UNMIK prenosi vlast na "Vladu Kosova" cim BoTa sastavi Vladu RS !

Kojom silom? KFOR sigurno nece rizikovati bulje svojih vojnika da bi neki korumpirani albanski politicar mogao da kaze svojoj raji:"Eto, imamo kontrolu na celim Kosovom", a "vojska Kosova" je malobrojnija i slabije naoruzana i obucena od polupijanih "cuvara mosta," a i KPS je zayebancija.

šta ima da "rizikuje"? ko će da ih napadne ako pokušaju? vaši "demokrate"???:whistling:

Ma jok, samo umno sazreo (Hahahahahahaha);)

Mozda hoce, a mozda nece(Hahahahahahaha), ali za BoTu znam definitivno da hoce, njihov covek :) sto je bezbroj puta do sada i pokazao :D kao sto sam naveo, tik posle predsednickih izbora koje su pozdravili svi prijatelji Srba i Srbije, ukljucujuci Hasima, Solanu & Co. ;)

Naivan ? mozda?!?!?!(sigurno), ali priglup kao neki, definitivno ne (da);) :P

Malo si izgrešio...........................:klap:

http://www.serbiancafe.com/lat/vesti/3/48600/unmik_prenosi_vlast_na_vladu_kosova_15_juna

Zapadni "partneri" spremaju poklon svojim Srpskim "prijateljima" u DS-u :tajna: :rotf:

Bas kao sto su sacekali da BoTa zasedne u fotelju predsednika Srbije da bi dva dana posle toga priznali Kosovo kao nezavisnu drzavu, ovaj put ocekuju BoTinu DS Vladu Srbije da ukinu UNMIK i predaju kompletnu vlast "Vladi Kosova" :P

:klap: Ovce i jesu za sisanje....ajmo sada braco Srbi, makaze su spremne, da vas cujem kako blejite :twisted:

A kako ti mislis da BoTa sastavi vladu sa 102 poslanika?!:tajna:

najpristojnija rec kojom bih mogao okarekterisati tvoje "razmisljanje" je naivnost.
OK, aj' i ja da budem pristojan, tako da cu ti reci da si neargumentovan. Sta sam ja napisao sto nije tacno?

ps. za cuvare si zaboravio dotati, pored "polupijanih" i rec "drogiranih"
Ne znam, meni je delovalo da je radila domaca sljiva. U svakom slucaju, vise su me oni takvi impresionirali nego KPS-ovci koji su se setkali sa druge strane i ona rulja KZK, ciju sam prezentaciju video na net-u.

Nisam uspeo naci neku prikladniju temu pa evo vesti.

Rozmari Di Karlo o priznanju nezavisnosti

KOSOVO ISPOD OCEKIVANJA

Zamenica pomocnika Americkog drzavnog sekretara Rozmari Di Karlo kritikovala je predstavnike Kosovskih institucija zbog nedovoljne posvecenosti lobiranju za priznanje nezavisnosti Kosova. Deo zajednickog Americko-Kosovskog plana da do septembra 97 drzava prizna nezavisnost Kosova i Metohije. Kasnije bi
Kosovo moglo da podnese zahtev za clanstvo u UN - priznala je Di Karlo . Izvori su dodali da bi plan mogao da propadne zbog malog broja zemalja koje su do sada priznale nezavisnost.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evropski zvanicnici saglasni: EULEKS nece "proraditi" do 15. juna
... I Euleks je bilo tema. Narednih dana,kako je najavljeno,vodice se pregovori izmedju EU i UN , kako bi se pronasao nacin da Evropska misija na Kosovu i Metohiji deluje uporedo sa Umnikom. Brisel se pribojava cinjenice da Kosovsko Metohiski Srbi i Beograd ne priznaju legitimitet Evropske misije , a i Moskva blokira bilo kakav prenos nadleznosti.Zato ceplanirani rok pocetka delovanja , 15. Jun svakako biti probijen- prema nekim predvidjanjima objavljenim u Albanskoj stampi barem na dva meseca. Portparol Euleksa Viktor Ruter da ta misija, zbog medjunarodnog politickog okvira i tehnickih problema na terenu , nece moci da zapocne rad do 15. juna , kada u skladu sa Ahtisarijevim planom stupa na snagu Kosovski ustav. Visoki predstavnik EU Havijer Solana najavio je za cetvrtak razgovore s prvim covekom UN Bi Ki Munom o medjunarodnoj misiji na Kosovui Metohiji i izrazio ocekivanja da bi Euleks i Umnik verovatno mogli neko vreme da "zajedno deluju" na terenu.
Istovremeno predsedavajuci Savetom Ministara EU sef Slo. diplomatije Dimitrije Rupel da misija Euleks do 15. juna bude razmestena na celom KiM.
Bernar Kusner ,Franc. sef inostranih poslova, veruje da ce Euleks najpre delovati zajedno sa Umnikom a zatim ce preuzeti sve nadleznosti -"kada se nadje dobar model funkcionisanja sa UN-om" Kusner je iskljucio mogucnost podele nadleznosti po kome bi Umnik bio nadlezan za Kosivske Srbe a Euleks za Albance.

Izvor "Novosti"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E iz ovoga se moze zakljuciti zbog cega je na onakav nacin potpisan SSP , zbog cega toliki pritisak da se "rehabilituje" SPS i napravi vlada sa DS-om .I moze se naslutiti sta bi se desilo da se to i ostvari. Od tuzbi(pred njihovim sudovima) protiv zemalja koje su priznale nezavisnost nebi bilo nista cak je bilo nagovestaja da bi Ambasadori bili vraceni .I to bi bio dovoljan signal i pomoc da se stigne do cifre od 100 zemalja koje su priznale KiM.
Precutno bi priznali i Euleks ako ne i javno i tako pomogli sprovodjenje Ahtisarijevog plana za cepanje Srbije. E to je Tadicev put u EU sa KiM. Da dodam da je Radnim sastancima i ruckovima sa ministrima prisustvovao ministar in.poslova Srbije Jeremic a na poziv EU ministara , verovatno da bi preneo misljenje Tadica i DS-a u vezi ovih 'gorucih" pitanja. I verovatno zatrazi jos vecu pomoc oko pritiska na SPS u vezi formiranja vlade Srbije.

Back