umjetna/vjestacka/artificijelna maternica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И још, веома ми смета што стално уплићеш злостављану децу, као да је то најнормалнија ствар на свету, као да сви злостављају децу, само то не би чинили хомосексуалци и умјетне мајке!

e, vrlo me zabole sto tebi smeta...+ ti konstatacija uopce ne stoji...

nego, SAD i OVDJE raspravljamo o toj famoznoj "vezi"/"niti" izmedju
BIOLOSKE majke i djeteta...i lijepo te pitam; jel to
"defaultno"/"nepogresivo"...sta da radimo sa primjerma koji govore drukcije?
postoje li oni ili ne...

ako ustanovimo da postoje tj. da ta "veza" nije nepogresiva/uvijek prisutna
onda to nije nikakav argument kontra vjestacke maternice ili u prilog trudnoci/bioloskom
roditeljstvu...

Ovde davno nema razgovora. Same Vragana i Lexa, koje najviše kukaju kako ima "klanova" prave svoj. Ako nisi sa njima, protiv njih si. Kako drugačije tumačiti nipodaštavanje gomile razloga i argumenata i iznova iznošenje iste priče, ali tonom takvim da bi neko ko se tek uključio pomislio da je stvarno reč o nepoštovanju teme. Same kažu da je sve apstraktno, a onda zahtevaju iskustva u vezi sa nepostojećim. Besmislena tema, osim ako joj cilj nije svađa.

postoje li oni ili ne...

onda to nije nikakav argument kontra vjestacke maternice ili u prilog trudnoci/bioloskom
roditeljstvu...

Причала сам о жељеној деци!
И о већини.

А Трећа ти лепо рече остало.

Ovde davno nema razgovora. Same Vragana i Lexa, koje najviše kukaju kako ima "klanova" prave svoj. Ako nisi sa njima, protiv njih si. Kako drugačije tumačiti nipodaštavanje gomile razloga i argumenata i iznova iznošenje iste priče, ali tonom takvim da bi neko ko se tek uključio pomislio da je stvarno reč o nepoštovanju teme. Same kažu da je sve apstraktno, a onda zahtevaju iskustva u vezi sa nepostojećim. Besmislena tema, osim ako joj cilj nije svađa.

kako bi bilo da neko listuje tu gomilu razloga i argumenata? u potpisu, zbunjena :zstidljivko:

Причала сам о жељеној деци!
И о већини.

А Трећа ти лепо рече остало.

o "zeljenoj djeci"...aham, a sta ti je to tj. u zivotu nikad nista
ne krene nepredvidjeno....ljudi se ne razbolijevaju, tragedije se ne dogadjaju...
postporodjajna depresija je vjerojatno izmisljotina nekih "Zena koje niste vi:" i tako to...
majko mila...z:hm:

kako bi bilo da neko listuje tu gomilu razloga i argumenata? :zstidljivko:

Pa pročitaj, ne budi lenja. Sve je na nivou apstrakcije, pa su takvi i argumenti. Osim, ako ne misliš da o nečemu što nema konkretnog primera, možeš da sudiš na konkretnim primerima. Besmisleno, zar ne? Ljudi su lepo rekli zašto su protiv, kada bi bili za i šta tu ima još da se analizira. Ako ovo bude sprovedeno u praksu, znaćemo kakve su posledice. Za sada možemo samo da nagađamo na osnovu ličnih iskustava i stavova. Te su takvi i argumenti. Ne znam kakve druge očekuješ u ovakvoj priči.

Pa pročitaj, ne budi lenja. Sve je na nivou apstrakcije, pa su takvi i argumenti. Osim, ako ne misliš da o nečemu što nema konkretnog primera, možeš da sudiš na konkretnim primerima. Besmisleno, zar ne? Ljudi su lepo rekli zašto su protiv, kada bi bili za i šta tu ima još da se analizira. Ako ovo bude sprovedeno u praksu, znaćemo kakve su posledice. Za sada možemo samo da nagađamo na osnovu ličnih iskustava i stavova. Te su takvi i argumenti. Ne znam kakve druge očekuješ u ovakvoj priči.

aj ti meni definiraj pojam - apstrakcija...
imas 2 minute; dovoljno za razum, nedovoljno za google
pa da te izaberemo za Miss...bwate...:lol:

o "zeljenoj djeci"...aham, a sta ti je to tj. u zivotu nikad nista
ne krene nepredvidjeno....ljudi se ne razbolijevaju, tragedije se ne dogadjaju...
postporodjajna depresija je vjerojatno izmisljotina nekih "Zena koje niste vi:" i tako to...
majko mila...z:hm:

О чему ти то, леба ти?
Какве трагедије и постпорођајне депресије сад?
Какве то везе има са злостављањем које си ти споменула?
Замисли тек колико би злостављача било међу онима који добију децу из тегле?

А кад немаш аргументе, нападаш и пуцаш у празно, но, то је твој стил.
Или неком кажеш ,,пали са моје теме!''
Дивно!
Цмок да се мало орасположиш. z:kiss:

О чему ти то, леба ти?
Какве трагедије и постпорођајне депресије сад?
Какве то везе има са злостављањем које си ти споменула?
Замисли тек колико би злостављача било међу онима који добију децу из тегле?

А кад немаш аргументе, нападаш и пуцаш у празно, но, то је твој стил.
Или неком кажеш ,,пали са моје теме!''
Дивно!
Цмок да се мало орасположиш. z:kiss:

Wanda; sta je postporodjajna depresija i kako se manifestira? : )
5 minuta...izguglaj, nije bitno...nesto ces valjda i skapirati...

Pa žao mi je što ti moja pamet smeta. Ja sam svoj stav više puta ovde ponavljala vama dvema. Ako vam nije dosta, onda šta da vam radim. Nisam ga promenila. Sve što si pitala, provukla sam kroz neke svoje stavove i napisala kako mislim da bi trebalo sa moje tačke gledišta. Nemam novih ideja, pošto se ništa novo nije dogodilo u toj oblasti.

takvi su argumenti nekolicine, ne svi... tipa onaj komentar da djeca rodjena u kutiji nece biti voljena niti zeljena a svakako ce biti i zlostavljana i sa nekim poremecajem
nakon cega ce, svakako, biti odbacena, jer majka nece biti vezana za takvu djecu... :zstidljivko:

takvi su argumenti nekolicine, ne svi... tipa onaj komentar da djeca rodjena u kutiji nece biti voljena niti zeljena a svakako ce biti i zlostavljana i sa nekim poremecajem
nakon cega ce, svakako, biti odbacena, jer majka nece biti vezana za takvu djecu... :zstidljivko:

Нико, али нико није рекао овако нешто!

Пронађи и цитирај.

postoje li oni ili ne...

roditeljstvu...

To ćemo moći da ustanovimo tek kada se počnu rađati deca i na druge načine, a ne samo od bioloških majki. Pod uslovom da bude svima dostupno.
Za sada imamo samo decu rođenu iz majčinih utroba jer žene nisu imale mogućnost da biraju pa su ih rađale iz raznoraznih razloga, a ispravan je samo jedan - zaista želeti dete i biti spremna na sve, pa i na žrtvu, ako je to u detetovom interesu...
Već sam rekla, sve mi se čini da će VM koristiti i žene kojima bi palo na pamet da bi eto mogle i one da malo pazare koje dete, kad ga već svi imaju, pa pošto VM pruža udobnost i ne zahteva nimalo angažovanja i odricanja, ležanja, oticanja nogu, strija itd, mogle bi eto i one to da probaju. Da imaju dete...
Kao što rekoh, ako žena gleda na trudnoću samo kao napad na njenu "lepotu", onda takva žena stvarno ne treba da ima decu....

To ćemo moći da ustanovimo tek kada se počnu rađati deca i na druge načine, a ne samo od bioloških majki.

to v ec imamo; postoje tzv. surogat majke...to ti je u prijevodu "najobicnije rentiranje maternice"...

Za sada imamo samo decu rođenu iz majčinih utroba jer žene nisu imale mogućnost da biraju pa su ih rađale iz raznoraznih razloga, a ispravan je samo jedan - zaista želeti dete i biti spremna na sve, pa i na žrtvu, ako je to u detetovom interesu...

aham...jeste, al na fimu
u stvarnosti: ljudi zele/imaju djecu iz zilion "ispravnih"/"pogresnih" razloga...

Već sam rekla, sve mi se čini da će VM koristiti i žene kojima bi palo na pamet da bi eto mogle i one da malo pazare koje dete, kad ga već svi imaju, pa pošto VM pruža udobnost i ne zahteva nimalo angažovanja i odricanja, ležanja, oticanja nogu, strija itd, mogle bi eto i one to da probaju. Da imaju dete...
Kao što rekoh, ako žena gleda na trudnoću samo kao napad na njenu "lepotu", onda takva žena stvarno ne treba da ima decu....

kojima je zajednicko samo jedno; NJIHOVI SU, a ne tvoji/moji...

Драга душо, то што је за тебе пети основне највиши степен образовања који можеш да замислиш, није мој проблем.

Питала сам те шта је трагедија, питање може да разуме и онај ко је завршио та четири разреда која су теби очигледно једино позната.
Цмок опет, уживај у гуглању!

tragedija je Wanda kad depresivna zena zajedno s novorodjencetom...
skoci kroz prozor...:(

Нико, али нико није рекао овако нешто!

Пронађи и цитирај.

:zstidljivko::zstidljivko::zstidljivko:

Можда нека мама не би одабрала да дете носи њене гене...

Него, као, ако може, Милевине и Албертове, а кад се испили из тог инкубатора, да је моје дете...

Вероватно ће као и све ново, и ово ако заживи, имати своје кориснике.

Па ће на насловним странама разне звезде причати како им је било дивно док су између два концерта гледале своју ,,умјетну'' децу како расту у пластичној ..., и како су им баш причале да би им пружиле љубав и пажњу пренатално! z:dm3:

И онда, кад се обична боранија на то навуче, те исте звезде ће рађати децу природним путем јер је то тако слаааткооо...

Грозим се сваког застрањивања, увек и свуда!

Но, и даље мислим да свест о бићу у теби не може да замени пластична (или већ каква ) направа.

Ја сам споменула и то да је везаност бебе за мајку док је беба у мами веома битна, и за маму и за бебу.

И тако се развија блискост и повезаност.

Те блискости не би било кад би беба расла у некој посуди, или како већ да назовем.

И то је врло битан фактор за правилан развој плода.

Но, и код оних које су тешко подносиле трудноћу, беба је била у мајци, и повезаност мајке и бебе се не може оспорити.
Мени је то један од најјачих аргумената зашто бих ја била против вештачке материце, ако би иста заживела.

Да ли би се мајка која је тако добила дете одрекла тог истог детета ако са њим нешто не би било у реду? Претпостављам да би то било врло лако, јер га није осећала у себи. .

zivi bili, pa citirali ...... samo tvoje :zstidljivko:
hoces i tudje bisere?

inace mi je jako tesko kada trebam da kontriram nekom ko ima moj stari nadimak, osjecam se nekako... shizofreno... :lol:

Poslednja izmena:
:zstidljivko::zstidljivko::zstidljivko:

zivi bili, pa citirali ...... samo tvoje :zstidljivko:
hoces i tudje bisere?

inace mi je jako tesko kada trebam da kontriram nekom ko ima moj stari nadimak, osjecam se nekako... shizofreno... :lol:

Ја сматрам да су то јаки аргументи, а нигде не пише да би неко ту децу одбацивао,нити да их не би волео и да би их злостављао, као што си ти написала у посту који цитирах.

П.С. Ово је мој надимак у РЛ дуги низ година, а ако је и твој, онда је то слатко, нема потребе да се осећаш тако како рече.
И нисам видела да ми је неко дао контрааргуметне на то што си цитирала.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back