Umro legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.741
2098113_screenshot-8_ff.jpg

Dragoljub Đuričić (68) preminuo je danas u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica korona virusa.

Bio je bubnjar bendova YU grupa, Leb i sol i Kerber, kao član pratećih bendova Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića.

Bio je predsednik "Udruženja muzičara JAZZ, rock i pop muzike Srbije".

Uvršten je u katalogu "Ribound 4" kuće Premier, u nacionalne bubnjare sveta. Uvršten je među 30 najboljih bubnjara na svetu.

Glumio je u nekoliko pozorišnih predstava a posebno izdvoja predstavu "Liberation of Skopje"

Bavio se slikarstvom. Izlagao na 17 samostalnih izložbi u SFRJ.

Uzasnut sam i duboko potresen,vescu da je umro zaista legendarni muzicar i veliki covek,Dragoljub Djuricic.Odigrao je izmedju ostalog,veliku ulogu
u svrgavanju rezima zlocinca Slobodana Milosevica.Na celu mladih bubnjara,sejao je strah,kada je narod podigao revoluciju,za smenu rezima.
Ne mogu da verujem, da nam umiru od korone,najbolji ljudi. i da je medicina nemocna,kada se covek zarazi virusom korona.Mogu samo da pozelim
da Dragoljubu Djuricicu,priroda podari vecni mir,a draga secanja ostaju iza odlaska velikih ljudi...

Bio je Dragoljub Đuričić umetnik, genije, faca, šmeker, pozitivac, humanitarac, naelektrisani bubnjar koji je bacio taktove najvećim hitovima koje smo ikada imali na ovim prostorima, ostavio je svojesvrstan pečat u svima nama. Nećemo ga zaboraviti, to bi bilo, zapravo, mnogo teško!
Neka počiva u miru!
''Uči me, majko, karaj me'' je i za mene bio neki idealan tribute za ovaj trenutak, to je nešto posebno i zauvek evergreen.
Prepisujem jer eto, mogu poslušati još koji put...

Back