Umro najusamljeniji čovek: Sahranjen bez obeležja

BRANISLAV Tešanović je ležao mrtav u svom stanu u Stokholmu tri godine, osam meseci i osam dana. Pronašla ga je policija tek nakon dojave komšija koje su počele da sumnjaju da se nešto dogodilo.

Sumnju je izazvala nagomilana nepreuzeta pošta i to što dugo nisu videli Branislava u zgradi.

Tešanović je, kako je navedeno, u stanu u kojem je nađeno njegovo telo živeo skoro 40 godina, a kada je policija ušla unutra zatekla je telo 78-godišnjeg muškarca, dok je u sobi bila upaljena sijalica i svirao radio.

Policija je tada saopštila da se radi o Jugoslovenu, čiju rodbinu nedeljama nisu uspeli da pronađu. Nakon svih administrativnih formalnosti, kada je u januaru 2020. održana sahrana u Stokholmu, socijalna služba nije uspela da pronađe nijednog rođaka.

https://www.nportal.rs/vest/35024/v...e-novosti-single&utm_campaign=procitajte-vise

------------------------------------------

Užas, strahota, tuga...
Mene zanima koja je to sijalica I kako to da mu nisu iskljucili struju a nije je placao godinama

Mene zanima koja je to sijalica I kako to da mu nisu iskljucili struju a nije je placao godinama

priča i sudbina tog čoveka mi je jako tužna a u istom je i neverovatna
tri i kusur godina su mu stizali računi koje je trebao da plaća...stan, struja, gas, komunalije...

kako je službeni sistem grada razmišljao o njegovom neodgovaranju na svo to neplaćanje i pasivnost u tim obavezama ?

priča i sudbina tog čoveka mi je jako tužna a u istom je i neverovatna
tri i kusur godina su mu stizali računi koje je trebao da plaća...stan, struja, gas, komunalije...

kako je službeni sistem grada razmišljao o njegovom neodgovaranju na svo to neplaćanje i pasivnost u tim obavezama ?
I ja se ovo pitam. Još je pitanje da li je otplatio taj stan ili ne. Ko će da plati dugove za struju i infostan? Potpuno liči na propust službi u jednoj ŠveCkoj.

BRANISLAV Tešanović je ležao mrtav u svom stanu u Stokholmu tri godine, osam meseci i osam dana. Pronašla ga je policija tek nakon dojave komšija koje su počele da sumnjaju da se nešto dogodilo.

Sumnju je izazvala nagomilana nepreuzeta pošta i to što dugo nisu videli Branislava u zgradi.

Tešanović je, kako je navedeno, u stanu u kojem je nađeno njegovo telo živeo skoro 40 godina, a kada je policija ušla unutra zatekla je telo 78-godišnjeg muškarca, dok je u sobi bila upaljena sijalica i svirao radio.

Policija je tada saopštila da se radi o Jugoslovenu, čiju rodbinu nedeljama nisu uspeli da pronađu. Nakon svih administrativnih formalnosti, kada je u januaru 2020. održana sahrana u Stokholmu, socijalna služba nije uspela da pronađe nijednog rođaka.

https://www.nportal.rs/vest/35024/v...e-novosti-single&utm_campaign=procitajte-vise

Užas, strahota, tuga...
jel 78 godina po umiranju ili po policijskoj intervenciji?

Užas, strahota, tuga...
to je zlatni zapad. Human.

У питању је Новинарска Патка.

Наиме, иста прича, рециклирана, се појављује сваких пар година у жутој штампи.

То се зове "Урбана Легенда".

Ево овде се прича о жени из Загреба:

https://toronto.citynews.ca/2008/05/16/womans-body-found-in-her-apartment-42-years-after-she-died/

Netačno, ovo je istinita priča

Lično poznajem njegove rođake

Nakon što mu je umrla majka i otac se drugi put oženio on je sa punoletstvom otišao od kuće i nikome se od rodbije nije javljao

Njegov stric bio je pre WWII poprilično bogat čovek i on potiče iz domaćinske kuće

Ajd sto nije imao rodbinu ili poznavao komsije,ali da nije imao nijednog prijatelja ili makar poznanika?
Mozemo s jedne strane kriviti te ljude,ali najvise je on sam kriv jer se iz nekog razloga otudjio od svih.A ne mozes biti otudjen od svih,a ocekivati da nekom nedostajes ili da se zapita jesi li bar ziv.
sta ako je bio bolestan,imao neki poremecaj depresiju,...niko "zdrav" se ne izoluje od sveta.Meno ova vest jos uvek deluje kao patka,nemoguce da niko nije osetio smrad nastao raspadom tela,i gomilu slicnih pitanja

sta ako je bio bolestan,imao neki poremecaj depresiju,...niko "zdrav" se ne izoluje od sveta.Meno ova vest jos uvek deluje kao patka,nemoguce da niko nije osetio smrad nastao raspadom tela,i gomilu slicnih pitanja
I bolesni ljudi imaju imaju prijatelje ili poznanike.
Nije citav zivot bio bolestan.
Ima tako i sasvim normalnih osoba koje se pretvore u namcore i usamljenike i ne zele nikakav kontakt ni sa kim,iako bi neko i kontaktirao s njima.
I za njega kazu da nije htio nikakav kontakt s rodbinom.Nemoguce da bas niko od rodbine ne valja.

Poslednja izmena:
I bolesni ljudi imaju imaju prijatelje ili poznanike.
Nije citav zivot bio bolestan.
Ima tako i sasvim normalnih osoba koje se pretvore u namcore i usamljenike i ne zele nikakav kontakt ni sa kim,iako bi neko i kontaktirao s njima.
I za njega kazu da nije htio nikakav kontakt s rodbinom.Nemoguce da bas niko od rodbine ne valja.
neko ko se izoluje od sveta nije to ucino svojevoljno,a kako je je prethodno ziveo mi to ne mozemo znati.Sustina je da je ovo drustvo postalo egoisticko,da njegove prve komsije nisu primetile da ga nema godinama i da ih to nije ni promil interesovalo.Bar da su se u prolazuuprilikom medjusobnog susreta dotakli teme "Znas li sta je sa onim covekom iz stana 6. nisam ga mesecima video,videla?".Rodbina manje vise,kontakti se izgube narocito ako 3/4 zivota provedes u inostranstvu,ali prve komsije pored kojih zivis,e to je vec ogledalo drustva

Poslednja izmena:
Kazete nemoguće da nije imao poznanike ili prijatelje da se neko pita gde je. Ja polazim od ove tačke. Imam online kontakt sa nekim ljudima, ali sad kad se ne cujemo njega bas briga za to. Sad treba neko takav da se nasekira da li si ti ziv i gde si. Slicno razmišljala rodbina i najverovatnije komšije. Možda susedi mislili otišao negde kod svojih itd. Samo mene čudi da vonj nije u priči nego računi.

Desi se ovo puno cesce nego sto ljudi misle.

I u nasoj zgradi je umro covjek i tek poslje mjesec dana otkrili. U sred ljeta, jest smrdilo malo na prvom spratu ali to moze biti iz ko zna koji razloga.
Zaboravio sam kako su ga nasli.

Srcani udar i pad i gotovo.

Back