Umro Mendela !

Dugo je poziveo i ostvario ciljeve. Primer engleske hipokrizije, politicki zatvorenik sa najduzim rokom u svetu, 27 godina a kada su gospodari shvatili da vise tako ne ide - onda ga postavili za Predsednika i dodelili Nobelovu nagradu - za mir ?

Ne znam kako vi dozivljavate ovoga coveka. Nesto nisam bio odusevljen njim.. Za vreme njegove vladavine desavalo se grozni zlocini nad belcima koji nisu rasvetljeni. Kakvo je stanje bilo pre njega slicno je i sada samo obrnuto. Iz nekoga razloga njega su podigli na tron mirotvorca i mudraca .Meni se cini da je on debelo paktirao sa zapadnim kompanijama. Veliko izvinjenje za ovakvo razmisljanje ,ipak nisam dovoljno ni upoznat sa tom zemljom.Osim da su mnogi napustili zemlju kada je on dosao na vlast.

Ne znam kako vi dozivljavate ovoga coveka. Nesto nisam bio odusevljen njim.. Za vreme njegove vladavine desavalo se grozni zlocini nad belcima koji nisu rasvetljeni. Kakvo je stanje bilo pre njega slicno je i sada samo obrnuto. Iz nekoga razloga njega su podigli na tron mirotvorca i mudraca .Meni se cini da je on debelo paktirao sa zapadnim kompanijama. Veliko izvinjenje za ovakvo razmisljanje ,ipak nisam dovoljno ni upoznat sa tom zemljom.Osim da su mnogi napustili zemlju kada je on dosao na vlast.
Коме се извињаваш? Био је такав.

Morali su da napuste, belci posebno. masovno su dosli u NZ i Australiju. Gorih ljudi od njih nema, ne dao ti dragi Gospod Bog da ti Juzno Afrikanac bude sef ... Oni belce svoje radnike tretiraju isto kao crnce

. . .

- - - - - - - - - -

Morali su da napuste, belci posebno. masovno su dosli u NZ i Australiju. Gorih ljudi od njih nema, ne dao ti dragi Gospod Bog da ti Juzno Afrikanac bude sef ... Oni belce svoje radnike tretiraju isto kao crnce

Зар не треба да их третирају равноправно!?

Poslednja izmena od moderatora:
Vječna slava jednoj od najvažnijih pozitivnih osoba 20. stoljeća! Bijelaca koji su napustili JAR ne treba nam biti žao jer su cijelo bogatstvo stekli izrabljivajući ljude na njihovoj zemlji.

čudo je šta je on preživeo, a još čudnije šta je 'postigao'. Sigurno je da je imao slično iskustvo zapadne agresije kao i mi što smo doživeli više puta u 100 godina

Невезано за његова страдања под апартхејдом, чињеница је да је Јоханезбург био један од најлепших градова на јужној хемисфери.
А онда је дошло ослобођење...

johannesburg1.jpg

3305420820.jpg

300x300

Veliki covjek,ne bi me iznenadilo kad bi mu na pogrebu bilo vise drzavnika nego kod Tita.

Englezi su majstori prevare. Kod istih ljudi je dobio oreol Poltickog zatvorenika sa najduzim stazom na svetu, 27 godina a onda su mu dodelili da bude Prcednik i klanjali mu se.

- - - - - - - - - -

znaci definitivno cemo ignorisati cinjenicu da je bio terorista ?

To tvrde beli Juznoafrikaneri, ukljucujuci i mog bivseg sefa

ako mislis na doba aparthejda onda si rasista. englezi su pobili milione civila i tretirali crnce gore nego zivotinje.

ako mislis da si kao osoba vredniji od nekoga samo zbog boje koze onda je sve jasno

- - - - - - - - - -

budjavi matorci citaju novine otpozadi - umrlice

podrzavam sve napisano a za drugu konstatciju mogu da dodam"dokoni"

• Podržavam
Reactions: 27E

Back