Unutrašnje gume?!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mario80

Stara legenda
Poruka
80.629
Rođak kupio auto iz uvoza, reno tvingo. Lep auto ispravan i pristojan nigde truo. Klasika odmah je morao da kupi akumulator i da promeni ulje jer je bio neki bućkuriš ali da zanemarimo to.

Uglavnom pre neki dan je išao da kupi nove gume i na moje zaprepašćenje - unutra su bile unutrašnje gume! Neki debil je montirao sve 4. Šta se desilo on je vozio i guma je odjednom ispustila a guma se pocepala.

Dal je moguće da u EU ljudi stavljaju unutrašnje gume ili je to naš debil preprodavac uradio?

Pojma ti nemas o gumama i kolima.
Cuj eksplodira????? :hahaha:
Pa to nikad niko onda ne bi vozio jer bi ljudi ginuli da je tako kako ti lupetas.
Guma se probusi i izduva majstore a ne eksplodira. Izvadis rezervnu ,stavis je i nastavis dalje.
Koliko sam samo puta menjao tocak kad se probusi guma pa sta?
Evo me i dan danas vozim i ne snebivam se kao ti,veliki poznavalac svega,na te unutrasnje gume.
Jel znas ti da čoperi nisu sa tubeles gumama jer imaju zbicane tockove?
I svi ti motocikli na svetu su opasni jer im eksplodira guma?
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nemaš pojma sa životom blamiraš se. Zato su unutrašnje i ukinute a zamenile su ih modernije tjubeles bez unutrašnje gume. Letos sam drugaru dopumpavao prednju gumu na novom harliju koja je ispustila u toku noći ali je motor i dalje bio za vožnju. Znači i motori ih imaju ali si ti ostao u prošlom veku.

Evo i indusi znaju razliku

Poslednja izmena:
Unutrašnja guma u sekundi ispusti a guma eksplodira i izazove tešku nesreću. Kod tjubeless guma toga nema.
Da li si ti svestan sta si napisao????
Znaci 0d 1935 pa do 1990 i neke su se vozila kola sa unutrasnjim gumama i to je bilo to i niko nije explodirao i poginuo sto mu se probusila guma.
Naravno da je bolja tubeles ali nisi doziveo da iseces i tu tubeles i da momentalno izduva?
Pa kakav si ti to vozac?
Izgleda neiskusan totalno.

Da li si ti svestan sta si napisao????
Znaci 0d 1935 pa do 1990 i neke su se vozila kola sa unutrasnjim gumama i to je bilo to i niko nije explodirao i poginuo sto mu se probusila guma.
Naravno da je bolja tubeles ali nisi doziveo da iseces i tu tubeles i da momentalno izduva?
Pa kakav si ti to vozac?
Izgleda neiskusan totalno.
PRogutao si patku i zadovoljan si. Uostalom šta reći za čoveka koji lepi lamele?!??

Vidi i proizvodjac lamela ih isto Pravi tj nituje kao sto je uradjeno ovo kod mene.
Da nisi mislio da je drugacije?
Izgleda da jesi dok si spomenuo nekakvo lepljenje.
Jos na oblozi ne pise China iliti PRC nego Made in Espana a kao sto je i sam majstor rekao to moze biti cak bolja izvedba nego fabricka gde se kako i sam kazes sad sve pravi u Kini.
Sad si skrenuo temu sa guma jer si ustanovio da se citav svet decenijama vozio sa unutrasnjim gumama i tu nije bilo problema niti nekakvih eksplozija.

Mene automobili nisu interesovali pa je ispalo smesno prvi put kad sam saznao da vise nema unutrasnjih guma, a jedini gumi defekt iskustvo sam imao sa rodjakovim spacekom I to cesto . Po teoriji trebalo bi da oni sa unutrasnjom teze eksplodiraju , cesce ispuste jer imaju luft izmedju spoljne I tocka. Sad se valjda teze skidaju sa tocka pajserom ili na masini.

Eksplodiraju kao bomba i to zato što unutrašnja kada se probuši ispusti u deliću sekunde. Samim time ta guma pri brzini od recimo 100 kmh se momentalno raspadne i automobil u trenutku postaje neupravljiv.

Dok sa druge strane guma bez unutrašnje kada se probuši polako ispušta vazduh a vozač oseća da nešto nije u redu, auto počinje da pliva i vuče u stranu, uspori zbog trenja pa se svi zaUstave da provere. Danas imamo i ventile sa kontrolom pritiska koji odmah upozore vozača.

Dakle nije se dzabe to promenilo ali eto neko trpa unutrašnje i tera.

Ma otpadnu i tockovi na autu a jos moras i generalku da radis kad se probusi unutrasnja guma.
Pravis se kao neki znalac a ocigledno pojma o unutrasnjim gumama nemas.
Vec sam ti naveo da su nasi roditelji vozili na unutrasnjim gumama i ti i dalje drvis gluposti.
Pa kako si preziveo kao klinac kad su te gume explodirale?
Za takve šarlatane i nabiguze koji forum koriste za svađu i dokazivanje sam doktor nauka.
Doktore, ne pise "troduplo" sto govori kakav si doktor.:hahaha:

Ti ga glabas jer ovde se ne uporedjuju tubeles i unutrasnje gume nego ti lupetas kako exsplodira tocak sa unutrasnjom gumom.
Jel ti to nije jasno a ti si zapoceo temu?
Ziv si,znaci da guma ne eksplodira jel tako?
Da je drugacije mi ne bismo ni postojali jer su nasi ocevi vozili sa unutrasnjim gumama i svi bi izginuli jer ti kazes da te gume eksplodiraju.
Jekl ti sad jasno sta pisem?
Ako nije onda sta reci a ne nasmejati ti se u facu i gledati kako si zbunjen.

Kao što sam rekao unutrašnja guma kada se probuši ispusti u trenutku i usled velike brzine spoljašnja se raspadne tj eksplodira. Ovde samo ti nemaš pojma i pišeš da bi pisao. Tvoje površno znanje prosečnog preprodavca može nekoga da košta glave.

Tvoje tvrdnje su besmislene da ne kažem maliciozne mogu to ljudi da uporede sa: nekada automobili nisu imali sigurnosne pojaseve pa su vozači preživeli. Isto važi iza abs i ostale sigurnosne sisteme.

Ne razumeš jbg komplikovano ti je da shvatiš. Sreća pa se takvi kao ti ništa ne pitaju i ništa ne odlučuju.

Poslednja izmena:
I koliko je tebi guma eksplodiralo do sad?
Ajde da te cujemo majstore.
Moje znanje je ocigledno vece od tvog jer ja sam vozio ko zna koliko kola sa unutrasnjim gumama i busile su se ali mi nikad ni jedna nije eksplodirala.
Pa kako to kad ti tvrdis da eksplodira?
E zato te sputavam da siris lazi i dezinformacije.
Uostalom jel imas neki argument ili samo tako lupetas kao i uvek?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back