Umetnicki performansi

Dremač

Ističe se
Banovan
Poruka
2.667
Vase misljenje jesu li konceptualni moderni umetnici samo ljudi koji svoje ludilo promovisu okolo, zarad nekog egzibicioizma ili popularnosti, ili su to vrli umetnici koji vide vise i dalje od obicnog sveta? Da li nekakvi performansi pocevsi od grozmorne Marine Abramovic (koja gola ziletom sece sebe) pa do ostalih golisavih shok umetnica kao i obicnih instalacija nekakvih predmeta u galerijama, imaju smisla i daju neke dublje pouke, oblikujuci pozitivno kulturu i drustvo.

Zona CRVENO Teodora Stamenkovic

^ moras da se logujes i da si iznad 18+ :)

user unf --- ako ima klipova i slika.. mozes linkove staviti, a ako ima puno teksta, ne cita mi se previse :confused:

Dovoljno mi sto sam videla ovaj jedan klip....

Ne podrzavam ovaj performans, jer je uznemiravanje gradjanstva da se skines go u sred centra grada....
a da ne spominjemo sto i deca setaju tuda :((((((

Nju bi debelo lupila po dzepu, i zabranila joj performanse naredne 3 godine ^^^^^^^

Uopsteno, postujem umetnike.
Mnogi moderni umetnici su se pre "karijere modernog umetnka" pokazali vrlo dobro i u klasicnoj umetosti....

Kao sto j Piccaso bio odlican slikar i u drugim stilovima , pre nego sto se proslavio u svom prepoznatljivom stilu.

Ima i puno sunda, koji se nazivaju modernim umetnicima, a nemaju umetnicki potencijal.

Nista ne govorim dok ne vidim. i osetim da li me je taj performans dotakao i podstakao na razmisljanja...tj. ostavio neki utisak na mene.

Ali ovakve extremne stvari - kao setanje gola po sred centra grada, ili secenje ispred publike... - su krsenje zakona. I vise je nego ogavno je za mene.

Dovoljno mi sto sam videla ovaj jedan klip....

Ne podrzavam ovaj performans, jer je uznemiravanje gradjanstva da se skines go u sred centra grada....
a da ne spominjemo sto i deca setaju tuda :((((((
Ne bih se slozio sa tobom, mislim da taj akt ima jaku umetinicku vrednost i poruku. I malo ko bez nekih programiranih stavova je bio uznemiren.
Svi smo rodjeni prirodno goli i ko je taj covek da namece odecu, odredjuje sta treba, mora, sta je kulturno i zakonski, i da vrsi seksualnu represiju.

Svuda u svetu ljudi masovno izlaze bez odece, u mnogim americkim gradovima legalizovano biti toples za zene.
Ovde je jos tabu izlazak bez gacica ispod suknje, kad bi ovaj fotograf Spenser Tunick dosao ovde... ne bi se javilo vise od dvadeset ljudi, a da ne govorimo ako bi neko zakazao masovne orgije.
Zato smo tu gde jesmo.

http://www.daily-art.com/wp-content/uploads/2014/02/t08_RTR341MM.jpg

http://www.theatlantic.com/infocus/2012/07/the-naked-world-of-spencer-tunick/100344/

Mogla sam da otvorim samo poslednji video.

Moje pitanje : Ko joj je dozvolio da se skine gola na sred Knez Mihajlove ? ^^ :evil:
brate sta dozvolio devojka se suncala na adi na nudistickoj i udarilo je sunce suncanica,jel vidis kako je izgorela,slucajno se zadesilo da udje u bus do zelenjaka ni sama ne zna kako se nasla u knezu,verovatno u podsvesti krenu ka cesmi da se oladi

brate sta dozvolio devojka se suncala na adi na nudistickoj i udarilo je sunce suncanica,jel vidis kako je izgorela,slucajno se zadesilo da udje u bus do zelenjaka ni sama ne zna kako se nasla u knezu,verovatno u podsvesti krenu ka cesmi da se oladi

Ispod video-a postoji text.. njeno objasnjenje ~~~

Vodila se ovom recenicom, koja za mene btw. ne znaci nista : "Every being caries sexual power in itself which can reach the heat on such level that it wants to come out for any price".

a ko si ti da definises sta je kulturno, civilizovano, a kamoli visa vrednost... :neutral:
biti slobodan i slediti svoje negone je trenutno civilizacijski prioritet, u odnosu na klasno robstvo.

"slediti svoje nagone" je gotovo besmislena fraza ciji je jedini smisao, ako se potrduimo da ga nadjemo, da neko ko je nesposoban da se drzi kvalitetnijih zakona odbrani od mogucnosti, da ne pominjem realizacije, da su njegovi zakoni inferiorniji.

prioritet, dakle, ne treba da bude "slediti svoje nagone" tj. "raditi sta hoces" vec truditi se da unapredis svoje nagone, da ih dignes na sledeci nivo, to je prioritet.

Vase misljenje jesu li konceptualni moderni umetnici samo ljudi koji svoje ludilo promovisu okolo, zarad nekog egzibicioizma ili popularnosti, ili su to vrli umetnici koji vide vise i dalje od obicnog sveta? Da li nekakvi performansi pocevsi od grozmorne Marine Abramovic (koja gola ziletom sece sebe) pa do ostalih golisavih shok umetnica kao i obicnih instalacija nekakvih predmeta u galerijama, imaju smisla i daju neke dublje pouke, oblikujuci pozitivno kulturu i drustvo.

Ima tu svega , problem savremene umetnosti je složen . No to je već za drugi forum .

Poslednja izmena:
"slediti svoje nagone" je gotovo besmislena fraza ciji je jedini smisao, ako se potrduimo da ga nadjemo, da neko ko je nesposoban da se drzi kvalitetnijih zakona odbrani od mogucnosti, da ne pominjem realizacije, da su njegovi zakoni inferiorniji.

prioritet, dakle, ne treba da bude "slediti svoje nagone" tj. "raditi sta hoces" vec truditi se da unapredis svoje nagone, da ih dignes na sledeci nivo, to je prioritet.
civilizacija je kao brod kojim se upravlja menjajuci pravac, posto brod nailazi na santu leda, potrebna je snaga i nagon da se zaokrene brzo,
inace cemo da izginemo svi, ja sam najvisoj tacki osmatracnice i krecem ka kromilu kao i sav narod koji je uvideo da su se admirali i kormirali, opijaju u svojim kabinama misleci da znaju sve, a zapravo polako tonemo u njihovom utopijskom kursu.

Ne znam iz koje hindusiticko judaisticke pseudoreligije si spoznao ideju da treba "dici nagone na sledeci nivo"

O cemu ti pricas..... To je narusavanje reda. Slucajni prolaznici ne zele da vide nju nagu.

A roditelji mogu postati jako ljuti, jer to moze biti sok za dete.
sok samo za dete koje je odgojeno sistemsko religozno zatucanim programima dresure. deca odgajana u nudistickim kampovima sasvim normalno reaguju.
:gace:

civilizacija je kao brod kojim se upravlja menjajuci pravac, posto brod nailazi na santu leda, potrebna je snaga i nagon da se zaokrene brzo,
inace cemo da izginemo svi, ja sam najvisoj tacki osmatracnice i krecem ka kromilu kao i sav narod koji je uvideo da su se admirali i kormirali, opijaju u svojim kabinama misleci da znaju sve, a zapravo polako tonemo u njihovom utopijskom kursu.

Ne znam iz koje hindusiticko judaisticke pseudoreligije si spoznao ideju da treba "dici nagone na sledeci nivo"

sok samo za dete koje je odgojeno sistemsko religozno zatucanim programima dresure. deca odgajana u nudistickim kampovima sasvim normalno reaguju.
:gace:

A to je 2% dece... sto je jako,jako malo.. slazes se ?

zacetnici takvih "umetnickih pravaca" jesu medju ostalima i GG Alin i Satan Panonski...

obaska sto su oboje bili klinicki leceni(mada neizleceni) slucajevi...

Ma jok , prvi antiumetnički pravac bio je Dada, uzor svih kasnijih antiumetničkih praksi. No izrazito radikalne akcije dešavale su se tokom šezdesetih godina (npr. Orgijsko-misterijski teatar , Bečlije poznate po telesnim torturama na sceni , sadomazohističkim egzibicijama , kao i klanjem pa čerečenjem životinja sa mnogo mešane krvi , ljudske i životinjske), da bi 1969. godine Švarckogler izdahnuo posle jedne akcije na kojoj je sebi izvadio oči i izvršio samokastriranje.

Poslednja izmena:
A to je 2% dece... sto je jako,jako malo.. slazes se ?
Trenutno mozda, ali zahvaljujuci pionirima borbe norme i zakoni ce se vremenom menjati, svi ce ici nagi ulicama, ljudi ce sa ogorcenjem gledati one sto su obuceni, a deca ce se iscudjavati - sto ovaj cika stavlja neke krpe na sebe?! Ekonomski i antikriminalno gledano, ljudi se nece pretresati na stadionima i aeordromima, ko da nesto skrivaju, bice vise seksa silovanja, da, ali manje mrznje pljacki nakita i ljubomore brige oko laznog sjaja ljusture skupocenih odela koznih jakni, bundi, cipela... modna industrija upravlja umovima danas, a ne "Bog"' ,.. bicemo svi na planeti jedna velika srecna porodica.

Back