Unutrašnja prašina

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Kad je čovek dugo statičan, bez pokreta i fizičke aktivnosti, posle spavanja, sedenja za računarom, i ne fizički aktivnog života - u njemu nastaje unutrašnja prašina.
Kad se razmrda, pomeri, poskoči, tokom gimnastike, tuširanja, masiranja pluća, tada oseti protok krvi da se ubrzava naglo ka glavi i pritom kad udahne - oseti miris prašine u sebi.
Znate miris prašine.. ono kao usisivač kad se otvori, tako nešto slično, sad pitanje je koliko je to opasno i šta je uzrok i simptomi..
da li je bukvalna prašina u telu?
da li su to isparenja ustajale krvi, prirodna pojava?
ili neki mikrorganizmi čestice moždanih ćelija..?
ili znaci nekog težeg oboljenja, tipa rak..

Takođe pored toga ponekad primetim kad krenem da se razmrdavam da mi pucketaju kosti u predelu vrata i kičmene moždine, pluća.
Dodatno pitanje je kako da se iscelim i kojoj struci doktora da se javim, koja snimanja da tražim, ili kako da isisam tu prašinu, da li da stavim usisivač u usta... ili je u pitanju neka bolest tipa tuberkuloze, leukemije za koju su potrebni medikamenti.
Počesto osećam neko grebanje oko ždrela i srca, i potrebu da kašljem.

A od pre nekoliko dana osećam bol predelu ka levoj strani, oko srca, kad duboko udahnem ili sam pod pritiskom i naglim pokretima, kao i kad pritisnem prstima levi grudni koš. takođe i trnjenje leve ruke, obično kad ležim posle buđenja te tegobe su prisutnije.
Svakako se nadam da su neki spoljni mišići oštećeni. Ili da mi treba neko sredstvo za smirenje stresa.
Trenutno pokušavam alternativnim metodama kristaloterpije,reikija, bionergije da se samoiscelim, ali, ako ne pomogne kome da se obratim?

Auu kakva crna prašina,mada ni ja nisam mnogo bolji..kad se prepušim cigarama i u toku noći prestanem disati,osjetim kao neki miris željeza,tako nešto:lol:
A nekad me i drmne kao neka struja po sredini kičme,traje 2,3 sekunde,malo se protresem,osjećaj je kao neki orgazam,hmm:think:

Koleginica je doktor nauka:malav:
Subotom ordinira po forumu posebno.

Ko ti drma kavez ? :lol:

Pokusavam da kazem nesto pametno coveku ~~~

ako on oseca da nesto nije u redu-onda nije u redu :aha:

- - - - - - - - - -

ne pusim, voce da, povrce redje.
a jel si ti doktor.. ili ti je samo dosadno pa pitas ? :)

Nisam doktor...

ali pokusavam da kazem nesto pametno iz sopstvenog iskustva....

Recimo : Ja pijem limun sa toplom vodom cim se probudim..pola sata pre dorucka,
i od toga se osecam mnogo cistije - iznutra :aha:

Ko ti drma kavez ? :lol:

Pokusavam da kazem nesto pametno coveku ~~~

ako on oseca da nesto nije u redu-onda nije u redu :aha:

- - - - - - - - - -

Nisam doktor...

ali pokusavam da kazem nesto pametno iz sopstvenog iskustva....

Recimo : Ja pijem limun sa toplom vodom cim se probudim..pola sata pre dorucka,
i od toga se osecam mnogo cistije - iznutra :aha:

E baš super,još samo da ti izbijemo tu suboticu iz glave,i bićeš pravi pionir:klap:

Pink.. hvala na savetu.
jel to subotarska tajna forumula uspeha, ili si negde drugo pokupila.. :)
ja sam jednom u proslosti svako jutro jeo mesavinu cvekle, limuna i meda. majka mi spravila, tvrdila dobro za krvotok...
sad veruje da sam hipohondar. pa mi nista ne savetuje vise. :confused:

inace sumnjam na kemitrejlse kao uzrok mog loseg stanja...

Kad je čovek dugo statičan, bez pokreta i fizičke aktivnosti, posle spavanja, sedenja za računarom, i ne fizički aktivnog života - u njemu nastaje unutrašnja prašina.
Kad se razmrda, pomeri, poskoči, tokom gimnastike, tuširanja, masiranja pluća, tada oseti protok krvi da se ubrzava naglo ka glavi i pritom kad udahne - oseti miris prašine u sebi.
Znate miris prašine.. ono kao usisivač kad se otvori, tako nešto slično, sad pitanje je koliko je to opasno i šta je uzrok i simptomi..
da li je bukvalna prašina u telu?
da li su to isparenja ustajale krvi, prirodna pojava?
ili neki mikrorganizmi čestice moždanih ćelija..?
ili znaci nekog težeg oboljenja, tipa rak..

Takođe pored toga ponekad primetim kad krenem da se razmrdavam da mi pucketaju kosti u predelu vrata i kičmene moždine, pluća.
Dodatno pitanje je kako da se iscelim i kojoj struci doktora da se javim, koja snimanja da tražim, ili kako da isisam tu prašinu, da li da stavim usisivač u usta... ili je u pitanju neka bolest tipa tuberkuloze, leukemije za koju su potrebni medikamenti.
Počesto osećam neko grebanje oko ždrela i srca, i potrebu da kašljem.

A od pre nekoliko dana osećam bol predelu ka levoj strani, oko srca, kad duboko udahnem ili sam pod pritiskom i naglim pokretima, kao i kad pritisnem prstima levi grudni koš. takođe i trnjenje leve ruke, obično kad ležim posle buđenja te tegobe su prisutnije.
Svakako se nadam da su neki spoljni mišići oštećeni. Ili da mi treba neko sredstvo za smirenje stresa.
Trenutno pokušavam alternativnim metodama kristaloterpije,reikija, bionergije da se samoiscelim, ali, ako ne pomogne kome da se obratim?

Brate odi kod psihijatra i nemoj vise da se mucis sa temama i forumom, i da iscrpljujes telo i psihu.

Fizički bol nije psihološko pitanje, to bi bilo isto kad bih ja tebi rekao idi u kinu ili hong kong tamo ćeš naći fokus..
Ja sam doktor psihomagologije, sigurno znam psihijatri mi ne trebaju, a ni obični doktori za koje evo trčim da im bacam pare i zlatnike, stvarno sam prebogat
Kod psihića samo u lucidnim snovima odlazim ponekad noću, i žensko je u pitanju, posle temeljne picoanalize nam bude bolje.
Meni treba više neka osoba tipa sluškinja, sekretrica, sluga, ili plaćeni uterivač dugova, što se tiče rešenja psihološkog stanja.

Ovo u vezi srca, nisam siguran da je povezano sa tim sindromom unutrašnje prašine, moguće da su to dve različite pojave.
Bez neke skromnosti želim kraljevski tretman, i ličnu doktorku, a ne da budem još jedna recka u državnim domovima i čekam u redovima među matorim bolesnicima. Pre ću se pretvoriti u kostura sa slike, nego gubiti vreme i živce po bolnicama, a vi me nosite na savesti što mi niste pomogli, ako mi se nešto desi. Svakako da kompjuteri i forum, kao i zračenje monitora, su mogući uzrok oslabjenog imuniteta i loše zdravstvene slike, a forum, internet i mediji puni raznih psihološki poremećenih pojedinaca i njihovog nepravednog, štetnog uticaja.

Back