Umro Aleksandar Solženjicin

Ono sto zameram Solzenjicinu je sto nikada javno i dovoljno otvoreno nije progovorio o vodecem uticaju Jevreja u ranoj Sovjetiji i njihovoj glavnoj ulozi u masakru nad ruskim narodom...a znao je sigurno...

U svakom slucaju, Bog neka mu dusu prosti i neka mu je laka zemlja.

Poslednja izmena:
vukojebine? jel vam to novo ime za vashu svetu zemlju? :lol::lol::lol:
iskreno, ja sam poreklom (od strane majke) sa najlepsheg parcheta planete zemlje, iz republike Kosova

Немам ја ништа против да ти моју свету земљу зовеш вукојебином ... а како би другачије кад ти ни не знаш шта је то света земља а камоли да је имаш. :thumbdown:

Иначе, све најлепше твојој мајци... иако је родила шовинисту. :thumbdown:

Него, шта рече где живиш? :bye:

Немам ја ништа против да ти моју свету земљу зовеш вукојебином ... а како би другачије кад ти ни не знаш шта је то света земља а камоли да је имаш. :thumbdown:

Иначе, све најлепше твојој мајци... иако је родила шовинисту. :thumbdown:

Него, шта рече где живиш? :bye:

ne ja sam i inache prilichno uzdrzhan sa rechima, samo sam pitao da li je vukojebina vashe novo ime za vama "svetu zemlju" nishta vishe

jel hochesh i vozachku licencu mozhda?

Ono sto zameram Solzenjicinu je sto nikada javno i dovoljno otvoreno nije progovorio o vodecem uticaju Jevreja u ranoj Sovjetiji i njihovoj glavnoj ulozi u masakru nad ruskim narodom...a znao je sigurno...

U svakom slucaju, Bog neka mu dusu prosti i neka mu je laka zemlja.
Boga mi Titus ti ovoga puta ispade pravo neobaviješten.

Upravo o toj temi Soljženicin je pisao u svom djelu Две́сти лет вме́сте, prvi tom je izdan 2001. a drugi 2002.
Kod nas ga je izdala izdavačka kuća Paideia kao Dva veka zajedno, I i II tom.

Siguran sam Titus da ćeš uživati čitajući.;)

Upravo o toj temi Soljženicin je pisao u svom djelu [B]Две́сти лет вме́сте[/B], prvi tom je izdan 2001. a drugi 2002.

jedina knjiga koju nisam procitala...znas li slucajno dali je prevedena na engleski ili njemacki...

Upravo o toj temi Soljženicin je pisao u svom djelu Две́сти лет вме́сте, prvi tom je izdan 2001. a drugi 2002.

Mozda se nisam bas najsrecnije izrazio, pa je doslo do nesporazuma koji je pobudio sumnju kod tebe, pa cu iz citata izdvojiti dve kljucne reci i pokusati da otklonim istu, makar na stetu obostrane radosti, mene kao citaoca i tebe kao osobu koja mi je preporucila stivo;)...

Uzgred, gde si, nesto te nisam zapazio na forumu poslednjih mesec - dva?

И чисто да се не заборави и у склопу одавања почасти покојном генију:

"Србима који остају да живе на неправедно отцепљеној историјској земљи, покрајини Космет: У недавним тешким годинама ви сте већ претпели разарање и уништавање православних храмова, паљење српских школа и директно насиље и убијање. Нека вам Господ Бог сачува храброст да останете и убудуће близу гробова својих ближњих." Солжењицин

"..апсолутно нема никакве разлике између Хитлера и НАТО-а." Солжењицин

"Одбацујући УН и газећи Повељу, НАТО је обзнанио свету да ће у наредном веку владати стари закон, онај из џунгле, према коме је најснажнији увек у праву. Уколико вам ваша висока технологија дозволи, надмашите стотину пута насиље противника којег осуђујете. Пред очима човечанства уништавају предивну европску земљу, уз аплаузе цивилизованих влада" Солжењицин

"Одбацујући УН и газећи Повељу, НАТО је обзнанио свету да ће у наредном веку владати стари закон, онај из џунгле, према коме је најснажнији увек у праву. Уколико вам ваша висока технологија дозволи, надмашите стотину пута насиље противника којег осуђујете. Пред очима човечанства уништавају предивну европску земљу, уз аплаузе цивилизованих влада" Солжењицин

Predivno receno...Ovo treba podvuci i svaki dan iznositi na oci nasim kvaziintelektualcima...

05.08.2008. | 16:22

Patrijarh srpski uputio saučešće porodici Solženjicin

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh Pavle i Sinod Srpske pravoslavne crkve uputili su danas izraze saučešća porodici preminulog književnika nobelovca Aleksandra Isaieviča Solženjicina.

U ime patrijarha Pavla, Sinoda SPC i pravoslavnog srpskog naroda poruku saučešća je potpisao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

"On je bio čovek kroz koga su progovorili milioni stradalnika, koji je svojim životom i svojim delom postao i ostao živi svedok živoga Boga, Božije i ljudske istine i pravde", navedeno je u poruci.

Solženjicinovo ime, kako je navedeno, ostaće zapisano neizbrisivim slovima ne samo u pamćenju ruskog naroda nego u pamćenju čovečanstva i što je najvažnije - u "Knjizi večnoga života Božijeg".

Srpska pravoslavna crkva izrazila je zahvalnost novoupokojenom Solženjicinu uručivši mu svoje najviše priznanje Orden Svetog Save Prosvetitelja, za "svedočenje istine Božije o nepobedivosti dobra i svetlosti u ljudima".

Back