Umro Oliver Dragojevic umetnik koji se upetljao u politiku,

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O itekako su dosli Francuzi i na Oliverovom koncertu. Samo mislim da je kruna njegove muzicke karijere Olimpija, pa on je to i sam rekao.

Evo i Mici Trofrtaljki je kruna karijere nastup u Domu sindikata. Svaki dan neko nastupa u Olimpiji. Uzgred, ta dvorana je jednom proglasila i bankrot verovatno zato jer je nastupalo mnogo anonimusa poput Dragojevića.

OLIVER I BREGOVIC SE NE MOGU UPOREDJIVATI!!!!
Mrska mi je i pomisao na tako nest...

Naravno da se ne mogu upoređivati jer Bregović ima svetsku karijeru, a Dragojević je van granica bivše Jugoslavije totalni anonimus.

Nevezano za njegovu filmsku muziku, Bregović je sa besmrtnim i vanvremenskim hitovima Bijelog Dugmeta kao što su "Bitanga i princeza" i "Ima neka tajna veza" ispisao istoriju jugoslovenske rock muzike, dok će Oliver, osim po plagijatima, biti najviše upamćen po svojoj Nadalini koja muti jaja.

I na kraju krajeva, Bregović je čovek za razliku od Olivera Dragojevića. Nije širio mržnju, niti profitirao na njoj i naravno nije diskriminisao publiku na nacionalnoj osnovi.

Poslednja izmena:
Cemu ovo vredjanje i spustanje na najnizi nivo diskusije? Zamolila bih te da ne spamujes na moije postove. Na stranu sto znas da si konkretno sam stariji od mene pa te nikad nisam tako prozivala ni diskriminisala. Ovde ima i starijih zena i muskaraca od mene ( i tebe) koji ne vole njegove pesme.

Ja sam naglasila vec, to nema veze s godinama, vec sa detinjstvom i nekim lepim, prijatnim secanjima i porodicnim momentima koji nemaju veze sa politikom,a i do dana danasnjeg te pesme podsecaju na neku prijatnost, slobodu i lepotu (mora, glasa, cega god..).

Draga Kerky, kakve veze imaju tvoje i moje goidne, nisam ja tebe spominjao. A to da sam stariji, napisaću samo: Ha. I ha.
Njegove pesme mogu da podsećaju na bilo šta.. .ali te pomenute sasušene babe. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Oliver nije bio srpski mrzitelj, to barem to nije pokazao. Izjava da nece u Srbiju ne znaci da je mrzitelj

Ili bi ti vise voleo da je, pa da se moze kme kme, ovaj nas ne vole?

Ma ne, baš nas je vole, skoro kao i vas Jugoslovene. :lol:

Legendarni Oliver...
Da li je neko sa Balkana, sem Olivera, ikada gostovao ( ma privirio ) u Pariskoj Olimpiji, Carnegie Hall-u, Royal Albert Hallu ili Sidney Opera Houseu? To sve govori o tom coveku i njegovoj muzici. E sad, da li je on ikada ruzno rekao o Srbima i Srbiji? Ne. Sigurno ne. Sa druge strane, vec je receno da se ovde radi o doslednosti. Mnogi pevaci ( pa i iz Srbije) pricali su u ono doba sve i svasta, pricali su ruzne stvari. On to nije cinio, i nicim nije zasluzio lose komentare. JEdnostavno, ako neko ima nesto protiv njega, neka ni ne komentarise, jer ga verovatno i ne zanima Oliver, njegov zivot i delo.

Oliver ce biti upamcen, svakako.
:worth::ok:

Oliver će zauvijek ostati u srcu svakog ljubitelja takve vrste glazbe, Za splićane , dalmatince pa i većinu Hrvata i ljudi s prostora zajedničke nam bivše države on je bio obožavani pjevač, veliki čovik . Kad bi ja uzeo za ozbiljno uzorke s krste zamrzio bi sve srbe odmah ali znam da ste manjina. U stvari kad neko na ovakav način komentira smrt jednog takvog čovjeka, slušao ga ili ne , ne bi trebalo ni komentirat te uvrede.. Oliver je stina u Dioklecijanovoj palači. Zauvik.Danas će ga ispratit cili Split pa i ja.

Evo i Mici Trofrtaljki je kruna karijere nastup u Domu sindikata. Svaki dan neko nastupa u Olimpiji. Uzgred, ta dvorana je jednom proglasila i bankrot verovatno zato jer je nastupalo mnogo anonimusa poput Dragojevića.

Naravno da se ne mogu upoređivati jer Bregović ima svetsku karijeru, a Dragojević je van granica bivše Jugoslavije totalni anonimus.

Nevezano za njegovu filmsku muziku, Bregović je sa besmrtnim i vanvremenskim hitovima Bijelog Dugmeta kao što su "Bitanga i princeza" i "Ima neka tajna veza" ispisao istoriju jugoslovenske rock muzike, dok će Oliver, osim po plagijatima, biti najviše upamćen po svojoj Nadalini koja muti jaja.

I na kraju krajeva, Bregović je čovek za razliku od Olivera Dragojevića. Nije širio mržnju, niti profitirao na njoj i naravno nije diskriminisao publiku na nacionalnoj osnovi.

Daj mi reci kad je Oliver sirio mrznju??? Ponajmanje se za Olivera moze reci da je profitirao od nacionalizma. A smeta vam to sto je drzao do sebe, bio covek od reci i principa. Jel zabranjivao nekome da mu dolazi na koncerte - e to bi bila diskriminacija.
Bregovic nije dostojan sada da se komentarise.
Ne znam da li Volis Olivera ili ne, tj njegovu muziku, tvoja stvar, ali je sigurno da su ti komentari inspirisani srbonacionalizmom.

Daj mi reci kad je Oliver sirio mrznju??? Ponajmanje se za Olivera moze reci da je profitirao od nacionalizma. A smeta vam to sto je drzao do sebe, bio covek od reci i principa. Jel zabranjivao nekome da mu dolazi na koncerte - e to bi bila diskriminacija.
Bregovic nije dostojan sada da se komentarise.
Ne znam da li Volis Olivera ili ne, tj njegovu muziku, tvoja stvar, ali je sigurno da su ti komentari inspirisani srbonacionalizmom.

oliver je to izrekao vjerovatno u afektu jer tada nikom nije padalo na pamet da srbuje, odnosno šeće po srbiji, logično. on samo nije htio pogazit riječ.

Није било српског глумца или певача да умре а да му Хрвати не нађу политичку 'мрљу'.

Глоговац је био лош јер је играо Дражу, Бата је био лош јер је био члан СПС-а итд итд...

Тако да...Не серите. Ви и пијетет.

Oliver će zauvijek ostati u srcu svakog ljubitelja takve vrste glazbe, Za splićane , dalmatince pa i većinu Hrvata i ljudi s prostora zajedničke nam bivše države on je bio obožavani pjevač, veliki čovik . Kad bi ja uzeo za ozbiljno uzorke s krste zamrzio bi sve srbe odmah ali znam da ste manjina. U stvari kad neko na ovakav način komentira smrt jednog takvog čovjeka, slušao ga ili ne , ne bi trebalo ni komentirat te uvrede.. Oliver je stina u Dioklecijanovoj palači. Zauvik.Danas će ga ispratit cili Split pa i ja.

Shvatam. Ti duboko tuguješ i opraštaš se, ali usput i izvijaš vrat da vidiš šta se piše na krstarici.
Ko poštovaocima Olivera Dragojevića brani da sada tuguju i opraštaju se od njega.
Neka idu i tuguju. Sretan im put.
Samo mi nije jasna potreba da nekome nameću mišljenje. I nije mi jasno šta u ovom, za njih tužnom času, uopšte rade na forumu. Bizarno je da se prepiru sa neistomišljenicima u trenucima tolikog bola.
Pominju nekakve principe kojih se držao pokojnik. Ako je on imao nekakve principe i doslednost u mržnji, imaju i drugi svoje principe i doslednost u ljudskosti. Upravo zbog visokih principa i elementarne ljudskosti ne odobravam glorifikovanje čoveka koji je ispoljavao tako jezivu mržnju da je diskriminisao publiku na nacionalnoj osnovi.
Onaj ko mrzi nikad nema mira. A Oliveru Dragojeviću želim da počiva u miru kojeg za života nije imao.
Time je za mene ova diskusija o njemu završena.

Shvatam. Ti duboko tuguješ i opraštaš se, ali usput i izvijaš vrat da vidiš šta se piše na krstarici.
Ko poštovaocima Olivera Dragojevića brani da sada tuguju i opraštaju se od njega.
Neka idu i tuguju. Sretan im put.
Samo mi nije jasna potreba da nekome nameću mišljenje. I nije mi jasno šta u ovom, za njih tužnom času, uopšte rade na forumu. Bizarno je da se prepiru sa neistomišljenicima u trenucima tolikog bola.
Pominju nekakve principe kojih se držao pokojnik. Ako je on imao nekakve principe i doslednost u mržnji, imaju i drugi svoje principe i doslednost u ljudskosti. Upravo zbog visokih principa i elementarne ljudskosti ne odobravam glorifikovanje čoveka koji je ispoljavao tako jezivu mržnju da je diskriminisao publiku na nacionalnoj osnovi.
Onaj ko mrzi nikad nema mira. A Oliveru Dragojeviću želim da počiva u miru kojeg za života nije imao.
Time je za mene ova diskusija o njemu završena.
Kako je tako jezivo diskriminsao publiku po nacionalnoj osnovi ? Jel na njegovim diskovima i ulazima u koncertne dvorane pisalo "für Juden verboten" ili " zabranjeno za Srbe i pse " , jel govorio da Srbi odjebu od njegovih pesama .... nisam cuo nista slično al stvarno zvuči jezivo .Kada si se ti prvi put susreo sa tom strašnom diskriminacijom i mržnjom od strane rahmetli Olivera ? :think:

čemu laganje, oliver nikad nije izjavio da je njegova pjesma čak je i na albumu potpisana s pravim autorom. obrade su normalna stvar i on nije ni prvi ni zadnji da je to uradio uz znanje autora.

Iako duboko ožalošćen, još uvek si među nama.

Da, sad zaista vidim da je potpisao Italijana. Jedna od retkih korektno potpisanih obrada. Očitih plagijata ima daleko više, a kad su kao autori potpisani Zdenko Runjić, Tonči Huljić (ili neko treći ko je Oliveru prodavao pesme) umesto pravih autora, onda je reč o plagijatu (krivično delo ili krađa tuđeg autorstva), a ne o obradi. Inače, neki muzički plagijati se mudro maskiraju uz pomoć drugačijeg aranžmana, ubrzavanjem ritma ili korišćenjem motiva više pesama u jednoj, tako da su na prvo slušanje neprepoznatljivi u odnosu na original, ali evo nekih očitih i lako prepoznatljivih plagijata u opusu Olivera Dragojevića.

Jedan od mnogih (sudbino moja prokleta)

..................

Sa suprugom Vesnom u Veloj Luci pratio sam čitanje oslobađajuće presude.Tako radosna vijest! Cijela Hrvatska znala je da su u zatvoru ni krivi ni dužni i sada smo napokon doživjeli zadovoljstvo. Apsurdno je da je jedna država poput Amerike ocijenila Oluju kao najbolju oslobađajuću akciju, a onda Haag osudi generale, toga nema ni u stripovima. Istina je morala doći – kazao je Oliver Dragojević

https://www.google.rs/amp/s/www.vec...-ni-u-stripovima-istina-je-morala-doci-475998

Sad proverih šta si pisao. Ogromna većina tvojih postova na ovom forumu su inspirisani nekom mitomanijom i lagarijama sa desničarskih ustašoidnih sajtova. Bulazniš o nekoj hrvatskoj Vojvodini, Srbima kao genetskim Turcima, Jugoslaviji kao tamnici Hrvata, Tesli kao Hrvatu...

Evo jednog arhivskog teksta sa zafrkantskog sajta Njuz net. Suptilno i duhovito spuštanje mazohistima koji u Srbiji obožavaju Olivera Dragojevića. Ne mislim tu na ovog prikrivenog ustaša EUropejca, nego na one prave srpske mazohiste.

https://www.njuz.net/oliver-dragojevic-napisao-baladu-o-tome-kako-nikad-nece-doci-u-beograd/

Oliver Dragojević napisao baladu o tome kako nikad neće doći u Beograd

SPLIT, 19. februar 2013, (Njuz) – Popularni dalmatinski kantautor Oliver Dragojević napisao je baladu o Beogradu u kojoj je opevao svoju odluku da nikada više ne dođe u glavni grad Srbije.

U pesmi “Ća će meni Bili grad”, koja se našla na njegovom novom albumu, Dragojević je svoju odluku o nedolasku u Beograd obrazložio na jedan topao i suptilan način, ocena je većine poštovalaca Dragojevićeve muzike u Srbiji.

– Samo Oliver može svojim pesmama da dopre do svačijeg srca i zato svi mi iz Beograda treba da budemo ponosni što smo se doselili u grad kojem je on posvetio pesmu – rekla je velika obožavateljka Dragojevićevih pesama Marina Perić, koju smo zatekli u jednom popularnom beogradskom klubu.

Nakon samo dva dana emitovanja, pesma je već postala hit po beogradskim kafićima, a sudeći po popularnosti, pesma će tek postati veliki hit kada se bude “zavrtela” po beogradskim splavovima.

Popularni pevač je izjavio da je očekivao da će se pesma dopasti ljudima u Srbiji.

– Šta god da uradim, publika u Srbiji me obožava – izjavio je Dragojević, koji nam je spustio slušalicu kada smo ga pitali da li planira da ovu pesmu otpeva pred beogradskom publikom.

Nama ostaje samo da se nadamo da će Dragojević posetiti Beograd u okviru “Nikad u Beograd” turneje koja počinje ove jeseni.

ĆA ĆE MENI BILI GRAD (refren)

Tija san vam pivat pisme lipe
ća je meni pape govorija tad
ali nisan ja za solde slipe
ća će meni Bili grad
bez kumpanji i bez gušta

-------

A sad je stvarno dosta o ovoj morbidnoj temi. Adio.

Poslednja izmena:
Legendarni Oliver...
Da li je neko sa Balkana, sem Olivera, ikada gostovao ( ma privirio ) u Pariskoj Olimpiji, Carnegie Hall-u, Royal Albert Hallu ili Sidney Opera Houseu? To sve govori o tom coveku i njegovoj muzici. E sad, da li je on ikada ruzno rekao o Srbima i Srbiji? Ne. Sigurno ne. Sa druge strane, vec je receno da se ovde radi o doslednosti. Mnogi pevaci ( pa i iz Srbije) pricali su u ono doba sve i svasta, pricali su ruzne stvari. On to nije cinio, i nicim nije zasluzio lose komentare. JEdnostavno, ako neko ima nesto protiv njega, neka ni ne komentarise, jer ga verovatno i ne zanima Oliver, njegov zivot i delo.

Oliver ce biti upamcen, svakako.
:worth::ok:

Istini za volju, gostovali su. I tereza Kesovija i nasa Olivera Katarina u pariskoj "Olimpiji" .

Draga Kerky, kakve veze imaju tvoje i moje goidne, nisam ja tebe spominjao. A to da sam stariji, napisaću samo: Ha. I ha.
Njegove pesme mogu da podsećaju na bilo šta.. .ali te pomenute sasušene babe. :mrgreen:

Hajde da skratim ovako - tema o ukusima u muzici je na pdf "muzika" . Ovo je tema o nedavno umrlom pevacu. I bila dosadna ili ne, meni njegova muzika, dosao on ili ne u Srbiju ili ja u Hrvatsku (na more npr.) necu biti kreten da nipodastavam umetnike koje nije nipodastavala ni pariska " Olympia" ( a zna se da tu ne moze svako da peva, samo zaista najbolji), isto kao sto ne bih nipodastavala ni Terezu Kesoviju kao umetnika, ali ne bih dozvolila da neko nipodastava ni Oliveru Katarinu. Jasno?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back