Upgrade LAPTOPA

KupiSajt

Početnik
Poruka
15
Cao svima, vec 1,5 godinu imam Lenovo V330-15IKB laptop sa i5 8250u, Radeon 530 2GB DDR5, 1TB HDD, 8GB RAMA i dodao sam SSD 256GB.

U sustini 8GB mi postaje malo pa planiram da dodam jos nekih 8GB pa me zanima da li je moguce i koji ram da uzmem za njega.
Na slici vidite model maticne koja je u njemu
Pogledajte prilog 39068

CPUZ takodje kaze da imam 8GB rama u DualChannel, dok na SPD Tabu pokazuje da imam 4GB, sto verovatno znaci da imam 4GB RAMA integrisano u maticnoj / zalemljeno, a da 4GB imma u slotu #1
, dok na Slotu#2 nisa ne pokazuje. Da li to znaci da mi je on slobodan. Takodje me zanima da li je moguce ubaciti NVME SSD i koji u ovaj laptop? HVALA SVIMA UNAPRED
Pogledajte prilog 39071Pogledajte prilog 39069Pogledajte prilog 39070

1608900961611.png
1608900970202.png
1608900978238.png

Pa odneseš laptop kod najboljeg majstora i njega to sve pitaj, jer on treba da ti ugradi tu memoriju i sve zna o tome iz prve ruke. Najbolje se slažu iste marke memorije sa istom brzinom, a dovoljno je da imaš i 12gb sve ukupno.

znam ja al necu da otvaram jer je pod garancijom. Gledao sam po netu al ne razumem sto su vadili ovu plocicu od 4gb i ubacili jednu od 8gb ako je vec jedan slot slobodan. Laptop podrzava MAX 24GB tako da nije problem to. Verovatno zbog kompatibilnosti rama

Prvo kontaktiraj radnju gde si kupio laptop i kaži šta bi ugradio još, oni će sve da ti objasne i pošalješ im laptop. Kad završe ugradnju šalju ti nazad laptop sa otkupom, tačno koliko ta memorija košta i završen poso. Ili idi lično i čekaj tamo dok ne završe ugradnju pa preuzmi isti dan.

Prvo kontaktiraj radnju gde si kupio laptop i kaži šta bi ugradio još, oni će sve da ti objasne i pošalješ im laptop. Kad završe ugradnju šalju ti nazad laptop sa otkupom, tačno koliko ta memorija košta i završen poso. Ili idi lično i čekaj tamo dok ne završe ugradnju pa preuzmi isti dan.
ma to sam u emmi uzeo, videcu. Radnici u njihovoj radnji nemaju pojma (ima izuzetaka ali vecina nema pojma). Sacekacu jos pola godine da istekne pa cu to sam nije problem. Samo me interesuje jel moze. Svakako cu otvoriti pre kupovine rama i proveriti

Cao svima, vec 1,5 godinu imam Lenovo V330-15IKB laptop sa i5 8250u, Radeon 530 2GB DDR5, 1TB HDD, 8GB RAMA i dodao sam SSD 256GB.

U sustini 8GB mi postaje malo pa planiram da dodam jos nekih 8GB pa me zanima da li je moguce i koji ram da uzmem za njega.
Na slici vidite model maticne koja je u njemu
Pogledajte prilog 39068

CPUZ takodje kaze da imam 8GB rama u DualChannel, dok na SPD Tabu pokazuje da imam 4GB, sto verovatno znaci da imam 4GB RAMA integrisano u maticnoj / zalemljeno, a da 4GB imma u slotu #1
, dok na Slotu#2 nisa ne pokazuje. Da li to znaci da mi je on slobodan. Takodje me zanima da li je moguce ubaciti NVME SSD i koji u ovaj laptop? HVALA SVIMA UNAPRED
Pogledajte prilog 39071Pogledajte prilog 39069Pogledajte prilog 39070
nažalost tvoj laptop ima samo jedan ram slot
dobra je vest da on ima ugrađen nvme m2 slot već koji je popunjen

Back