Umetnicko plivanje

brizna mama

Primećen član
Poruka
505
Dete odustalo od plesa nakon 6g. Tako sada razmisljamo o umetnickom plivanju. Ono sto nas interesuje je gde je upisati sa10g, a da ima bar neko putovanje, takmicenje van grada ili kamp jer joj je to nedostajalo u prethodnom sportu.

Dete odustalo od plesa nakon 6g. Tako sada razmisljamo o umetnickom plivanju. Ono sto nas interesuje je gde je upisati sa10g, a da ima bar neko putovanje, takmicenje van grada ili kamp jer joj je to nedostajalo u prethodnom sportu.
Ako je već išla na balet, mongolski jezik, solfeđo, klavir, tenis, yogu, a da probate, za promenu, da je upišete u npr. osnovnu školu ?!? :lol:

A šta je tu nenormalno, možda je posebno talentovano?
Stefan Milenković je svirao violinu sa 3 godine.
Dajte ženi savet i odgovor na pitanje.
:hahaha::hahaha::hahaha: I Mocart je komponovao sa 5 godina. Pa što odustade od plesa ako je posebno talentovano? A verovatno je posebno talentovano i za umetničko plivanje? Nego, baš mi pade na pamet...da li dete uopšte zna da pliva...mislim, onako...neumetnički? :think:

Ja sam trenirala umetničko plivanje i samo mogu da kažem da je predlog odličan .... ali zahteva mnogo više vremena nego bilo koji drugi sport. Znam da je postojao na 25.maju i na Tašmajdanu. Kod nas ovaj sport nije razvijen uopšte, pa ne znam koliko se putuje i sve to .... ali je sam po sebi lep i jedan od najlepših sportova uopšte.

znam da svi ovi koji treniraju plesove
stalno putuju i po zemlji i po inostranstvu
mada mozda je bila malo mala za neznamkakva putovanja

i ovaj da, bez zajedljivosti -
a o čemu ona razmišlja?

I u čemu je problem?
Recimo u tome da je dete sa 4 godine jedva naučilo da ne piša u gaće ( ako je naučilo) a neko od njega očekuje da zna koji je sport baš za njega... Ali tu je brižna mama da umesto njega zna da je dete talentovano za latino plesove a bogme i za umetničko plivanje :cool: Šta će biti sledeće...možda tenis? Dok dete ne postane dovoljno veliko i otera ih tamo gde sunce ne sija što leče svoje neostvarene ambicije na njemu...Ma jok, nema nikakvih problema ;)

Pa jes, i to što kažeš...zaboravio sam da su moja deca odrastala još u prošlom veku...

Ajde, ajde, ne ironiši :D
U 4. godini niti je to neko ozbiljno treniranje, niti obaveza. Ako se detetu svidi da skakuće tamo sa ostalom decom uz muziku, šta fali? Kao što postoje i one školice engleskog u vrtiću, sve je to još zezanje. Mene više čudi da je dete izdržalo 6 godina, obično im se interesovanja menjaju. Sad sa 10 i treba malo ozbiljnije da bira aktivnosti, ne u smislu da bi postala ne znam ti ni ja šta u tome, nego da već ima razvijena interesovanja, da ima sopstvenu želju da se nečemu posveti... Ni ja ne odobravam forsiranja i tripove o velikom uspehu, gajenje zlatne koke i sl. ali mislim da je korisno dete voditi na što više raznih aktivnosti, i zbog razvoja i druženja, što reče yokai, a i da može da izabere ono što mu se najviše sviđa od svega toga što je probalo.

Bogami, ima neki od tih borilačkih i za malce, zaboravila sam koji, kuma vodila klinku taman u tom nekom uzrastu od 4 godine...maloj se prvo svidelo, pa je išla neko vreme, pa joj više nije bilo toliko zanimljivo :lol:

Bogami, ima neki od tih borilačkih i za malce, zaboravila sam koji, kuma vodila klinku taman u tom nekom uzrastu od 4 godine...maloj se prvo svidelo, pa je išla neko vreme, pa joj više nije bilo toliko zanimljivo :lol:
Ma jok...mislim, ima ali to opet služi za otimanje para od roditelja. Moj stariji sin je krenuo na aikido sa nekih 6 godina i odbio da nastavi posle par meseci. Pa je sa sedam krenuo na karate i stigao do crnog pojasa već posle 4 godine. I valjda je shvatio da u suštini nema pojma a nosi majstorski pojas pa je i to batalio. Sada sa 21. godinom već duže trenira aikido i džiudžicu i to onako kako i treba...na polaganje za pojas izađe onda kad smatra da je stvarno spreman...

Pa dobro, sve je pitanje valjda šta roditelji hoće od toga.
Ako ti je ok da daš tu kintu da ti se dete zabavi i istutnji i da ima neku redovnu fizičku aktivnost, razvija motoriku, bude u društvu, nauči se pojmu obaveze da ide tu i tu ištatijaznam, a od samog sporta ne očekuješ ništa ili makar ništa ozbiljno...meni je to ok. Čak mi je to možda i najbolja varijanta...tj. pre sam za to nego za forsiranje uspeha u tom konkretnom sportu.

Na kraju krajeva ima i dece sa nekim nepravilnostima u razvoju, držanju, i aktivnosti koje se za to preporučuju...

Back