Umrla Sonja Savić!

• Začetnik teme Začetnik teme [Una]
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prema rečima komšija, poslednjih meseci bila je van sebe. Bleda i neurednog izgleda, izlazila je povremeno iz stana.
- Kada sam je video pre nekoliko dana, nisam mogao da je prepoznam. Jedva da mi se javila. Mislio sam da će se svakog trenutka srušiti. Žao mi je što je umrla jer nije imala nikoga da je otrgne od droge. Taj mladić je dolazio s vremena na vreme kod nje, mislim da se i on drogirao - objašnjava nam jedan od komšija.
Prema njihovim rečima, otkad se doselila u stan, sa njom nisu imali problema. Bila je tiha i povučena, međutim, poslednjih dana ponašala se neprijatno prema svojim susedima.

- Umela je za sitnicu da bukne i da se izviče na nas ili da se posvađa. Znali smo da je u narkomanskoj krizi, pa joj to nismo uzeli to za zlo, ipak je ona jedna od naših najboljih glumica. Ostaće mi u pamćenju kao lepa i kulturna dama - kaže jedna od komšinica.
U prazan i neuredan stan Sonje Savić juče su pristigli mnogobrojni rođaci i prijatelji. Niko od njih nije bio raspoložen za priču.
Kako „Alo!“ saznaje, prilikom obdukcije je na Sonji-nom telu pronađeno mnoštvo tragova uboda iglom.
Kako je i sama više puta izjavila, nije se prilagodila i uklopila. Govorila je da njen privatni život nije sređen, da se smatra zapostavljenom, kritikovala je licemjerje i „čamotinju i žabokrečinu kulturnog establišmenta“.
Na TV „Avala“ je jedno vreme vodila emisiju „Sanjarenje sa Sonjom Savić“, koja je ubrzo skinuta s programa. Posle toga je ostala bez stalnih prihoda.
Sonja Savić je umrla sama, poput još jedne ikone osamdesetih, članice kultnog benda „Ekatarina Velika“ Margite Stefanović. Tačan uzrok smrti biće poznat nakon obdukcije, a nezvanično se pominje prekomerna doza heroina. U stanu u Kursulinoj ulici u Beogradu, koji je nasledila od roditelja, nalazio se samo jedan dušek, na kojem je izdahnula.
Alo, danas

Neka joj je vecna slava !
Ne znam cemu toliko sazaljenje i zgrazavanje nad njenom sudbinom ,pozivela je sasvim dovoljno za nekoga ko je ziveo tim stilom zivota ,a takodje smrt nije ni narocito strasna i tragicna jer je umrla od onog sto je najvise volela, cemu je gotovo ceo zivot posvetila i sto je sama izabrala tako da nema razloga da sad moralisemo i sudimo u njenoj sudbini ,kada je zena otisla u legendu .

Sonja nije zivelakao da zeli docekati duboku starost,ipak tuzno je to sto je jedna diva jugoslovenske kinematografije tako zavrsila.Nervira me licemerje njenih kolega reditelja koji sada govore kako je bila bozanski talentovana a za zivota joj nisu davakli uloge nego je bila prepustenasama sebi kada to kazem mislim na Dragojevica,Radivojevica ,Ljubisu Samardzica.

Ljubisha Samardzic je ****** i reditelj kalibra Zdravka Shotre..do dushe solidan glumac ali van toga dno.
Time shto joj nije bacio kosku pa da glumi u njegovim bravurama trojkom protiv droge..whatever..ili dunju lizem jeseni moja samo joj je uchinio uslugu ne blateci joj biografiju.

Ljubisha Samardzic je ****** i reditelj kalibra Zdravka Shotre..do dushe solidan glumac ali van toga dno.
Time shto joj nije bacio kosku pa da glumi u njegovim bravurama trojkom protiv droge..whatever..ili dunju lizem jeseni moja samo joj je uchinio uslugu ne blateci joj biografiju.

Ово ти је размишљање по принципу, само је гладан уметник, добар уметник, али битно је да му је
биографија "чиста"....

Наравно да су колеге лицемери, али такође стоји чињеница, да је са неким ко има проблем са дрогама,
готово немогућ сваки озбиљан посао... Игор Первић, чија је каријера својевремено кренула феноменално
и био је звезда у успону, због једне дуге наркоманске фазе је тотално скрајнут као глумац и тешко да ће
се икад повратити... Или рецимо Небојша Бакочевић, исто кренуо феноменално, снимао филмове и после
оде човек у аут...
Друго је алкохолизам.Излазили су пијани глумци на сцену без неких посебних проблема. Има врхунских
глумаца, озбиљних професионалаца, које је тешко ухватити трезне, рецимо Петар Краљ, али с његовим
пороком колеге немају проблема, он је тачан и прецизан и увек добро уради сваки посао... Глумачка легенда
Зоран Радмиловић, је ретко кад био трезан, међутим, то му није сметало на сцени, а ни његовим колегама,
па наравно ни публици...

Ja sam hteo da kazem da bi joj gluma u njegovim baljezgarijama bila vishe - nego + a Sonja mi se ipak chinila kao neko ko i pored sve materijalne nemashtine ovog podneblja nije bash glumila u bilo chemu...mada ko zna..kad te prityisne nemashtina+ shto je zbog"stila zivota" sigurno uvek bila bez kinte...

Ja sam hteo da kazem da bi joj gluma u njegovim baljezgarijama bila vishe - nego + a Sonja mi se ipak chinila kao neko ko i pored sve materijalne nemashtine ovog podneblja nije bash glumila u bilo chemu...mada ko zna..kad te prityisne nemashtina+ shto je zbog"stila zivota" sigurno uvek bila bez kinte...

И да живиш најнормалинији живот, односно да немаш издатке за гудру, опет ти требају паре да би преживео,
обукао се, јео, платио дажбине, купио неки намештај...
У каквим је све будалаштинама играла Сека Саблић, о рекламама да и не говоримо, па опет слови за озбиљну
глумицу... Није ово Холивуд, ово је мала земља, са малим тржиштем и ни један посао се не одбија...

Sonja Savić, velika, tragično preminula glumica sahranjena je u četvrtak u 13 časova u Donjoj Gorevici kod Mrčajevaca. Njene kolege, kulturni i javni poslanici ne kriju tugu zbog tragičnog odlaska ni, najblaže rečeno, zbunjenost zbog činjenice da nije ispraćena onako kako, shodno svojim velikim umetničkim dostignućima, zaslužuje. A u ponedeljak će u Jugoslovenskoj kinoteci biti komemoracija, kaže za „Blic“ Radoslav Zelenović čelnik Kinoteke.

Kako javlja dopisnik „Blica“ oko 500 osoba okupilo se kod porodične kuće Savića u Donjoj Gorevnici kod Čačka odakle su po običaju u ovom kraju pešice otpratili Sonju na njeno poslednje putovanje. Po velikom pljusku okupljeni meštani i rodbina u povorci su se polako kretali do seoskog groblja gde je Sonja sahranjena u porodičnoj grobnici Savića sa svojim precima.
„Dugujemo joj to“, rekao je jedan od meštana i prijatelja porodice Savić, „zaslužila je da je ovako isprati selo koje je toliko volela“.
Govorio je potom kako je Sonja bila vezana za Donju Gorevnicu gde je često odlazila kao mala, kasnije kao devojka i družila se sa vršnjacima. U nekim kasnijim godinama, veli on, kada je vodila borbu sa načinom života koji je sve teže podnosila, to selo je bilo njeno često utočište od spoljnog sveta. Po viđenju pomenutog meštanina film „Una“ iako joj doneo profesionalni uspeh je za njenu nežnu prirodu bio isuviše veliki teret.
Na sahrani Sonje Savić u Donjoj Gorevnici nije bilo nikog od njenih kolega, niti bilo koga od poznatih ličnosti.
Njena majka je bila ljuta na medije i ogorčena na način na koji su pojedini preneli vest o Sonjinoj smrti. U jednoj rečenici je negirala da je Sonja živela u praznom stanu sa jednim dušekom, govoreći da je vodila normalan i uredan život. Sonja Savić je sahranjena po pravoslavnim običajima, a opelo je održao mesni paroh iz tog sela.
("Blic")

Covece..niko nije dos'o...strasno...
ja sam mislila da ce to u Beogradu biti...i jos sam htela da idem,a Cacak mi je jos blize...Sramota da odes ti kao fan,a nisu ni kolege dosle.. i doslo tricavih 500 ljudi..i to su verovatno malo nabudzili... Strasno..
Pre 15-ak dana otisla na you tube da gledam neke njene snimke,ono citavih 3-4 snimka i to potpuno neki levi,nema pojma..Kad vidis danas izbacili neke silne odjednom...E ovo je stvarno..Sramota kakvi ljudi znamo da budemo..da se postidis gde zivis...

Covece..niko nije dos'o...strasno...
ja sam mislila da ce to u Beogradu biti...i jos sam htela da idem,a Cacak mi je jos blize...Sramota da odes ti kao fan,a nisu ni kolege dosle.. i doslo tricavih 500 ljudi..i to su verovatno malo nabudzili... Strasno..
Pre 15-ak dana otisla na you tube da gledam neke njene snimke,ono citavih 3-4 snimka i to potpuno neki levi,nema pojma..Kad vidis danas izbacili neke silne odjednom...E ovo je stvarno..Sramota kakvi ljudi znamo da budemo..da se postidis gde zivis...

nemoj da zaboravis kakvi su ljudi uglavnom, ne yebu te ni 2% dok si ziv, a kad umres odjednom sve zablista, pa Sonja ovo pa Sonja ono... niko je se nije ni setio dok je bila ziva, bar ne u poslednjih nekoliko godina... zato ne vidim odakle to cudjenje zasto nisu dosli, nisu jer ih zabole... naravno da zalim, umrla je mlada zena, odlicna glumica, ali svaki dan umire ko zna koliko ljudi od ko zna cega, mnogo mladjih od nje za koje niko ne zna, cesto to cujemo ili cak i vidimo u okruzenju, ali samo predjemo preko toga... takav je zivot, takav je ovaj svet, takva je ova stvarnost... ljudi su se medjusobno udaljili do kraja neke normalne granice, a osim toga njen nacin zivota koji je bio u sklopu njene licnosti i odbijanje da prihvati tu stvarnost... cini mi se da je to upropastilo Sonju Savic

Ma ne radi se ni o broju ljudi,nego da kolege nisu dosle..Kako me ne cudi..
A i ne mogu da poredim smrt Sonje Savic i smrt anonimnih ljudi koji svaki dan umiru...
Ne treba da bude isto na mojoj sahrani i na sahrani Branke Katic...pu pu..
A za ljude znam kakvi su,ali ovde su u pitanju samo njene kolege koje su ako ne zbog nje trebali da dodju onda zbog nekog reda..no pusti..yebe mi se sad kad je mrtva,nego sam malo osetljiva na tu nepravdu i tu negativnu vecinu ljudi...:roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back