Umrla u stanu i niko to 42 godine nije primetio

Ово ништа није неочекивано, живимо у злом и отуђеном друштву. Ја ћу бити један од таквих. Нико није дужан да и са ким буде близак или у контакту а и државу се не тичу такве ствари осим да наследи илити украде стан од покојника.
Pa ona je umrla 1966. zar nije tad kao bilo bolje? :)

Jeste li primetili nove hotele od starih zgrada ? Ili 50 godina stara skladišta pored sajma?
I niko to nije dirao decenijama, nisi mogao ni da kupiš ni da popravljš, a raspolagala država...zar nije čudno?
Znači niste čuli za gradjevinsku mafiju koja vlada decenijama Srbijom....a mafija prima platu od države, da radi neki posao za državu, a ne za sebe...Kako u Zagrebu ili Sarajevu, londonu ili bilo gde, gradjevinska mafija održava stare zgrade dok se ne stvore uslovi da se kupe za male pare....neki i izgube evidenciju, a advokatai i dalje plaćaju beznačajne sume za održavanje...pa i kada pomru arhitekte, stanari, pa i sami advokati...
Koje veze imaju arhitekte sa vlasnistvom na nekretninu?
Zasto bi gradjevinska mafija radila za drzavu a ne za sebe?
Zasto bi gradjevinska mafija odrzavala stare zgrade i pustala kasnije drzavu da je otkupi za male pare?
Zasto bi se naslednici (a ogromna vecina ljudi ipak ima decu ili neku rodbinu koja ih nasledjuje) odrekli stana?
Zasto bi ostali vlasnici stanova pustali da im propada nekretnina u toj zgradi?

Ako ukucaš njeno ime u Google pojaviće se dosta tekstova u kojima isto ili slično piše i nijedan ne govori da je to izmišljotina i laž.
A internet je kao pouzdana stvar.
Telo kad se raspada kao ne smrdi.
U sudoperi ostali sudovi koji stoje 42 godine i nisu se smrdeli.
Bube nisu došle.
Pacovi nisu došli.
Ma daj.
Garantujem kad neko umre posle najduže dve nedelje svi zovu miliciju
da vide šta se dešava.

A internet je kao pouzdana stvar.
Telo kad se raspada kao ne smrdi.
U sudoperi ostali sudovi koji stoje 42 godine i nisu se smrdeli.
Bube nisu došle.
Pacovi nisu došli.
Ma daj.
Garantujem kad neko umre posle najduže dve nedelje svi zovu miliciju
da vide šta se dešava.
Novinski tekst iz 2008 <--- LINK LINK , druge novine <--- LINK LINK itd
mada i ja mislim da je iza cele price neka sumnjiva rabota...

Objasnjeno je da niko nije primetio smrad jer je taj stan bio izlovan u odnosu na druge, neko parce tavana (18m2) preuredjeno za stanovanje.
Sad procitah da je ta zena bila pripadnik Jehovinih svedoka pa cela prica deluje jos neverovatnije, koliko znam oni tek vode racuna o pripadnicima svoje sekte i vrse pritisak na njih da im prepisu imovinu ako su usamljeni kao sto je bila ta zena.
ova pokojna žena je primer da ipak Jehovini svedoci ne vode raćuna o svojim pripadnicima

U Zemunu je to nemoguce. Radikali su imalii uvid preko katastra u godine vlasnika stana,preko policije da li ima naslednika.Ako nema,naprave ugovor o poklonu koji niko ne osporava,jer nema ko. Javni opstinski pravobranilac,koji to overava poznata Vjerica Radeta i njena sestra Zeljana. Verujem da imaju vise stanova.
U principu u takvim slucajevima stanovi idu drzavi.
Setio sam se jedne kuce,preko puta sinagoge u ulici Rabina Alkalaja,isto bitanga sada iz DS, predsednik gradskog odbora. Prodao tu kucu,kao ugovor o poklonu i pobegao u inostranstvo sa ljubavnicom,zenu moju sk.drugaricu i decu ostavio.

ova pokojna žena je primer da ipak Jehovini svedoci ne vode raćuna o svojim pripadnicima
O itekako vode racuna ako neki njihov pripadnik ima neku nekretninu u vlasnistvu a postoji mogucnost da je prepise na njih. Takvog ne pustaju iz svog okrilja i nadzora, od takvih ta sekta i najvise profitira. No, ovo se desavalo jos 1966-te, pitanje je da li je ta zena imala nekretninu u vlasnistvu ili je bila samo nosilaca stanarskog prava te zbog toga nije bila interesantna toj sekti. Pitanje je sta je istina u vezi te zene, neko je 42 godine po njenom nestanku odjednom imao jasno secanje da je ona bila u Jehovinim svedocima iako u tom periodu ocito nije ni razmisljao o njoj, i to mi deluje nategnuto.

"... Hedviga Golik, živela je u srcu Zagreba, kada je nestala bez traga, poslednji put je viđena živa 1966. godine.

Niko se nije raspitivao o njoj, nije imala blisku porodicu koja bi prijavila njen nestanak, nije bilo prijatelja koji bi se pitali zašto je nema i niko nije primetio njeno odsustvo.

Godine 2008, zagrebačke vlasti su pokušale da prenamene stari stan koji je očigledno bio napušten. Prošlo je toliko vremena da se malo ko sećao kome je pripadao.

Kada su provalili, dočekala ih je scena koja je bila i jeziva i srceparajuća.

Sedeći u svojoj fotelji, ispred starog televizora iz 1960-ih, sa šoljom čaja pored sebe, bila je Hedviga Golik mumificirana vremenom ..."

https://stil.kurir.rs/lifestyle/239...ja-je-umrla-a-to-niko-nije-primetio-42-godine
a pa ne čudi
imaju Hrvati dosta kuća i stanova za koje ne znaju kome su pripadali

sad će to @MOST6 detaljnije

@aleksije radicevic naidji povremeno ovde da utvrdimo činjenice

Theodor_Kittelsen_-_The_Pauper_-_NG.K%26H.1982.0023_-_National_Museum_of_Art%2C_Architecture_and_Design.jpg

:)

Postoje i gore stvari, nego otići na takav način.

U Zemunu je to nemoguce. Radikali su imalii uvid preko katastra u godine vlasnika stana,preko policije da li ima naslednika.Ako nema,naprave ugovor o poklonu koji niko ne osporava,jer nema ko. Javni opstinski pravobranilac,koji to overava poznata Vjerica Radeta i njena sestra Zeljana. Verujem da imaju vise stanova.
U principu u takvim slucajevima stanovi idu drzavi.
Setio sam se jedne kuce,preko puta sinagoge u ulici Rabina Alkalaja,isto bitanga sada iz DS, predsednik gradskog odbora. Prodao tu kucu,kao ugovor o poklonu i pobegao u inostranstvo sa ljubavnicom,zenu moju sk.drugaricu i decu ostavio.

Jos 80-tih su pricali o postaru koji je radio u nasem kraju u Zemunu o tome kako je nalazio starce sa kojima je potpisivao ugovor oz izdrazvanju i posle godinu-dve dolazio do stanova po Zemunu. OK, to sam tad smatrao za carsijsku pricu.

No, kad sam 20+ godina kasnije poceo raditi u Stambenom imao sam jednog gradjevinskog tehnicara koji je nalazio takve starce, uvlacio im se pod kozu, kao sluzbeno lice iz javnog preduzeca je imao neku vrstu poverenja pogotovo sto im je prirodom posla ulazio u stanove. Na kraju si mu ostala dva salonca u centru Beograda, jednog dana je dao otkaz i rekao "Dosta bre, sad sam skoro milioner.". To "skoro" sudeci po cenama neretnina u centru je verovatno danas "stvarni" milioner.

Poslednja izmena:

Back