Umro Vuk Bojović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam citala komentare, ali znam da uvek ima i onih losijih i to na temama gde im nije mesto. Sta ces, ljudi ne mogu da se uzdrze vise ni par dana, narocito za cvovek akoji je kako tako decenijama bio identitet ovog naseg najveceg i najposecenijeg zoo-vrta.
A što se praviš pametna kad ne znaš ništa o Vuku Bojoviću sem što si ponešto načula u medijima. To čime se on bavio spada u međunarodni kriminal u rangu trgovine narkotika ili oružja. A umeo je da bude i jajara. Ali ne mogu o ovome da detaljišem gde je pravosuđe trebalo da radi.
Tvoja neinformisanost, neobaveštenost, neznanje i lično verovanje, kao i neznanje i vera mnogih, nisu merilo moralnosti jedne ličnosti. I ne boriš se ti za Vuka Bojovića, već za svoju veru i šarenu sliku realnosti.

A što se praviš pametna kad ne znaš ništa o Vuku Bojoviću sem što si ponešto načula u medijima. To čime se on bavio spada u međunarodni kriminal u rangu trgovine narkotika ili oružja. A umeo je da bude i jajara. Ali ne mogu o ovome da detaljišem gde je pravosuđe trebalo da radi.
Tvoja neinformisanost, neobaveštenost, neznanje i lično verovanje, kao i neznanje i vera mnogih, nisu merilo moralnosti jedne ličnosti. I ne boriš se ti za Vuka Bojovića, već za svoju veru i šarenu sliku realnosti.

Pa daj napisi sta je to sto ne znamo.

Dovoljno je otići u Zoo vrt i ivdeti stanje nekih životinja da momentalo promeniš mišlljenje o "kvalitetnom i srećnom životu u vrtu" Nekako su se brzo zaboravili oni nedavni napadi i povređivanja dece? A odgovornost?

Pa daj napisi sta je to sto ne znamo.
Mnogo je toga i nije za forum već za knjigu. Nemojteda mislite da sa tim njegovim malverzacijama sudstvo, stranke i ostali učesnici nisu upoznati.
Ja zaista nemam lični animozitet prema Bojoviću eto iz čista mira. On je samo alka u društvenoj kaljuzi u kojoj se valjaju, političke, sudske i medijske strukture.
Bolje da ne počinjem ni sa jednom informacijom jer je toga previše i vuče jedno drugo.
Ima ko je o ovom pitanju upoznatiji od mene pa možda objavi knjigu o Vuku, zoo vrtu, i društvenom, moralnom padu i korupciji.

Ali bar ako ne znate, možete da se uzdržite od hvalospeva o onima koji su zauzimali značajne pozicije u ovome društvu. Mada se vama, direktor zoo vrta, ne čini značajna pozicija. I ne slutite u šta je ovo društvo od Miloševića pa naovamo ogrezlo. Mnogi već ne misle dobro, ali je još gore nego što misle, a to nije od juče.

Mnogo je toga i nije za forum već za knjigu. Nemojteda mislite da sa tim njegovim malverzacijama sudstvo, stranke i ostali učesnici nisu upoznati.
Ja zaista nemam lični animozitet prema Bojoviću eto iz čista mira. On je samo alka u društvenoj kaljuzi u kojoj se valjaju, političke, sudske i medijske strukture.
Bolje da ne počinjem ni sa jednom informacijom jer je toga previše i vuče jedno drugo.
Ima ko je o ovom pitanju upoznatiji od mene pa možda objavi knjigu o Vuku, zoo vrtu, i društvenom, moralnom padu i korupciji.

Ali bar ako ne znate, možete da se uzdržite od hvalospeva o onima koji su zauzimali značajne pozicije u ovome društvu. Mada se vama, direktor zoo vrta, ne čini značajna pozicija. I ne slutite u šta je ovo društvo od Miloševića pa naovamo ogrezlo. Mnogi već ne misle dobro, ali je još gore nego što misle, a to nije od juče.

Dobro onda nama obicnim smrtnicima ostavite da postujemo Vuka Bojovica.

Dovoljno je otići u Zoo vrt i ivdeti stanje nekih životinja da momentalo promeniš mišlljenje o "kvalitetnom i srećnom životu u vrtu" Nekako su se brzo zaboravili oni nedavni napadi i povređivanja dece? A odgovornost?
To je samo detaljčić u mozaiku kvarene ličnosti. Možda nekome njegov lik i boja glasa odaju poverenje i ostavljaju utisak smirenog čoveka koji se posvetio životinjama. Stvarnost je sasvim suprotna. Bahati, gramzivi alkos, politički prevrtljiv (što i nije neka zamerka), sa crnogorskim vezama i zataškanim kriminalnim radnjama. Ali dokumentacija i dalje postoji. Meni je samo žao što nije živeo da dočeka da se pokrene krivični postupak, bude raskrinkan i završi na "stubu srama" uz oduzimanje imovine.

Da si iole kulturan i pametan kao prvo:

1) ne bi svodio temu na licno jer me i ne znas da bi bilo sta zakljucivao

2) ne bi ovde pisao o Vuku Bojovicu, ma sta mislio o njemu, nego je trebalo ili mozes da otvoris posebnu temu.

Covek je umro i to je tema za to, a ne da se raspise o njemu kad ste to mogli ranije ili kasnije.

Ni trunku kulture nemate.

Mene on posebno ne zanima, cula sam koliko mi je dovoljno niti cu da citam sta ste pisali, ali ogovoarati mrtvog coveka dok se nije "ohladio" ma ko da je ravno je divljastvu i to ne temi o tome. To mogu samo zli i nevaspitani ljudi.

Da si iole kulturan i pametan kao prvo;

1) ne bi svodio temu na licno jer me i ne znas da bi bilo sta zakljucivao

2) ne bi ovde pisao o Vuku Bojovicu, ma sta mislio o njemu, negho je trebalo ili mozes da otvoris posebnu temu.

Covek je umro i to je tema za to, a ne da se raspise o njemu kad ste to mogli ranije ili kasnije.

Ni trunku kulture nemate.

Mne eon posebno ne zanima, cula sam koliko mi je dovoljno niti cu da citam sta ste pisali, ali ogovoarati mrtvog coveka dok se nije "ohladio" ma ko da je ravno je divljastvu.

Znaci tema je nekriticno velicanje zbog njegove smrti?

- - - - - - - - - -

Uvek postoji izgovor.
E pa onda ništa, onda je super.
Samo je malo postalo vrelo jer su glave usijane.

Decenijama se radilo na toru, decenijama - vec imamo praunuke prvih ovaca.

Aha, tako. Dobro, onda ćemo u Pravilnik uneti da je ubuduće, na svim temama o nečijoj smrti, dozvoljeno napisati samo:
R.I.P
Slava mu.
Pokoj mu duši.
Nek počiva u miru.
Laka mu crna zemlja!

Sve ostalo će se smatrati nekulturnim i uvredjivim po ... pokojnika.
Ali to će važiti za svakog, i sve teme – ikada otvorene – povodom smrti dragih nam i ne-dragih pokojnih javnih ličnosti biće zaključane a kritički postovi obrisani.

Uvek mi je bila zanimljiva politika dva aršina: na ovoj temi se mnogi libe da spomenu Vukove sinove i njegovu funkciju na kojoj je opstao 28 godina – vrlo čist i vrlo pošten, humanista, bez postavljanja pitanja o roditeljskoj odgovornosti (jedno je omanuti kao roditelj jedanput; dvaput je već indikativno), bez ikakve sumnje u kvalitete o kojima govore mediji ... ili na način kako se on sam predstavljao u medijima. Ali čak i da izuzmemo privatan život jednog doživotnog funkcionera (što je u konkretnom slučaju presedan, a da ne pričamo o tome da moralnost podrazumeva i da se čovek povuče sa funkcije kada su mu najbliži u žiži javnosti zbog kriminalnih radnji, ili da se povuče barem kada se steknu uslovi za penziju), ostaje vrlo vidljiv rezultat u vidu životinja u lošim uslovima. U tom vrtu kojeg mi, aktivisti, zovemo Zlovrt bez nade, se nije promenila SUŠTINA: nagomilane životinje, pri čemu je izleganje svakog pileta bilo medijski propraćeno, tavore na betonu, u malom prostoru. Ali, za mnoge je vidljivo ono drugo,sporedna stvar u svim drugim zoološkim vrtovima, u šta se jeste ulagalo: uređene staze, žardinjere, spomenici, kiosci, kafići, ofarbane rešetke na kavezima. Pa izvinte, ali u zoološkom vrtu ne žive ljudi, niti je prioritet ove institucije da udobno zavalite dupe na kafansku stolicu dok posmatrate, na primer, slona koji se ljulja jer ga boli nelečena noga, ili iscrtanu floru i faunu na zidu pored muljavog bazenčića u kome se guraju nilski konji.

U komentarima u online novinama ide se dotle da je Vuk(osav) „bio blag čovek“ (činjenicu da nije bio takav nisu uspeli da prikriju ni njemu naklonjeni mediji), da se „takav više ne rađa“, da je ne samo Vrt, nego i Beograd ... cela Srbija ... Evropa ...kosmos, izgubio smrću ovog čoveka. A samo par meseci ranije isti čovek je ne trepnuvši slagao izjavivši da vuk iz vrta nije napao dvogodišnje dete ... A samo nekoliko meseci pre toga, jedno dete je ostalo bez prsta u zoo vrtu... Nekoliko godina pre toga jedan mladić je upao u kavez sa medvedima koji su ga doslovce rastrgli ... i, naravno, proglašen je krivim: šta je imao da traži na Kališu, na stazi iznad kaveza, što je morao da popije pivo pa da šeta po toj stazi? Pa su krivi i oni iz Zavoda za zaštitu spomenika što nisu popravili zid, pa Grad zato što nije finansirao popravku, pa su svi drugi krivi, osim Zoo vrta koji – gle! – nije stavio zaštitnu mrežu. Neću više da idem unazad, osim što ću vas podsetiti da je pokojni upravnik pre nekoliko godina štrajkovao glađu jer je inspekcija uklonila nelegalne kioske iz Vrta (čije?), valjda smatrajući da je legalno sve za šta on smatra da je legalno ... a nije, gle čuda, štrajkovao glađu zbog propusta Zavoda ili Grada da obezbede zid sa kojeg je nesrećni mladić pao. Toliko o prioritetima. Car je go, te je go.

Poslednja izmena:
To je samo detaljčić u mozaiku kvarene ličnosti. Možda nekome njegov lik i boja glasa odaju poverenje i ostavljaju utisak smirenog čoveka koji se posvetio životinjama. Stvarnost je sasvim suprotna. Bahati, gramzivi alkos, politički prevrtljiv (što i nije neka zamerka), sa crnogorskim vezama i zataškanim kriminalnim radnjama. Ali dokumentacija i dalje postoji. Meni je samo žao što nije živeo da dočeka da se pokrene krivični postupak, bude raskrinkan i završi na "stubu srama" uz oduzimanje imovine.

Na nasu zalost od toga nema nista. On je bio deo skakavaca koji su unistavali Srbiju i otisao je bez ikakve odgovornosti za razne stvari u koje je bio umesan

Iskreno, ne znam i bas me briga za njegovu: nacionalnost, religiozno-politicku opredeljenost, sinove (bracne, vanbracne), roditelje, pradede, zene, ljubavnice hehe i sl. novinare koji pisu sve i svasta, vec to sto je odrzao vrt u nemogucim uslovima (za propuste u radu trebalo je izstraziti i reagovati). Osnivac vrta nije bio Vuk vec prethodni, dok se on zalagao da se prosiri vrt (skucen prostor) ili bar presele zivotinje na bolju i vecu prostranu lokaciju (izbor grada) a gradska uprava nije nikad odobrila... ali su odobrili (zbog love) kafice, restorane trestanje muzike zato ni vrtu ni lokalima uz muzej, crkve itd. nije mesto na tvrdjavi Kalemegdanu kulturno-istorijskom spomeniku proslih vremena.

Poslednja izmena:
Jeste beogradski zoo vrt lep, ali.. Bio sam prošle godine i ono je nehumano u kakvim uslovima drže na primer vukove. Držati životinju koja u prirodi dnevno predje ko zna koliko desetina km u manje od 10 metra kvadratnih je tuga. Koliko se sećam, bilo je dosta incidenata u zoo vrtu u poslednjim godinama. Na kraju se pitm, sa kojim kvalifikacijama je postao direktor zoo vrta a pre toga je bio direktor više ekonomske? Kad ste toliko neutešni zbog smrti Vuka Bojovića, imajte nade da će na primer neki veterinar ili biolog ipak umeti da vodi zoo vrt.
Saučešće porodici

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back