zanima da li me te alergije tj ,,alergijska astma,, mogu spreciti da upisem fakultet DIF?

Da hvala, ali mene zanima da li me te alergije tj ,,alergijska astma,, mogu spreciti da upisem fakultet DIF?

Koliko znam mnogo profesionalni sportista ima astru i verovatno im ne smeta. Mnogo doktora povezuje astmu sa prehladom ili nekom upalom krajnika,grla ili pluca ali to je veoma pogresno.Jer kad covek ima prehladu njemu se zacepe disajni putevi,a to se takodje dogadja i sa astmom,pa neki glupi doktori to povezuju sa astmom...Najbolje je da posetis jos nekog doktora,najbolje je u Kamenicu za plucne bolesti.
Ali ako nemas bol u prsima,tesko disanje,hronicni kasalj ili tesko opadanje pulsa dok se odmaras od neke fizicke ativnosti to je onda super.
Ali ako imas astmu preporucujem ti lipov med i plivanje,naravno i zdrava ishrana.

Evo ti ovaj link,poznati koji imaju astmu,ima cak i nekih dobrih fudbalera :
http://astma.rs/zivot-sa-astmom/poznati-ljudi-sa-astmom/

Takodje evo ti i ovo procitaj:
http://www.politika.rs/sr/clanak/36...-stimulans-a-ne-prepreka-za-bavljenje-sportom

Back