Umetnost kupanja :)

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Trenuci tuširanja i kupanja nisu samo obična dnevna higijenska rutina radi zdravlja i čistoće tela, već i momenti opuštanja, relaksiranja.

Koji su vaši omiljeni saveznici koju stupaju na scenu nege tela u kadi ili tuš kabini?

Obični i piling sapuni, gelovi za tuširanje sa i bez granulica, obične kupke, uljane kupke, pilinzi, soli za kupanje, kocke i kugle za kupku, ali i lufe, sunđeri, rukavice, masažeri...

Sve u službi lepote kože koja je sveža, nežna i lepo miriše. :)

pictures5_188062309_large.jpg

tumblr_kwfaerhbZM1qzeubuo1_500_large.jpg

....na zalost, osudjena sam na dva petominutna tusiranja dnevno:(....ranije sam volela izlezavanje i mackanje, ujutru se istrljam Dove sapunom, nakon toga se namackam Dove silk mlekom, uvece se istrljam Dove silk kupkom i ponovo utrljam Dove silk mleko...jedino mi je uzivanje sto moja teretana ima onaj tus sa efektom kise i zaklela sam se da cu isti ugraditi u svoje kupatilo kad' tad' jer je uzivanje podignuto na stoti nivo, jak, jak mlaz koji se sliva a ne udara u kozu mmmmmmm....obozavam tih nekoliko minuta u toku dana:)...

imam lepu veliku kadu i par puta nedeljno legnem u nju 10-tak minuta....koristim iskljucivo Kosili kupku, predivno peni i mirise a hipoalergena je....nekada kada ne perem kosu dodam malo ulja za telo u vodu, efekat je odlican....inace nedeljno uradim piling tela (trenutno piling od Alverdea, Palmolive od soli mrtvog mora) a kada se tusiram koristim gelove (cesto ih menjam, trenutno: Dove silk i Alverde od ambera) ili sapune ( trenutno: od kozjeg mleka i nesti dante od jasmina, alverde od lavande)...za ledja koristim cetku i jako mi prija kao i ostro brisanje peskirom....

posto sam sad sredila tu neku alergiju koju sam imala, vise ne moram da koristim glupavi pavloderm za decu.
dakle, cetka za kupanje, moze i za suvo cetkanje koze,
neki gel, trudim se da je uljan i da nije vec vidjen po dm ovima i lilijima, takve nalazim u glamour drogerijama
i piling za ledja svako vece, celo telo 2x sedmicno.

posle toga kreme, serumi, gline, ulja, masazeri,
al to je druga tema :mrgreen:

A kako pilingujes ledja?
Kod mene klasika, nista posebno...Dove obican plavi sapun i kupka, svidja mi se kako mirise na cisto. Piling recimo jednom nedeljno...I uvek se tusiram, ko jos ima vremena da lezi u kadi svaki dan...

Najvise volim da se izlezavam u kadi. Onda sam najopustenija, samo zatvorim oci i uzivam u toploj vodi. Obicno koristim neki uljani gel za kupanje..realno da zivim sama verovatno bi se brckala svaki dan po sat vr. mada znam da ta topla voda nije bas dobra za kozu. Tusiranje je ok, brzo, efikasno, to mi je kao cesljanje kose - treba da se uradi ali ne uzivam u tome sad nesto preterano. Kupanje je sasvim druga stvar to je za dusu. Bar meni. Piling ne kupujem jer koristim kvalitetniji sundjer koji odradi i piling pa je to dosta. Ne volim da mesam tako hemikalije uvek koristim samo 1 proizvod kad spremam vodu za kupanje. Kocke i kugle isto jako volim mada ih retko kupujem.
Nije se jednom desilo da sam unela casu vina i polako pijuckala dok sam se kupala ... nije to lepo samo u filmovima, narocito kad imam vremena za tako nesto.:zaljubljena:

Back