Procitah svakakve gluposti na prvoj strani. Sa Dudukom se slazem skoro oko svega, a posebno oko toga da su GKP toplotni izolator. To je glupost nad glupostima. Prema prici jednog majstora u Francuskoj, na Alpima, se obavezno radi unutrasnja izlacija. Tamo mogu da se kupe GKP sa stiroporom na sebi, i time se i radi unutrasnja izolacija.
Imas dve opcije, kao sto ti je vec receno, kamena vuna + GKP ili stiropor. Stiropor je jeftinija opcija, i zauzima manje prostora. Kod kuce sam radio jednu zavucenu sobu, kao ogled, da vidim sta ce se dobiti, sa svega 2 cm stiropora. Ta soba se retko koristi, a kao sto znamo, potyrebno je neko vreme da se ugreju zidovi, a mene je, normalno, mrzelo da tu sobu zagrevam dan-dva pre nego sto ce se koristiti, pa sam je izolovao. Efekat je vise nego ocigledan, soba se daleko brze zagreva, medjutim, brzo se i hladi, ukoliko se ne greje malo duze, jer unutrasnji zidovi ne stignu da sakupe toplotu.
To tebe ne bi trebalo da brine, jer se grejes non stop.
Stiropor lepiti lepkom, a ne pur penom, jer se pena nanosi u debljem sloju, pa se stiropor moze savijati. Sve spojeve koji imaju lufta popuniti pur penom, a ne lepkom, jer lepak prenosi toplotu/hladnocu.
Kad se stiropor postavi, ravno kako treba, preko njega idu mrezica i lepak, pa jos jedan sloj lepka. Posle moze da se pregletuje ili odmah boji.
Ovo nije ko zna kakvo resenje, jer i ostali zidovi i plafon i dalje prenose toplotu/hladnocu, ali svakako ima efekta.