Uobicajena plata za cuvanje dece

DBiksi

Obećava
Poruka
69
Da li imate poznanice koje:

a) cuvaju decu
b) uposljavaju zene da im cuvaju decu?

Zanima me koliko se to uobicajeno placa u Beogradu?

Moj slucaj bi bio: cetiri dana nedeljno, osam sati dnevno, jedno skolsko dete (9 godina) s kojim se rade zadaci, ispraca / docekuje iz skole, skuva mu se rucak i generalno se nadgleda; plus dete od 5 godina koje ide u vrtic, pa treba sa se uzme popodne i da se bude s njim dok ja ne dodjem s posla.

Ako imate informacije koliko se slicni aranzmani placaju (ili 5 dana, ili neka druga specifikacija poslova?), mnogo hvala unapred da ih podelite :)

A zašto je ne pitaš koliko bi ona tražila da počne i da im kuva? Deca su ti dovoljno velika i to organizaciono nije problem, mislim njoj. Moju decu čuva žena koja starije dete samo isprati i dočeka kada dođe iz škole, podgreje joj ručak, ali čuva mlađe (nepune 2 god.), ne kuva i ne čisti, to je moj posao. Inače, ja dajem 10.000 din., ali nisam iz Bg-a, a inače ovakvu platu imaju prodavačice po Niškim buticima i "čuvenoj" Kalči, a radna im je i svaka subota, dok ja vikendom ne radim, tako da joj je vikend slobodan, i naravno dajem joj punu platu kada smo na odmoru, ili se ne radi za praznike, uzmem slobodne dane kada treba da sprema slavu, šta znam, to je neko ko je u tvojoj kući skoro svaki dan i moraš nešto i da progutaš da bi bila mirna na poslu.

ja sam prosle/predprosle godine `pazila` dete (IV razred),obicno je to bilo vreme otprilike od 10h-13h...kad ide pre podne da ga docekam,da se presvuce i da mu podgrejem da jede ono sto mu je majka skuvala(eventualno nekad stravim u rernu ono sto je vec pripremljeno i ceka u frizideru)...a kad ide popodne,onda da proverim da li je adekvatno obucen i naravno da mu dam vec pripremljeno jelo.sad se on vec uozbiljio.
svakog dana po 3 sata po 200dinara za sat.
to je bilo moje licno iskustvo sa decom.Jedna poznanica samo povremeno pricuva dete u svom stanu za 100din/sat.

Ja placam 25000. Ujutru spremi dete, da dorucak, vodi u vrtic, onda skuva rucak, posle ide po dete, prosetaju se ako je lepo ili igraju sa decom u parku, rucaju.
Ne sprema, ne pegla, ali mi odradi i razne sitne stvari, prostiranje vesa, napravi kolac i sl.
Mnogo mi znaci, a najvaznije je da obozava dete.
Naravno da se podrazumeva da kad god joj treba moze da odradi sve sto je potrebno.
Meni je i znacajno jer kad mi je dete bolesno, ne moram na bolovanje, ona je tu. I imam potpuno poverenje. Pazi je isto kao ja.

Imamo dvoje dece, 8 i 4 godine.
Mladje ide u vrtic, starije u skolu.
Tako da i zena koja ih cuva ima "klizno" radno vreme.
Prosecno, tu je 6 sati dnevno, 5 dana u nedelji.
Pored toga sto cuva decu, ona nam jos i kuva (za celu porodicu) i pegla.
Placamo je 200 evra, s tim sto je leti cesto slobodna i po 2 meseca (placamo je kao da dolazi).

Back