UMETNICKO KLIZANJE-FIGURE SKATING

Ma nisam to mislio... Rekao sam da su lakshi tulup, flip i lutz od rittbergera, zato shto se ova tri skacu sa vrha oštrice.
A ja sam skapirao da ti reche da je skochio 4x axel, i onda rekoh sebi, da je vetj onda trebao da skache ritt... Uh... :D
Mada rekoh, ne verujem da tje skoro skochiti 4x ritt... Ali, opet, imao je toliku pauzu... Sve je mogutje...

Evgeni returning to competition!

April 10, 2007

Olympic gold medalist Evgeni Plushenko has seen enough after taking one season off.

Evgeni said Tuesday he is returning to competitive skating after he took a year off after the Turin Games.

In an interview with the Associated Press in Richmond, Va., today, where Evgeni begins the touring season with Champions On Ice, he said he was disappointed by the Russian men's showing in international events this year, including finishing 18th and 19th at last month's World championships.

Plushenko is concerned Russia could lose at least one or even two of the maximum three Olympic spots if there isn't a quick turnaround.

"After seeing the results of Russian skaters in the world championships in Tokyo, I have decided to go back to competition," said Plushenko. "I want to keep Russian figure skating at a competitive level. I want to bridge the gap so our young skaters have time to train and be competitive, which should be in a few years.

Evgeni also plans to compete at the Vancouver Olympics, something he mentioned he might try after winning at Turin.

"I feel strongly that I can be competitive and ready for the 2010 Olympics," Evgeni said. "I am doing triple Axels in my show programs on the Russian tour and landing quads in my practice sessions.

"Plushenko, 24, had been the dominant men's skater in the world until he took the past season off. He said would continue such difficult elements on the Champions On Ice tour before going into full training for the 2007-08 season.

PA ŠTA KAŽETE NA OVO? :D :D :D

ja obozavam umetnicko klizanje...
i meni isto zao sto su svi oni najbolji(rusi naravno) otisli u profesionalce..
ja sa obozavala tatjanu navku i romana kostomarova... (:
a gledala sam i ovo svetsko i evropsko...
zuber je stvarno bio odlican :D ....steta sto su sad jedino on i lambije(onaj sto je majstor pirueta) ostali od one stare posade...oni svi dobri otisli u profesionalce.....
i sad mi ne mozemo da ih gledamo :(
a pluschenko...pluschenko je car :D ......(on je simpaticno ruzan) ali odlicno klize..pa najbolje....sad kad je on otisao..ovi jedino imaju sanse...zato je zuber prvi....ali i on je stvarno dobar...
kod nas u sapcu nigde nema klizaliste....nazalost :(
ja volim da klizam...ali ne znam bas....klizala sam kad smo bili na zimovanju...to ono samo rekreativno......
steta sto klizanje ima retko....mislim ta velika takmicenja i prenosi na nasim kanalima....

staaaaaaaa
pluschenko se vraca...ne ide u profesionalce ??
to bi bilo stvarno super...gledati jos kvalitetnog klizanja...i da dodam...na ovom svetskom...zene mi se nisu svidele...sve neke japanke...bzvz su...i ona sto je bila koja druga treca,mozda i prva..ne znam...sto je dovela onu da peva...to isto pluschenkov fazon....ma....
ali jedino je on bio originalan sa onim violinistom....:D

natasha`:
staaaaaaaa
pluschenko se vraca...ne ide u profesionalce ??
to bi bilo stvarno super...gledati jos kvalitetnog klizanja...i da dodam...na ovom svetskom...zene mi se nisu svidele...sve neke japanke...bzvz su...i ona sto je bila koja druga treca,mozda i prva..ne znam...sto je dovela onu da peva...to isto pluschenkov fazon....ma....
ali jedino je on bio originalan sa onim violinistom....:D
slazem se sve neke japanke .....neke jadnice....

Pa dobro nisu baš jadnice, ipak one uglavnom imaju oko 15 godina, mislim da su trebale da sačekaju još koju godinu pa da onda počnu da se takmiče na svetskim i evropskim prvenstvima,
ali sigurno je da je ove godine kvalitet klizanja na svetskom prvenstvu, bar što se tiče ženske konkurencije bio daleko slabiji nego prošlih godina.

Posto vidim da ovde ima poznavaoca ovog sporta molim za savet..doduse tice se domace klizacke scene...
Moja kcerkica zeli da je upisem na umetnicko klizanje...Trazila sam malo po netu i na SerbianSkatingu nasla nekoliko klubova..ali ne znam za koji da se opredelim tj gde da je upisem ukoliko bi je uopste i primili sa nepunih 5 godina.!?

Ja sam stala na klizaljke sa 3 godine,nisam nikada trenirala ali sam prakticno odrasla u Hali na rekreativnom klizanju i volela bih da i ona zavoli kad vec pokazuje interesovanje..
Dakle,ako znate nesto molim za savet.
Tnx. :)

Niko ni da se seti ovoga? Ni da pomene?
I to još u Zagrebu...
Da li je neko, bilo ko, pratio ovo EP, ili ste svi samo gledali tenis? :lol:

vi tenis, mi rukomet...a ledena dvorana Doma Sportova u Zagrebu zjapi poluprazna:sad: :cry:
gledao sam danas revijalnu večer...

zbilja opušta ovaj sport...
pogotovo nakon one teške tekme Hrvatske u finalu...:(

Zagreb je bio domaćin umjetničkog klizanja i nastavio da to bude i dalje...a tradicija ovakvih velikih događaja u Zagrebu bila je još za vrijeme stare SFRJ kad su svi iz cijele Juge hitali u Zagreb da gledaju najbolje svjetske klizače i klizačice a dvorana je bila dupkom puna...

al eto što zbog mentaliteta a što zbog svj.prvenstva u rukometu i preklapanje termina...ovog tjedna dvorana u kojoj su klizali najbolji klizači i klizačice...BILAA JE UGLAVNOM POLUPRAZNA

žalosno al istinito

ja stvarno ne znam zašto barem ne popune ju s penzićima koji si ne mogu priuštiti da plate kartu od 70kuna (prevedeno preko 700dinara) ...a rezultat bi bio višestruk.....

1. penzićima bi to mnogo značilo jer bi se konačno osjećali kao građani koji nisu drugog reda
2. ljudi širom svijeta vidli bi lijepo popunjenu dvoranu
a i 3. (nimalo najvažnije)...penzići su uistinu prvoklasna publika
ne rade nerede i navijaju i plješću sa stilom...za razliku od ove razularene divljači koje divljaju po nogometnim stadionima i daju nam savršenu antireklamu da su Hrvati nekulturan narod...

toliko

Back