a, dobro to je zbog homoseksualnosti koja tada jeste bila uobičajena u staroj Grčkoj..kresali su učitelji te dečake..ustvari to je kombinacija gej-pedofil vremena, koje tada nije bilo tabu..kao npr kod samuraja što je bilo uobičajeno čak i podsticano da imaju sexualne odnose u tim samurajskim ratničkim zajednicama međusobno..
elem, meni nije gadljivo kao pojam umetnosti i aktova nijedno telo, jer umetnost ne posmatram kao bilo kakav kliše, tipa mora da budu buce ili anoreksične ili savršene..
drugi stanadardi su mi ovako kada nije umetnost u pitanju, nego rl život..tu naravno da je bitna fizionomija, ali daleko od toga da bih se gadila da pogledam u prolaznika nesavršenih proporcija i da trućam ovo što ovaj postavio u temi..u eri kada je medijski pritisak na društvenu populaciju da svi izgledaju androgino, ovaj priča o nekim debelim ženama..to samo njemu može da se desi da tako odvali i još se kočoperi..
- - - - - - - - - -
tvoja prva rečenica: Zasto su vecina referenci za crtanje/slikanje zenskih figura, debele zene?
istorije umetnosti sam se dotakla u kontekstu teme i lepo obrazložila da je besmisleno to što si napisao, jer izgleda ti imaš neke halucinacije u vidu debelih žena, kao oni alkosi što vide bele miševe..
- - - - - - - - - -
pa meni i jeste to debelo, to što je on okačio, a naravno da postoji i deblje od toga..
ali to što je okačio te dve xxl ženske, ne znači da se to propagira u društvu, a ni u crtanju, slikanju..
ljudi koji crtaju/zvanično uče crtanje na akademiji/ uvek imaju najrazličitije žive modele, od zgužvanih baba, preko debelih ljudi, vitkih do koječega..