Unutrasnja kvaka Mazda 3

draganzeravica2000

Zainteresovan član
Poruka
107
Pozdrav svima,imam Mazdu 3 2006 i vremenom su mi se ostetile ove unutrasnje kvake od vrata pa me zanima da li postoji mogucnost da ovo sredim nekako bez da kupujem nove neko mi je predlagao da uzmem obicni lak za nokte ali ne znam kako bih to ispalo da li neko ima iskustva sa ovim inace kvake su obicne plasticne
20200307_165237.jpg

U svakom slučaju moraš da ih skineš, da bi skinuo ovaj sloj farbe koji se ljušti pa da tako očišćene ofarbaš bojom za plastiku. Ovo sa sprejevima i lakovima za nokte zaboravi, jer neće dugo trajati a biće ružno. Može svaki farbar to da ti uradi tip top.

Najbolja opcija po mom mišljenju je da ih zameniš ako već želiš fabričko stanje. :)

sprej za plastiku je isto kao i kod lakirera ako imaš ruku i znaš kako da pripremis . Piranje je isplaticosti pošto taj, sprej košta oko 8-9€ a ta ručica nebi trebala da je skuplja a u oba slučaja moraš da je skineš .

Ja bih to mogao uraditi i bez skidanja.
Opkoli se selotep trakom ta rucica i okolo se zastiti novinama,uzme se vodena smirgla i poravna to sto je izgrebano a onda se nanese plastik prajmer u dva sloja i na kraju ofarba sa bojom koja je baza jer ovo je metalik siva boja i na kraju se predje mat lakom.
Cini se kao neki velik posao ali nije kad imas sve pripremljeno a i neko znanje.
Ali ako neces da se mucis lako je izguglati pa kupiti gotovu novu unutrasnju kvaku.
https://www.autodiskont.rs/sr/delov...-08/kvaka-prednjih-vrata-unutrasnja/026007872

Back