Umor posle kovida..Kako rešiti?

Да се надовежем на @Poli46 тему. У јануару сам прегурао омикрон. Један дан имао температуру, након тога неку "језу" у леђима. Осам дана сам био на боловању. Није ме прошла ("језа") ни кад сам се вратио на посао, У понедјељак (прекјучер) ме скуцала температура, ишла је до 38 C. У уторак је већ била нормална, али се осјећам смождено. Опет "језа" у леђима, подочњаци... Овај пут нисам ишао доктору, нити се тестирао, јер се потрефило да сам на годишњем.. Немам проблем са осјетилима, ни прошли пут, ни сад.

Konstantan umor posle kovida..kako ga rešiti?
Iskustva?
Zavisi od toga šta je kovid uradio organizmu . Nije isto ako je infekcija bila lakša ili teža , sa upalom pluća ili miokarditisom.
Treba vremena da se organizam oporavi , dobar san , redovna ishrana sa dosta vitamina , lagana šetnja koliko zdr. stanje dozvoljava - ništa na silu. I osmeh. :)

Zavisi od toga šta je kovid uradio organizmu . Nije isto ako je infekcija bila lakša ili teža , sa upalom pluća ili miokarditisom.
Treba vremena da se organizam oporavi , dobar san , redovna ishrana sa dosta vitamina , lagana šetnja koliko zdr. stanje dozvoljava - ništa na silu. I osmeh. :)
Nije napravio neku štetu,nije bilo temperature..samo taj umor.
I apetit je loš..Meso ne mogu da smislim. Dakle osmeh na lice i
leškariti.:)

Ja sam uzimala Rain Soul Red, nekih 30-40 dana konstantno, to mi je popravilo apetit (stvarno nisam mogla ništa jesti s voljom, jela samo koliko je nužno da preživim) i popila sam 2 pakovanja Orhomol Immun, svaki dan po kesicu, sad pijem jednu sedmično, navodno je dovoljno tako ako si zdrav. Pa eto, malo pročačkaj, raspitaj se, probaj :) Normalno, med, čajeve. Preporučujem ti i tahin, kombinuj s medom, 1:1 napraviš smjesu i uzimaš ujutro prije ičega. Tahin je mljeveni susam, sezam, kako se već zove u Srbiji :) ne znam

Da dodam i ulje crnig kima, to je navodno woow za organizam, imunitet, za trista čuda u našem tijelu. Meni je prilično ružnog okusa i mirisa pa nisam mogla ali sam otkrila da ga pametne švabe zguraju u kapuslu, to sam kupila, pijem "kad se sjetim" ali minimalno 2 x na dan. Ne znam šta mi je od svega nabrojanog najviše pomoglo ali ove kapsule definitivno čine neko čudo sa kosom, noktima, kožom. P mi materina, sve sam ljepša :)))

Ako hoćeš uslikaću ti ih pa kupi, ovdje koštaju oko 15 eura.

Back