Upala grla

Da zlo bude gore, cele godine sam u ovom nekom rezimu, samo mi ovo mnogo dugo traje. Ove godine sam non stop bio bolestan, kao da nisam realno mogao da se izlecim nikako.
Budem bolestan mesec dana, nista ne pomaze. Onda ozdravim, budem zdrav nedelju dana, popijem nesto gazirano ili alkoholno i opet mesec dana bolesti i sve tako u krug. Ovaj ciklus mi je do sada najduzi. Pijem vestacke vitamine, gutam voce, ispiram usta listerinom, ne znam u cemu je problem?
Opao ti imunitet.za imunitet ima mnogo stvari koje treba duze da se skoriste,da bi se povratio,pogotovo u ovo vreme sezonskog gripa,pa i Kovida.Cajem od luka ne da ces da brze nateras da se grlo ocisti od slajma,vec garantovano cisti i pluva od toga.Svaki normalan doktor ce ti reci za ovo.Verovatno ces morati da se odreknes gaziranog pice neko vreme.

Od juce sam poceo ponekad da osecam blag pritisak odmah ispod cela, izmedju ociju. Izgleda da su sinusi izvor problema. Probao sam caj od luka, ond akad si mi rekao. Nije los ukus, ali samo spremanje je uzas, smrdi cela kuca posle. :)

Od juce sam poceo ponekad da osecam blag pritisak odmah ispod cela, izmedju ociju. Izgleda da su sinusi izvor problema. Probao sam caj od luka, ond akad si mi rekao. Nije los ukus, ali samo spremanje je uzas, smrdi cela kuca posle. :)
Ja kad sam bio mali ni jedan lek ili sirup za decu nije bio lep.Svi su bili odvratnog ukusa,ali su pomagali.Tako je i sa lukom,jeste da se oseca,ali budi uporan i bar pi tri cetiri dana uzastopce.Ocisti ce ti i sinuse,a grlo i pluca ima da budu kao kod deteta.Luftiraj kujnu posle,ako imas aspirator obavezno ukljuci dok se kuva.Biraj manje glavice.Operi ga i sa sve ljuskom kuvaj.

Aha, nisam znala za taj recept. Meni luk prija kao povrćka, ali za čaj nisam sigurna. Nekako više volim nanu, šipak, rtanjski, zovu, lipu.... :lol:
Ovaj caj cisti pluca i grlo ,pa cak i sinuse od slajma,brze sazreva kasalj od njega i opet se brze izbacuje slajm.Tako da pluca disajni organi i sinusi ostaju dugo cisti i zasticeni.On je dobar i za alergijski kasalj.

Može i ovako naseckaš i glavicu belog luka svaki čen na pola da ispusti sok i kuvaš kao čaj za 1 šolju, kad provri sipaš taj sok u šolju i piješ nema jačeg leka za stomak i grlo koristiš tako 3 puta i dovoljno je.

Kad ne mogu da pijem bas dugo caj od crnog luka,skuvam djezvu mleka i dok mleko vri ubacim dve Negro bonbone i zacekam da se istope.Ist veoma dobro za kasalj i problem sa grlom.

Back