Unos alata u CG

Poruka
2
Pozdrav ljudi, uskoro bih trebao ici u HN. Drugar kupio stan tamo, pa bi nas dvojca da idemo da radimo neke fizikalije tamo pre nego sto pravi majstori dodju. Pa bih trebali preneki neku kolicinu alata, tipa - hilti busilica, brusilia , razni čekići , kljucevi i slicno.
Kakva je procedura na granici, sta treba da radim? Da ne odem tamo pa da mi kazu FT1P :D
Hvala svima unapred

Pozdrav ljudi, uskoro bih trebao ici u HN. Drugar kupio stan tamo, pa bi nas dvojca da idemo da radimo neke fizikalije tamo pre nego sto pravi majstori dodju. Pa bih trebali preneki neku kolicinu alata, tipa - hilti busilica, brusilia , razni čekići , kljucevi i slicno.
Kakva je procedura na granici, sta treba da radim? Da ne odem tamo pa da mi kazu FT1P :D
Hvala svima unapred

Prijavi to na granici, napravi se zapisnik stvari sa vrednostima i te iste moraš pokazati kad se vraćaš nazad.
Ako nešto bude hvalilo, platićeš na to što hvali carinu.
To je sve.

ja unosio i iznosio više puta i niko nije ni popisivao, niti ih interesovalo.

Obično i jeste tako, niko ništa i ne gleda.
Ali zašto reskirati bez potrebe.
Prijaviš, dobiješ potvrdu i to isto vratiš nazad i nema nikakvih komplikacija ili opasnosti za plaćanje carina ili kazni.

Čim ne prijaviš a nađu ti alat, napravio si prekršaj i mogu ti alat oduzeti i napisati kaznu jer si pokušao unos robe bez plaćanja carine.

Obično i jeste tako, niko ništa i ne gleda.
Ali zašto reskirati bez potrebe.
Prijaviš, dobiješ potvrdu i to isto vratiš nazad i nema nikakvih komplikacija ili opasnosti za plaćanje carina ili kazni.

Čim ne prijaviš a nađu ti alat, napravio si prekršaj i mogu ti alat oduzeti i napisati kaznu jer si pokušao unos robe bez plaćanja carine.
pa nisam ja ništa krio...otvorim gepek pokažem ali mi nikad niko nije ni davao a ni tražio potvrdu. a obično samo mahnu da prođem. doduše, to je bilo pre 4-5 godina. možda se sada i promenilo

Na stari korišteni alat do vrednosti 100€ nema carine.
Obavezno prijavi pri ulasku i dobićeš potvrdu da unosiš stari alat.

Obavezno spisak.
Jednom sam imao problem 3x
Crna Gora. KFOR, Kosovo

Svima zapao za oko moj alat,
čak me optuživali za šverc,
dok nisam rekao:
OK, uzimaj, ali samo zapisnički,
i da pečatom i potpisom potvrdiš šta si uzeo.
Odmah se učutao.

Ono, alat stvarno ekstra,
ali od električnih stvari imao samo
brusalicu i bušilicu.
I hidrauličnu dizalicu, jer sam vozio Mercedes 123.

Inače, kompletan alat držim u 2 metalne
kutije u gepeku.

Poslednja izmena:

Back