A
aleta
Gost
molim ako neko moze da pomogne kako da umrezim laptop i pc..ako je dugo objasnjenje da me uputite na neke korisne linkove gde bih mogla da procitam uputstvo kako se to radi..mnogo bi mi znacilo
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bosko sve sam odradila kako si napisao i iz nekog razloga prokletinje se ne vide na istoj workgroup...ma ne vide se nikakoBosko:Da probamo najprostije:
Desni klik na MY COMPUTER > PROPERTIES > COMPUTER NAME > dugme CHANGE, i daj ime radnoj grupi (WORKGROUP) ili ostavi koje ti vec stoji, ali NA OBA KOMPJUTERA MORA BITI ISTA RADNA GRUPA!
Ako promenis ime, moras restarovati komp, i posle toga samo idi na NETWORK CONNECTIONS, i na LAN konekciji (desni klik > PROPERTIES) jednom kompu ukucaj 192.168.10.1 , a drugom 192.168.0.2 (SUBNET MASKE moraju isto biti iste - 255.255.255.0), i to je sva mudrost!
Pazi samo da nemas neki FIREWALL ili nesto slicno sto sprecava komunikaciju, i umrezena si!
Probaj pa javi!!!
e na toj istoj strani pise da netbeui nije potreban uopste, sad sam totalno zbunjena...boki2005:I nemoj ti nista da podesavas oko tcpip ostavi to
na automatski, bitno je da instaliras i protokole kao sto je i netbui imas na toj stranici sve detaljno opisqano.. e da i taj kabl mora biti 100% croslinked
aleta:Bosko sve sam odradila kako si napisao i iz nekog razloga prokletinje se ne vide na istoj workgroup...ma ne vide se nikako![]()
inace na oba compa je instaliran xp pro tako da mi ne pomaze link sa pricom kako umreziti 2 kompa na 98-ici-boki 007 hvala...
Nemam firewall nikakav, ne znam sta ih sprecava da se vide? Jedno pitanje-
"LAN konekciji (desni klik > PROPERTIES) jednom kompu ukucaj 192.168.10.1 , a drugom 192.168.0.2"
mislio si da odem na tcp/ip pa properties tog protokola i da li je na prvom kompu ip 192.168.0.1 ili 192.168.10.1?